HR Tech Privacy

Privacybeleid van Glassdoor

Herzien 1 december 2022 (update samenvatting en vorige versie)

Dit Privacybeleid (het ‘Beleid‘) is van toepassing op persoonsgegevens die Glassdoor verwerkt bij het verlenen van onze diensten, waaronder op verschillende Glassdoor-websites, zoals Glassdoor.nl en Fishbowlapp.com, in sollicitaties, advertenties, berichten en in andere gevallen waarin wij naar dit Beleid verwijzen (gezamenlijk ‘diensten‘). Elke term die niet is gedefinieerd in dit Beleid, heeft de betekenis die is uiteengezet in onze Gebruiksvoorwaarden. Zoals gebruikt in dit Beleid, betekent het woord ‘inclusief’ inclusief maar niet beperkt tot. Aan Glassdoor gelieerde bedrijven omvatten Indeed en Indeed Flex. U kunt meer lezen over onze gelieerde bedrijven en onze gezamenlijke inzet voor privacy in ons Privacycentrum.

Persoonsgegevens die we verzamelen en hoe we die gebruiken

We verwerken persoonsgegevens om onze diensten aan te bieden. De persoonsgegevens die wij van en over u verzamelen, variëren afhankelijk van de manier waarop u onze diensten gebruikt. We veranderen ook onze diensten van tijd tot tijd, dus uw opties voor het verstrekken van persoonsgegevens kunnen ook veranderen. U bent niet verplicht ons persoonsgegevens te verstrekken. Als u echter bepaalde gegevens niet met ons deelt, kunnen wij u mogelijk onze diensten niet leveren of uw aanvragen niet beantwoorden.

We kunnen de volgende categorieën van persoonsgegevens verzamelen


Categorieën persoonsgegevens

Voorbeelden van persoonsgegevens in de categorie
Toepasselijke AVG/Amerikaanse staatswettelijke gegevenscategorieën

Berichtenactiviteit
Berichten waarvoor u zich hebt aangemeld of die u hebt ontvangen, interacties met berichten (bijv. lezen/openen van berichten, klikken op links) gedownloade dienstinformatie, adresboekinformatie, enz.Commerciële informatie, persoonlijke identificatiemiddelen, gevolgtrekkingen, internetactiviteit, 



Demografie
Ras/etniciteit, seksuele geaardheid, handicap, belangrijkste persoonlijkheidskenmerk (bijv. introvert/extrovert), religie, burgerlijke staat, ouderlijke staat, veteranenstatus.Gegevens in speciale categorie/gevoelige persoonlijke informatie
Kenmerken van beschermde classificaties onder staats- of federale wetgeving

Directe berichten
Directe berichten en bijbehorende inhoudIdentificatiemiddelen 

Sollicitaties
Vacatures waarop u hebt gesolliciteerd en bijbehorende interacties, met inbegrip van de cv’s en andere gegevens die u tijdens de sollicitatieprocedure verstrektGegevens in speciale categorie/gevoelige persoonlijke informatie
Professionele of werkgerelateerde informatie

Vacature-interesses en -activiteiten
Vacaturevoorkeuren en uw activiteiten met betrekking tot vacatures (zoals zoeken naar een vacature of een vacature opslaan)Gevolgtrekkingen, professionele of werkgerelateerde informatie, 

Vacatures
Uw vacatures op de dienstenProfessionele of werkgerelateerde informatie


Profielinformatie
Naam, e-mailadres, cv, huidige/vorige functie, foto, telefoonnummer, gebruikersnaam, leeftijd, geslacht, werk-/opleidingservaring, sociale media, taal, accountinstellingen, berichtenvoorkeuren, enz.Gegevens in speciale categorie/gevoelige persoonlijke informatie
Commerciële informatie, opleidingsinformatie, identificatiegegevens, 


Verkoop- en ondersteuningsgeschiedenis
Aankoopgeschiedenis, betalingsgegevens en andere interacties met betrekking tot verkoopondersteuningGevoelige persoonlijke informatie
Commerciële informatie, identificatiemiddelen, internetactiviteit


Beveiligings- en aanmeldingsinformatie
Uw aanmeldingsgebeurtenissen, wachtwoordwijzigingen, e-mailadreswijzigingen en apparaatinformatie (inclusief IP-adres en gekoppelde afgeleide ruwe locatie)Gevoelige persoonlijke informatie
Geolocatie, identificatiemiddelen, gevolgtrekkingen


Dienstactiviteit
Pagina’s die u hebt bekeken, content of advertenties waarmee u interactie had, zoekopdrachten, groepen die u hebt bezocht, loggegevens, schermopnames, ingevoerde tekst, enz.Internetactiviteit, gevolgtrekkingen


Ingediende content
Reviews over werkgevers, salarisrapporten, arbeidsvoorwaarden, reviews over sollicitaties, foto’s, posts, opmerkingen, documenten, audio, video en meer, ingediend bij de dienstenAudio-, elektronische, visuele, thermische, olfactorische of soortgelijke informatie; professionele of werkgerelateerde informatie
Gebruikersondersteuning en feedbackUw ondersteuningsverzoeken en feedback die u ons geeftCommerciële informatie, identificatiemiddelen, 

Hoe wij persoonsgegevens kunnen gebruiken

Reclame (op en buiten de diensten)

Wij kunnen uw persoonsgegevens gebruiken om onze reclame, reclame voor onze klanten (waaronder vacature-advertenties en advertenties) en gesponsorde content mogelijk te maken.

  • Wij kunnen persoonsgegevens die wij van u, onze gelieerde bedrijven en derden verzamelen, gebruiken om advertenties voor onze diensten en advertenties die op onze diensten beschikbaar zijn, te personaliseren. 
  • Wij kunnen ook gegevens gebruiken die wij verzamelen via onze diensten en externe advertentiepartners (waaronder gelieerde bedrijven) om de effectiviteit van advertenties te meten en om uw apparaat/apparaten te herkennen om u advertenties aan te bieden op en buiten onze diensten. Sommige van onze advertentiepartners kunnen ons ook in staat stellen soortgelijke gegevens rechtstreeks vanaf hun website of app te verzamelen door onze reclametechnologie of die van onze partners te integreren.
  • Persoonsgegevens die door advertentiepartners en partners worden gedeeld of door ons worden verzameld van de websites en apps van advertentiepartners en partners, kunnen worden gecombineerd met de andere gegevens die u met ons deelt en die wij over u ontvangen, genereren of afleiden, zoals beschreven in dit Beleid.
  • Indien u op advertenties reageert die door derden zijn geplaatst of gegevens indient bij derden via de diensten, krijgen deze derden gegevens over u in overeenstemming met hun desbetreffende privacybeleid.

Een account en profiel maken

U moet een account maken en persoonsgegevens verstrekken om toegang te krijgen tot de meeste van onze diensten. 

  • Om u toegang te verlenen tot functies van al onze diensten, kunnen wij verschillende dienstenaccounts voor u maken en koppelen.
  • Als u zich aanmeldt bij of deelneemt aan onze diensten met een dienst van een derde partij, kan deze dienst uw persoonsgegevens met ons delen, zoals uw naam en e-mailadres. U heeft de controle over de persoonsgegevens die u met ons deelt via uw externe serviceaccounts.
  • Als u een individueel gebruikersaccount maakt op onze diensten, maken wij een gebruikersprofiel (een profiel) voor u met daarin de persoonsgegevens die u verstrekt. Wij kunnen uw profiel bijwerken met gegevens die wij van derden ontvangen of uit uw cv halen. We kunnen ook persoonsgegevens gebruiken die u aan ons verstrekt via onze andere diensten.
  • Wij kunnen proberen uw arbeidsverleden of -status te verifiëren via verschillende methoden, waaronder integraties of diensten van derden. Wij kunnen ook gebruikmaken van signalen die wij van uw huidige of voormalige werkgever ontvangen. 
  • Delen van uw profiel kunnen zichtbaar zijn voor andere gebruikers en het publiek, afhankelijk van de diensten die u gebruikt en de keuzes die u maakt met betrekking tot uw anonimiteit. Wij kunnen u ook toestaan uw profiel te delen met derden of u in bepaalde omstandigheden de mogelijkheid bieden de zichtbaarheidsinstellingen van uw profiel te wijzigen. Uw profiel zal echter niet publiekelijk uw content bevatten of er een link naar plaatsen die (semi-)anoniem bij onze diensten is ingediend.

Communiceren met Glassdoor en gelieerde bedrijven

Wij en onze gelieerde bedrijven kunnen dienstgerelateerde en promotionele berichten naar onze gebruikers sturen. Wij en onze gelieerde bedrijven kunnen ook promotionele berichten naar potentiële gebruikers en klanten sturen om hen te informeren over onze diensten.

  • Deze berichten kunnen plaatsvinden via e-mail, tekstbericht, oproepen, pushmeldingen, directe berichten of anderszins.
    • Als u geen tekstberichten meer wilt ontvangen, moet u STOP antwoorden op het apparaat dat de berichten ontvangt. 
    • Om u af te melden voor e-mails, gebruikt u de koppeling voor afmelding of e-mailinstellingen in de e-mail(s) die u ontvangt. Als u zich alleen afmeldt voor een bepaald type e-mailbericht (bijvoorbeeld een bepaalde vacaturemelding), kunt u andere e-mails blijven ontvangen. Wij kunnen via onze diensten ook een instellingsfunctie aanbieden om uw e-mailvoorkeuren te beheren. 
    • Om pushmeldingen uit te schakelen, gebruikt u de instellingen in de app en/of het besturingssysteem van uw apparaat. 
  • Tenzij u ervoor kiest uw account(s) te verwijderen, kunt u zich niet afmelden voor bepaalde berichten die nodig zijn als onderdeel van uw gebruik van onze diensten (bijv. berichten over wijzigingen in dit Beleid).

Communicatie met of gestart door derden

Wij kunnen gebruikers of klanten toestaan potentiële gebruikers uit te nodigen voor onze diensten. Wij kunnen hen bijvoorbeeld in staat stellen potentiële gebruikers uit te nodigen om lid te worden van een groep, content in te dienen of een account te maken. Daartoe kunnen wij de inhoud van de uitnodiging en de contactgegevens van de genodigde verwerken. Wij kunnen u toestaan een lijst met contacten te synchroniseren of te uploaden om deze communicatie te vergemakkelijken. 

Communicatie met andere gebruikers

Wij kunnen gebruikers de mogelijkheid bieden om met elkaar te communiceren. Gebruikers met wie u communiceert, kunnen zien wat u hen stuurt: als u een bericht stuurt, kan de ontvanger uw bericht lezen en mogelijk delen buiten onze diensten. Deel nooit meer informatie dan waar u zich goed bij voelt.

Demografische gegevens

Wij kunnen u toestaan ons uw demografische gegevens te verstrekken. U kunt ook eerder verstrekte demografische gegevens bijwerken of verwijderen. Als u uw demografische gegevens verstrekt, gebruiken wij deze voor al onze diensten, onder meer om:

  • Inzicht te verschaffen in loonverschillen (bijv. verschillen in beloning tussen mannen en vrouwen en tussen rassen/etnische groepen).
  • Een demografische analyse te verschaffen van banen, bedrijven en content (wij kunnen bijvoorbeeld demografische gegevens gebruiken om rapporten op te stellen over werkgevers die diversiteit het beste omarmen, specifieke groepen of rechten ondersteunen of loonverschillen minimaliseren).
  • Maatstaven en beoordelingen te verstrekken voor diversiteit, gelijkheid en inclusie (bijvoorbeeld inzichten verschaffen voor gebruikers die meer willen weten over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie met betrekking tot specifieke bedrijfstakken of bedrijven).
  • Zoek- en filterfuncties aan te bieden (bijv. gebruikers de mogelijkheid bieden om content of bedrijven te filteren op basis van bepaalde werkgeverskwaliteiten of werknemerservaringen en demografische kenmerken. Wanneer gebruikers demografische gegevens verstrekken, kan hun content worden gekoppeld aan geaggregeerde categorieën, zoals het filteren op alle etniciteiten voor een bepaald bedrijf/bedrijfstak/groep. In sommige gevallen kan bepaalde content rechtstreeks worden getagd met demografische kenmerken van de gebruiker).
  • De diversiteitsopenbaarmakingen van werkgevers/werknemers verbeteren voor onze gebruikers en het publiek (we kunnen werkgevers bijvoorbeeld toestaan om interne demografische gegevens, details van het programma en recensies van hun eigen werknemers te delen; we kunnen gebruikers en werknemers de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan discussies over demografische onderwerpen)
  • Aanbevelingen en advertenties voor vacatures en aanbiedingen personaliseren

Wij nemen voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat uw demografische gegevens onbedoeld uw identiteit onthullen op onze diensten. Wanneer er bijvoorbeeld niet voldoende gebruikers zijn, kunnen wij de zichtbaarheid van bepaalde demografische kenmerken beperken om ervoor te zorgen dat wij niet onbedoeld voldoende informatie over de persoonlijke kenmerken van een bepaalde gebruiker vrijgeven om ze identificeerbaar te maken. Hoewel wij uw anonimiteit uiterst serieus nemen en ons best doen om ervoor te zorgen dat demografische gegevens niet onbedoeld tot uw identificatie leiden, zijn er gevallen waarin gebruikersidentificatie of demografische gegevens openbaar kunnen worden gemaakt.

  • Het staat gebruikers vrij om zichzelf te identificeren in de content die zij indienen of in de berichten die zij verzenden.
  • Om degenen die, ongeacht de risico’s van identificatie, hun meningen en ervaringen willen laten horen, een stem en zeggenschap te geven, kunnen wij gebruikers de mogelijkheid bieden te kiezen voor openbaarmaking van hun demografische gegevens op een manier en in een mate die kan leiden tot verlies van hun anonimiteit.
  • Hoewel wij ons best doen om voorbereid te zijn op alle eventualiteiten, zijn wij niet perfect. De preventieve maatregelen die wij nemen om uw identiteit en de technologische prestaties van onze dienst te beschermen, functioneren niet altijd zoals wij bedoelen in combinatie met de complexe realiteit van vele miljoenen unieke werkplekken en levens waarin wij een beperkt, onvolmaakt inzicht hebben. Aangezien wij meer persoonsgegevens over onze gebruikers verzamelen die openbaar worden weergegeven, kunnen er gevallen zijn waarin de mechanismen die wij hebben ontworpen om uw anonimiteit te beschermen, niet perfect zijn. Het is nooit onze bedoeling dat uw identiteit per ongeluk wordt onthuld en we ondernemen meerdere stappen om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt. Maar in het belang van de transparantie willen wij er zeker van zijn dat u zich volledig bewust bent van het potentiële risico van onbedoelde identificatie.

Personen uitgelicht in de content

Wij staan gebruikers toe om content in te dienen die verwijst naar andere gebruikers en het publiek, op voorwaarde dat deze content in overeenstemming is met onze Gedragscode (Glassdoor-gedragscode en de Fishbowl-gedragscode).

  • Wij staan content toe waarin namen worden vermeld van individuen op de hoogste posities binnen een bedrijf die een brede invloed hebben op de werkomgeving, op voorwaarde dat de content het gedrag of de prestaties op het werk van de desbetreffende persoon beschrijft. Individuen in deze categorie omvatten personen die het publieke gezicht zijn van het bedrijf (bijv. directieleden, directeur, president, eigenaar, oprichter). Wij zijn van mening dat deze informatie algemeen representatief voor de cultuur van het bedrijf is en informatief is voor werkzoekenden en het publiek.
    • Wij staan geen content toe die negatieve opmerkingen bevat over identificeerbare personen die buiten deze groep vallen. 
  • Wij staan mogelijk content toe waarin demografische kenmerken over een identificeerbare persoon worden vermeld als wij ervan overtuigd zijn dat de opmerking wordt gebruikt om een werkpleksituatie te beschrijven. Algemene beschrijvingen van wangedrag op het werk zijn toegestaan, waaronder het bespreken van illegale activiteiten, discriminatie en seksuele intimidatie.

Onderzoeken van en solliciteren op vacatures

  • Wanneer u informatie zoekt op onze diensten of de diensten van onze gelieerde bedrijven, kunnen wij uw zoekopdrachten en andere activiteiten op en buiten onze diensten (met inbegrip van activiteiten op de diensten van onze gelieerde bedrijven of uw interacties met advertenties) gebruiken om uw ervaring en de vacatures die wij u tonen en aanbevelen te personaliseren.
  • Wij kunnen u de mogelijkheid bieden om te solliciteren via onze diensten. We werken samen met onze gelieerde bedrijven om deze dienst te verlenen. Wanneer u op de knop Solliciteren (of een vergelijkbare knop) klikt om een sollicitatie in te dienen, wordt uw sollicitatie verwerkt door onze gelieerde bedrijven (volgens hun respectieve privacybeleid) en verzonden naar de meest geschikte contactinformatie waarover wij en/of onze gelieerde bedrijven beschikken voor de desbetreffende werkgever.

Content indienen en ermee communiceren

Wij bieden onze gebruikers verschillende manieren om content in te dienen en ermee te communiceren. U dient uitsluitend content naar de diensten te verzenden die u bereid bent te delen met anderen, waaronder het publiek.

  • Afhankelijk van de diensten die u gebruikt, kunnen wij u verschillende opties bieden om te controleren hoe uw persoonsgegevens en identiteit worden voorgesteld aan andere gebruikers, werkgevers en het publiek. Content die is ingediend met (semi-)anonieme identificatiemiddelen, zoals uw bedrijfsnaam of functie, wordt niet geassocieerd met het publiekelijk toegankelijke deel van uw profiel.
    • Wanneer u conversationele content verzendt, zoals een post, opmerking of vraag, kunt u mogelijk bepalen hoe u uzelf vertegenwoordigt via verschillende anonimiteitsopties. Wanneer u bijvoorbeeld sommige van onze diensten gebruikt, kunt u ervoor kiezen om content in te dienen met uw bedrijfsnaam, uw functie of uw volledige naam. 
    • Wanneer u andere content indient, zoals reviews, moet u mogelijk bepaalde persoonsgegevens opnemen die bestemd zijn voor publieke weergave, zoals uw werkgever, functie en locatie. 
    • In sommige groepen kunnen wij u toestaan om te communiceren met andere gebruikers
      • Wij kunnen u toestaan uw profiel zichtbaar te maken voor andere leden van de groep, zodat u kunt communiceren.
      • Wij kunnen groepsleiders toestaan de toegang tot een groep te beperken en nieuwe leden goed te keuren. Wanneer u toegang tot een groep aanvraagt, kunnen uw profiel en eventuele antwoorden op vragen over ledengoedkeuring worden gedeeld met de leider(s) van die groep.
    • Wij streven ernaar mogelijkheden te bieden om onze diensten te gebruiken met behoud van uw anonimiteit. Glassdoor kan uw anonimiteit echter niet garanderen omdat, afhankelijk van uw specifieke situatie, de omstandigheden en informatie die u in uw content bekendmaakt, en de (semi-)anonieme identificatiemiddelen die u gebruikt, iemand u kan identificeren of uw identiteit kan beperken tot een kleine groep mensen (bijv. werknemers op een bepaalde afdeling van uw bedrijf). U dient dit risico te begrijpen voordat u content naar onze diensten stuurt.
  • We kunnen u de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan live audio- of videogesprekken. Uw audio of video wordt verwerkt als u ervoor kiest om deel te nemen aan de discussie, anders wordt uw profiel opgenomen in het luistergedeelte van de dienst.
    • Sommige live audio/video-evenementen die op of via onze diensten worden gehost, kunnen worden opgenomen.
  • Wij kunnen sommige gekoppelde informatie in-line weergeven op onze diensten via ‘embeds’. In het algemeen controleren wij niet hoe diensten van derden gegevens verzamelen wanneer zij u hun informatie rechtstreeks via deze embeds aanbieden. Als gevolg hiervan valt ingesloten informatie niet onder dit beleid, maar onder het beleid van de dienst waarvan de informatie is ingesloten.
Hoe wij persoonsgegevens gebruiken(oftewel het doel)Categorieën verzamelde persoonsgegevensBron van categorieën persoonsgegevensMet wie wij categorieën persoonsgegevens delen2‘Verkochte’ categorieën verzamelde persoonsgegevens3 en ‘Gedeelde’ categorieën verzamelde persoonsgegevens4Rechtsgrondslag voor de verwerking van persoonsgegevens (indien van toepassing)5
Advertenties(op en buiten onze diensten)Berichtenactiviteit
Demografische gegevens (alleen veteranenstatus)
Vacature-interesses en -activiteiten
Profielinformatie 
Dienstactiviteit
Beveiligings- en aanmeldingsinformatie
Gebruikers, gelieerde bedrijven, klanten, externe gegevensverstrekkersAdvertentiepartners en advertentie-uitwisselingen
Aanbieders van analyses en optimalisatie
Partners
Aanbieders van klantrelatiebeheer en verkooptransacties/optimalisatie
Aanbieders van informatietechnologieservice en -ondersteuning
Wanneer persoonsgegevens worden gebruikt voor gedragsgerichte of gerichte advertenties, en worden gedeeld met advertentiepartners en advertentie-uitwisselingen en gelieerde bedrijven
Profielinformatie, communicatieactiviteit, belangstelling voor vacatures en activiteit, profielinformatie, dienstactiviteit, beveiligings- en aanmeldingsinformatie
Wanneer wij en onze gelieerde bedrijven via onze diensten verzamelde persoonsgegevens gebruiken om reclame op of buiten onze diensten te personaliseren of te richten.Het is noodzakelijk voor onze legitieme belangen


Wanneer wij cookies gebruiken om reclame te maken in rechtsgebieden waar toestemming voor cookies vereist is Toestemming van het individu.
Account en profielProfielinformatie 
Beveiligings- en aanmeldingsinformatie
Gebruikers, gelieerde bedrijven, klanten, externe gegevensverstrekkersAanbieders van analyses en optimalisatie
Cloudopslag- en computerdiensten en bijbehorende tools en softwareleveranciers
Aanbieders van fraudedetectie- en beveiliging
Aanbieders van informatietechnologieservice en -ondersteuning
Het is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene
Communicatie met Glassdoor en gelieerde bedrijvenBerichtenactiviteit
Profielinformatie 
Verkoop- en ondersteunings-
geschiedenis
Beveiligings- en aanmeldingsinformatie
Communicatie met bestaande gebruikers en klantenGebruikers, gelieerde bedrijven, klanten 
Communicatie met potentiële gebruikers en klantenPotentiële gebruikers/klanten, gelieerde bedrijven, externe gegevensverstrekkers
Partners
Aanbieders van analyses en optimalisatie
Cloudopslag- en computerdiensten en bijbehorende tools en softwareleveranciers 
Aanbieders van klantrelatiebeheer en verkooptransacties/optimalisatie
Aanbieders van e-mail en e-mailbezorging
Aanbieders van informatietechnologieservice en -ondersteuning
Aanbieders van marketing en prospectie
Wanneer persoonsgegevens worden gedeeld met gelieerde bedrijven om contact op te nemen met potentiële gebruikers en klanten
BerichtenactiviteitProfielinformatie Verkoop- en ondersteunings-
geschiedenis
Dienstgerelateerde communicatie met bestaande gebruikers en klanten, of potentiële klanten die op zoek zijn naar onze dienstenHet is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene
Wanneer wij en/of onze gelieerde bedrijven gegevens van verschillende diensten gebruiken om dienst- en promotionele communicatie te personaliseren; communicatie met potentiële klanten die in eerste instantie niet op zoek zijn naar onze diensten in rechtsgebieden waar uitschrijfberichten zijn toegestaan.Het is noodzakelijk voor onze legitieme belangen
Promotionele communicatie met bestaande gebruikers en klanten in rechtsgebieden waar toestemming is vereistToestemming van het individu.
Communicatie met of gestart door derdenBerichtenactiviteitGebruikers, klantenAanbieders van klantrelatiebeheer en verkooptransacties/optimalisatie
Aanbieders van e-mail en e-mailbezorging
Aanbieders van marketing en prospectie
Het is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene
Communicatie met andere gebruikersDirecte berichten
Beveiligings- en aanmeldingsinformatie
Ingediende content
Gebruikers, klantenCloudopslag- en computerdiensten en bijbehorende tools en softwareleveranciers
Aanbieders van e-mail en e-mailbezorging
Het is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene
ContentmoderatieIngediende content
Profielinformatie 
Dienstactiviteit
Beveiligings- en aanmeldingsinformatie
Gebruikersondersteuning en feedback
Gebruikers, klanten, werkgevers, externe gegevensverstrekkersCloudopslag- en computerdiensten en bijbehorende tools en softwareleveranciers
Aanbieders van contentmoderatie en ondersteuning
Aanbieders van klantrelatiebeheer en verkooptransacties/optimalisatie
Aanbieders van informatietechnologieservice en -ondersteuning
Het is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene
Beheer van klantrelatiesProfielinformatie
Verkoop- en ondersteunings-
geschiedenis
Gebruikersondersteuning en feedback
Gebruikers, gelieerde bedrijven, klanten, externe gegevensverstrekkersAanbieders van klantrelatiebeheer en verkooptransacties/optimalisatie
Aanbieders van e-mail en e-mailbezorging
Aanbieders van informatietechnologieservice en -ondersteuning
Aanbieders van marketing en prospectie
Het is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene
Demografische gegevensDemografie
Ingediende content
GebruikersCloudopslag- en computerplatforms en bijbehorende tools en softwareleveranciersToestemming van het individu.
Personen uitgelicht in de contentDienstactiviteit
Ingediende content
Gebruikers, klanten, externe gegevensverstrekkersCloudopslag- en computerplatforms en bijbehorende tools en softwareleveranciersHet is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene
Onderzoeken van en solliciteren op vacaturesBerichtenactiviteit
Sollicitaties
Vacatures
Profielinformatie 
Beveiligings- en aanmeldingsinformatie
Dienstactiviteit
Gebruikers, gelieerde bedrijven, klanten, externe gegevensverstrekkersPartners
Aanbieders van analyses en optimalisatie
Cloudopslag- en computerdiensten en bijbehorende tools en softwareleveranciers
Aanbieders van contentmoderatie en ondersteuning
Aanbieders van informatietechnologieservice en -ondersteuning
Het is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene
Wanneer wij uw activiteiten op de diensten van onze gelieerde bedrijven gebruiken om uw zoekresultaten en aanbevelingen te personaliserenHet is noodzakelijk voor onze legitieme belangen
Content indienenBerichtenactiviteit
Beveiligings- en aanmeldingsinformatie
Dienstactiviteit
Ingediende content
Gebruikersondersteuning en feedback
Gebruikers, klantenAanbieders van analyses en optimalisatie
Cloudopslag- en computerplatforms en bijbehorende tools en softwareleveranciers
Aanbieders van informatietechnologieservice en -ondersteuning
Het is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene
Beheer van gebruikersrelatiesProfielinformatie
Beveiligings- en aanmeldingsinformatie
Dienstactiviteit
Ingediende content
Gebruikersondersteuning en feedback
GebruikersCloudopslag- en computerplatforms en bijbehorende tools en softwareleveranciers
Aanbieders van informatietechnologieservice en -ondersteuning
Het is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene

Opmerkingen bij bovenstaande tabel:

  1. Wanneer wij uw gegevens voor een specifiek doel verwerken, kunnen wij, onze gelieerde bedrijven en onze partners deze ook verwerken om onze respectieve diensten te verbeteren en/of onderzoek te verrichten.
  2. Wij maken gebruik van gelieerde en niet-gelieerde dienstverleners. Wanneer wij gelieerde dienstverleners gebruiken, worden zij gegroepeerd in de toepasselijke categorie dienstverlener. Wanneer wij gegevens met hen delen in een niet-dienstverlenende hoedanigheid, worden zij opgenomen in de categorie gelieerd bedrijf.
  3. Bij Glassdoor is het onze missie om mensen overal ter wereld te helpen een baan en een bedrijf te vinden waar ze van houden. Een van de manieren waarop we dit doen is door gegevens te delen met enkele van onze gelieerde bedrijven die onze doelstellingen delen. Onze gelieerde bedrijven zijn bedrijven die eigendom zijn van hetzelfde moederbedrijf dat Glassdoor bezit. U kunt meer lezen over onze gelieerde bedrijven en onze gezamenlijke inzet voor privacy in ons Privacycentrum. Onder sommige wetten kan dit soort gegevensdeling worden beschouwd als een ‘verkoop’.
  4. Het delen van gegevens zoals gedefinieerd door de geldende wetgeving, wordt ook wel gerichte of gedragsgerichte reclame genoemd. 
  5. In sommige rechtsgebieden zijn wij verplicht de rechtsgrondslag voor onze verwerkingsactiviteiten aan te geven.
    1. Uitvoering van een overeenkomst: De meeste persoonsgegevens die wij gebruiken zijn bedoeld om onze diensten te verlenen en zijn noodzakelijk voor de uitvoering van onze overeenkomsten met u (met inbegrip van onze Voorwaarden en dit Beleid), of om op uw verzoek stappen te ondernemen voorafgaand aan het aangaan van een dergelijke overeenkomst. 
    2. Legitiem belang: Sommige van de persoonsgegevens die wij verwerken, zijn noodzakelijk met het oog op legitieme belangen van ons of een van onze gelieerde bedrijven. Dit kan het geval zijn wanneer wij van mening zijn dat u een redelijke verwachting hebt dat wij een bepaald type verwerking zullen uitvoeren. Wij beroepen ons alleen op deze gronden wanneer een beoordeling van de legitieme belangen is uitgevoerd, waarbij de betrokken belangen en rechten zijn afgewogen tegen de noodzaak van de verwerking.
    3. Toestemming: In bepaalde omstandigheden beroepen wij ons op uw toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken. Wanneer wij uw toestemming nodig hebben om bepaalde persoonsgegevens te verzamelen en te verwerken, vragen wij uw toestemming op het moment dat de gegevens worden verstrekt. Deze verwerking wordt alleen uitgevoerd wanneer de toestemming is ontvangen, tenzij wij een andere wettelijke basis hebben waarop wij ons kunnen beroepen. Zo kan, afhankelijk van de toepasselijke wetgeving in uw land, uw toestemming worden gevraagd voordat wij bepaalde soorten cookies op uw apparaat plaatsen.
    4. Naleving van een wettelijke verplichting: Soms is het noodzakelijk dat wij persoonsgegevens verwerken om te voldoen aan een wettelijke verplichting, zoals een wet, voorschrift, gerechtelijk proces of gerechtelijk bevel.
    5. Vitale belangen: in bepaalde, beperkte omstandigheden kunnen we ons beroepen op de vitale belangen van onze gebruikers of het publiek om iemands leven te beschermen.

Andere gevallen waarin wij uw gegevens openbaar kunnen maken

Wij kunnen gegevens openbaar maken als wij te goeder trouw geloven dat de openbaarmaking noodzakelijk is om:

  1. te voldoen aan relevante wetten of te reageren op dagvaardingen, bevelschriften of juridische processen die aan ons gericht zijn (hoewel wij ons het recht voorbehouden naar eigen goeddunken actie te ondernemen namens onze gebruikers en hun eventuele recht op anonimiteit wanneer wij van mening zijn dat er een legitieme basis is om dit te doen);
  2. onze Gebruiksvoorwaarden, dit Beleid en eventuele andere overeenkomsten die we hebben af te dwingen;
  3. fysieke schade of financieel verlies te voorkomen, of in verband met een onderzoek naar vermoedelijke of daadwerkelijke illegale activiteiten;
  4. te handelen op een manier die wij anderszins noodzakelijk achten en die is toegestaan door de toepasselijke wetgeving om de rechten of het eigendom van ons, de gebruikers van onze diensten of derden te beschermen en te verdedigen; of
  5. te handelen zoals toegestaan onder de toepasselijke wetgeving om te voldoen aan nationale veiligheids- en soortgelijke vereisten.

We kunnen persoonsgegevens ook onthullen in het kader van een reorganisatie, een bedrijfsovername of een overdracht van activa, op voorwaarde dat de ontvanger en de gelieerde bedrijven (waar van toepassing) akkoord gaan met de verplichtingen zoals uiteengezet in dit Beleid en het toepasselijke recht in acht worden genomen;

Cookies zijn kleine stukjes gegevens die op uw apparaten worden opgeslagen wanneer u een pagina bezoekt. Wij kunnen cookies, webbakens, mobiele identificatiemiddelen en soortgelijke technologieën (gezamenlijk ‘cookies‘) gebruiken om ons te helpen u te herkennen, uw gebruikerservaring te verbeteren, inzicht te krijgen in het gebruik van onze diensten en u relevante reclame te tonen. Het verstrekken van uw gegevens via cookies is vrijwillig, met uitzondering van de cookies die wij op uw apparaat plaatsen omdat wij deze nodig hebben voor de uitvoering van onze diensten.

  • Cookies kunnen ook geplaatst worden door andere websites of diensten die informatie verschaffen op de pagina die u bezoekt. 
  • Nadat u zich hebt geregistreerd op de diensten, koppelen we gegevens die we mogelijk verzamelen via de cookies die door ons en onze partners zijn ingesteld aan andere gegevens die we van u hebben ontvangen. 
  • We gebruiken twee soorten cookies op onze diensten: ‘sessiecookies’ en ‘permanente cookies’. Sessiecookies zijn tijdelijke cookies die op uw apparaat blijven totdat u de diensten verlaat. Een permanent cookie blijft veel langer op uw apparaat totdat u deze handmatig verwijdert (hoelang het cookie blijft, hangt af van de ingestelde ‘levensduur’ van het specifieke cookie en uw browserinstellingen).
  • Cookies kunnen informatie overbrengen over u en uw gebruik van de diensten, zoals uw browsertype, zoekvoorkeuren, functies, gegevens met betrekking tot advertenties die aan u zijn getoond of waarop u hebt geklikt en de datum en tijd van uw gebruik. Met behulp van cookies kunnen wij en onze dienstverleners ook gegevens verzamelen over uw gebruik van de diensten, inclusief de tekst die u invoert, schermopnames van uw muisbewegingen en andere interacties wanneer u door onze diensten bladert en deze gebruikt, zelfs als u geen account of profiel hebt.
  • Wij gebruiken vier soorten cookies: strikt noodzakelijk, functioneel, analytics en targeting. U kunt nagaan welke specifieke cookies in elke categorie vallen door gebruik te maken van de cookie-instellingen in de voettekst of instellingen van onze websites. 
  • Hieronder vindt u enkele voorbeelden van hoe wij cookies gebruiken.
DoelUitleg
AuthenticatieWe gebruiken cookies om vast te stellen of u bij de diensten aangemeld bent of niet en om u aangemeld te houden tijdens uw bezoek aan de verschillende pagina’s.
VeiligheidWe gebruiken cookies om veiligheidseigenschappen van de site te ondersteunen, fraude te voorkomen en uw data te beschermen tegen onbevoegde toegang.
Voorkeuren en functiesWe gebruiken cookies om functies in te stellen en ons te helpen bij het leveren van gepersonaliseerde informatie, zoals het tonen van uw recente zoekacties.
AdvertentiesWe gebruiken cookies om advertenties te leveren, evalueren en verbeteren, zoals door uw gegevens te gebruiken om relevante advertenties te tonen op en buiten de diensten. Onze advertentiepartners kunnen een cookie gebruiken om te kijken of een advertentie al eerder aan u getoond is of hoe de advertentie presteerde, of om ons gegevens te leveren over uw interactie met de advertentie.
Analyses en prestatiesWe gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers de diensten gebruiken en om de prestaties van onze site in de gaten te houden. Deze cookies helpen ons om foutjes te identificeren en te herstellen en om onze diensten beter te begrijpen en te verbeteren, om verschillende functies te onderzoeken en testen en om bij te houden van waar bezoekers onze site bereiken.

Targeting-cookies

  • We kunnen met derden (inclusief onze gelieerde bedrijven) samenwerken om u te voorzien van gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties (gezamenlijk ‘advertentiepartners‘).
  • We kunnen cookies (op en buiten onze diensten) gebruiken die gegevens kunnen bevatten van onze advertentiepartners om u relevante advertenties te kunnen tonen.
  • Wij werken samen met derden, zoals Google Analytics, om analytische diensten te leveren, waarvoor gebruik gemaakt kan worden van de cookies op uw apparaat om het effect van advertenties te meten en het internetverkeer naar onze diensten in het algemeen in kaart te brengen. Daarnaast kunnen wij ook Google Analytics Demographics and Interest Reporting hebben geïmplementeerd waarmee cookie-informatie wordt gecategoriseerd, zodat wij en onze advertentiepartners beter in staat zijn om advertenties aan te bieden die relevant en nuttig zijn voor u op onze diensten en op verschillende websites verspreid over het internet. Verder kan een cookie op sommige sites van onze gelieerde bedrijven, partners of sites van werkgevers die klant zijn, ons en/of onze gelieerde ondernemingen voorzien van geaggregeerde gegevens over het aantal sollicitaties dat door gebruikers van deze diensten is ingediend bij deze sites.

Toestemming geven en uitschrijven voor cookies

Zoals wij beschrijven in onze cookiebanner (voor onze gebruikers in rechtsgebieden waar wij een cookiebanner tonen) en in onze cookie-instellingstool (te vinden in de voettekst of instellingen van de websites van onze diensten), gebruiken wij cookies die strikt noodzakelijk zijn voor ons om de door u gebruikte diensten te leveren en kunt u zich niet afmelden voor deze cookies op onze diensten. 

  • Door gebruik te maken van onze cookie-instellingsstool kunt u op ieder moment alle cookies weigeren, afgezien van de strikt noodzakelijke cookies, of u uitschrijven voor specifieke categorieën van cookies (zoals hierboven en in de tool wordt beschreven). U kunt ook het plaatsen van enkele (maar niet alle) cookies uitschakelen door uw browser in te stellen op het weigeren van cookies, maar dit kan uw gebruikerservaring in negatieve zin beïnvloeden. Bovendien kunt u uw cookies beheren, instellen en/of verwijderen via uw browserinstellingen. Een nuttige bron voor informatie over het verwijderen en beheren van cookies is te vinden op AboutCookies.org
  • Als u locatiegegevens voor de mobiele versie van onze diensten (met inbegrip van versies die als een app zijn geïnstalleerd) inschakelt, kunnen wij uw locatiegegevens gebruiken om geografisch gerichte advertenties te tonen van werkgevers en andere adverteerders bij u in de omgeving. Wij kunnen ook uw algemene locatie afleiden op basis van uw IP-adres. U kunt het doorgeven van locatiegegevens te allen tijde uitschakelen via de instellingen op uw apparaat.
  • Op sommige van onze diensten kunnen wij reageren op Do not track-signalen of soortgelijke instellingen of mechanismen.

U kunt ook tools van derde partijen gebruiken om de cookies van derde partijen te beheren die door onze advertentiepartners kunnen worden gebruikt.

  • U kunt zich uitschrijven voor het plaatsen van sommige cookies van externe adverteerders en advertentienetwerken of gerichte advertenties in het algemeen via de volgende links: Network Advertising Initiative; Digital Advertising Alliance; European Interactive Digital Advertising Alliance (voor gebruikers in de EU); The Digital Advertising Alliance of Canada (voor gebruikers in Canada); u blijft nog wel algemene advertenties ontvangen van bedrijven die niet zijn aangesloten op deze uitschrijvingsmogelijkheden.
  • U kunt ervoor kiezen om niet door Google Analytics en Google Analytics Demographics and Interest Reporting gevolgd te worden (uitschrijving) door Google Ads Settings te bezoeken of door de Google Analytics Opt-Out Browser Add-on te downloaden.
  • Let op: Als reclame of andere functies op onze diensten door derde partijen worden geleverd, kunnen deze partijen ook hun eigen cookies instellen en gebruiken, die onderworpen zijn aan de privacykennisgevingen en het privacybeleid van deze derde partijen. Wij hebben geen toegang tot of controle over deze cookies.

Gegevensbeheerder en internationale doorgiften

Gegevensbeheerder

Glassdoor, Inc. is de gegevensbeheerder voor onze diensten.

  • Onze hoofdvestiging in de EU is: Glassdoor Hiring Solutions Ireland Ltd.
  • Onze hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk is: Glassdoor Global Ltd.

Internationale doorgiften

De gegevens die wij verwerken, worden gehost en beheerd door Glassdoor en diensten worden verzorgd door Glassdoor, waaronder, waar van toepassing, buiten de Europese Economische Ruimte (EER), Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, inclusief in de Verenigde Staten. Uw persoonsgegevens kunnen worden overgedragen aan of geraadpleegd door entiteiten over de hele wereld, waaronder aan Glassdoor gelieerde bedrijven en onze dienstverleners, om verwerkingsactiviteiten uit te voeren zoals beschreven in dit Beleid. Glassdoor voldoet aan de wetgeving inzake de overdracht van persoonsgegevens tussen landen om ervoor te zorgen dat uw gegevens beschermd zijn, waar deze zich ook bevinden.

  • Glassdoor’s overdracht van persoonsgegevens verzameld in de Europese Economische Ruimte, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland wordt beheerst door adequaatheidsbesluiten van de Europese Commissie of de Britse Information Commissioner over bepaalde landen, zoals van toepassing; of standaardcontractbepalingen en Britse overeenkomsten of addendums voor internationale gegevensoverdracht.
  • Glassdoor houdt zich aan de beginselen van het EU-VS en het Zwitsers-VS Privacy Shield Framework, hoewel Glassdoor zich niet beroept op het EU-VS Privacy Shield Framework als rechtsgrondslag voor de overdracht van persoonsgegevens in het licht van het arrest van het Hof van Justitie van de EU in zaak C-311/18. Ga voor meer informatie naar de Privacy Shield-website van het Amerikaanse ministerie van handel. Als huidige deelnemer zijn wij verplicht de volgende informatie openbaar te maken:
    • Met betrekking tot de ontvangst of overdracht van persoonlijke gegevens zoals uiteengezet in het Privacy Shield-framework is Glassdoor onderworpen aan de regelgeving en handhaving van de Amerikaanse Federal Trade Commission. In bepaalde situaties kan Glassdoor verplicht worden om persoonlijke gegevens te openbaren ten gevolge van juridische procedures door openbaar gezag, waaronder verplichtingen om mee te werken aan de nationale veiligheid en gerechtelijk gezag.
    • Als u een onopgelost privacy- of gegevensgebruikprobleem hebt met betrekking tot onze deelname aan het Privacy Shield-programma dat wij niet naar tevredenheid hebben opgelost, kunt u contact opnemen met onze in de VS gevestigde externe geschillenbeslechtingsprovider op feedback-form.truste.com/watchdog/request. Onder bepaalde voorwaarden, meer volledig beschreven op de Privacy Shield-website op privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint, kunt u het recht hebben een beroep te doen op bindende arbitrage wanneer andere procedures voor geschillenbeslechting zijn uitgeput.

Aanvullende informatie over onze omgang met gegevens

Geanonimiseerde, geaggregeerde en niet-geïdentificeerde gegevens

Wij kunnen uw gegevens anonimiseren, aggregeren en/of anderszins de-identificeren en deze gegevens vervolgens gebruiken en/of openbaar maken voor onderzoek, verbetering van onze diensten of voor een ander door de toepasselijke wetgeving toegestaan zakelijk doel, op voorwaarde dat wij technische waarborgen en bedrijfsprocessen hebben geïmplementeerd om te voorkomen dat geanonimiseerde, geaggregeerde of gede-identificeerde gegevens opnieuw worden geïdentificeerd of onbedoeld worden vrijgegeven. 

Geautomatiseerde besluitvorming

Wij maken geen gebruik van algoritmen of profilering om beslissingen te nemen die belangrijke juridische gevolgen voor u hebben zonder de mogelijkheid van menselijke toetsing.

Hoelang wij uw persoonsgegevens bewaren

We bewaren uw persoonsgegevens slechts zolang als nodig is om onze diensten aan te bieden aan u en te voldoen aan de in dit Beleid beschreven doeleinden. Dit is ook het geval voor iedereen met wie we uw persoonsgegevens delen en die namens ons verantwoordelijk is voor diensten. Bewaarperioden kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van het type gegevens en hoe deze worden gebruikt. Onze bewaarperioden zijn gebaseerd op criteria zoals wettelijk voorgeschreven bewaarperioden, hangende of potentiële geschillen, onze rechten op het gebied van intellectuele eigendom en eigenaarschap, contractvereisten, operationele richtlijnen of behoeften, de verwachte levensduur van het gebruik van onze diensten door onze gebruikers en historische archivering. Als we uw persoonsgegevens niet meer hoeven te gebruiken en er geen noodzaak bestaat voor ons om deze te behouden om te voldoen aan onze wettelijke of reglementaire verplichtingen, geschillenafwikkeling en handhaving van onze overeenkomsten, verwijderen we deze van onze systemen of anonimiseren, aggregeren of de-identificeren we deze zodat u niet kunt worden geïdentificeerd.

Privacy van minderjarigen

Om toegang te krijgen tot onze diensten of om deze te gebruiken, moet u 18 jaar of ouder zijn, of meerderjarig in uw rechtsgebied. Anders mag u de diensten niet gebruiken. Als u weet dat een kind ons persoonsgegevens heeft verstrekt zonder ouderlijke toestemming, neem dan contact met ons op. Als wij ontdekken dat een kind ons zonder ouderlijke toestemming persoonsgegevens heeft verstrekt, verwijderen wij de betreffende gegevens en wordt het account van het kind opgeheven (uitgezonderd wanneer we verplicht zijn om deze gegevens geheel of gedeeltelijk te bewaren voor nalevingsdoeleinden). Daarom ‘verkopen’ of ‘delen’ wij geen gegevens (zoals gedefinieerd door de toepasselijke wetgeving) van minderjarigen.

Beveiligingsmaatregelen

We hebben fysieke, elektronische en bestuurlijke maatregelen genomen om de gegevens die we online verzamelen te beveiligen. Geen enkel bedrijf kan echter veiligheidsrisico’s volledig elimineren, dus kunnen we geen garanties geven betreffende enig deel van onze dienstverlening. U bent verantwoordelijk voor het geheimhouden van uw gebruikersnaam en wachtwoord. Nadat u zich bij ons hebt geregistreerd, zullen we u nooit om uw wachtwoord vragen. Wij verzoeken u om een uniek wachtwoord voor uw account te maken en om dit niet voor andere internetdiensten of applicaties te gebruiken. Deel uw wachtwoord niet met andere mensen.

Uw persoonsgegevens beheren

ted our data rights systems]

Diensten van het Glassdoor-merk

  • Als u uw gegevens wilt inzien/downloaden, verwijderen, corrigeren/bijwerken, een vraag wilt stellen of uw toestemming wilt intrekken, kunt u uw verzoek indienen via ons geautomatiseerde zelfbedieningssysteem. Na indiening ontvangt u een e-mail met een link om uw identiteit te verifiëren via uw geregistreerde e-mailadres.
  • Gebruikerscontent: Ga voor meer informatie over het bewerken/verwijderen van uw content naar onze Veelgestelde vragen

Fishbowl door Glassdoor

Wij exploiteren ook de Fishbowl-dienst. 

  • U kunt uw accountgegevens ook corrigeren/bijwerken via de pagina met instellingen in de app of de webervaring. Neem contact met Fishbowl-ondersteuning via contact @ Fishbowlapp.com als u problemen ondervindt.
  • Als u een geregistreerde Fishbowl-gebruiker bent, kunt u uw account deactiveren binnen de app via uw Fishbowl-profiel. Selecteer het pictogram ‘Ik’ in de rechterbenedenhoek, selecteer vervolgens het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek en selecteer Account. Op het web vindt u het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek. Dertig dagen nadat u uw account hebt gedeactiveerd, wordt uw account verwijderd. U kunt uw account altijd opnieuw activeren door u opnieuw aan te melden.
  • Als u een verzoek om toegang tot gegevens voor Fishbowl wilt indienen of gebruik wilt maken van een ander recht op gegevensbescherming, neem dan contact op met Fishbowl-ondersteuning via contact @ fishbowlapp.com. U moet uw identiteit verifiëren voordat wij uw verzoek kunnen verwerken.

Voor alle diensten

  • Berichten
    • Als u geen tekstberichten meer wilt ontvangen, moet u STOP antwoorden op het apparaat dat de berichten ontvangt. 
    • Om u af te melden voor niet-dienstgerelateerde e-mails, gebruikt u de koppeling voor afmelding of e-mailinstellingen in de e-mail(s) die u ontvangt. Als u zich alleen afmeldt voor een bepaald type e-mailbericht (bijvoorbeeld een bepaalde vacaturemelding), blijft u andere e-mails ontvangen. Wij kunnen via onze diensten ook een instellingsfunctie aanbieden om uw e-mailvoorkeuren te beheren. 
    • Om pushmeldingen uit te schakelen, gebruikt u de instellingen in de app en/of het besturingssysteem van uw apparaat. 
    • Tenzij u ervoor kiest uw account(s) te verwijderen, kunt u zich niet afmelden voor bepaalde berichten die nodig zijn als onderdeel van uw gebruik van onze diensten (bijv. berichten over wijzigingen in dit Beleid).
  • Om te verzoeken dat we uw gegevens niet ‘verkopen’ of ‘delen’ (zoals gedefinieerd door de toepasselijke wetgeving), maakt u gebruik van onze uitschrijvingsfunctie. We reageren ook op Global Privacy Control (GPC)-signalen wanneer we deze ontvangen via domeinen van het Glassdoor-merk. Omdat uw gegevens niet worden verkocht of gedeeld via domeinen die niet van het Glassdoor-merk zijn, reageren onze andere domeinen momenteel niet op GPC-signalen. U kunt wel de uitschrijvingsfunctie hierboven gebruiken. U kunt u ook uitschrijven voor delen door de targeting-cookies uit te schakelen met behulp van onze cookietool. 
  • Geautoriseerde agenten kunnen dezelfde processen gebruiken als hierboven beschreven wanneer zij een verzoek indienen namens een gebruiker. Gebruikers moeten het verzoek nog wel authentificeren. 
  • Glassdoor discrimineert geen enkele gebruiker die privacyrechten uitoefent.
  • Als u niet tevreden bent met ons antwoord op uw verzoek, gebruik dan de contactgegevens onderaan dit Beleid om in beroep te gaan. Wij volgen dezelfde processen en hetzelfde beleid als voor het oorspronkelijke verzoek, met inbegrip van de verificatie van uw identiteit en de aard van uw verzoek. In sommige rechtsgebieden hebt u ook het recht om een klacht in te dienen bij de relevante regelgevende instanties of bij een bevoegde rechtbank.
  • De meetgegevens voor privacyverzoeken die gedurende het laatste kalenderjaar zijn ontvangen door Glassdoor, zijn hier beschikbaar.

Updates in ons privacybeleid

Wij kunnen dit Beleid herzien door op gezette tijden een bijgewerkte versie te publiceren. Als we een wijziging aanbrengen die op materiële wijze uw rechten beperkt of uw verantwoordelijkheden vergroot, laten we u dit per e-mail weten (verzonden naar het e-mailadres dat is aangegeven in uw account) en/of via een aankondiging op of gelinkt via onze diensten voordat de wijziging van kracht wordt. We kunnen aankondigingen van wijzigingen ook onder andere omstandigheden uitvoeren. We moedigen u aan om deze pagina regelmatig te bekijken voor de laatste informatie over ons privacybeleid. Uw voortgezette gebruik van onze diensten is onderworpen aan de meest recente geldende versie van dit Beleid. Als u bezwaar hebt tegen het Beleid nadat het voor u van kracht is geworden, mag u onze diensten niet langer gebruiken.

Contact met ons opnemen

Voor alle routinevragen kunt u de onderstaande contactgegevens gebruiken.

  • Voor aan Glassdoor gerelateerde diensten en vragen: neem hier contact met ons op.
  • Voor aan Fishbowl gerelateerde diensten en vragen: neem contact op met @ fishbowlapp.com.
  • Beveiligingsonderzoekers kunnen hier informatie vinden over ons openbare bug bounty-programma.

U kunt onze functionaris voor gegevensbescherming bereiken op: DPO @ glassdoor.com. Deze e-mail is alleen bedoeld voor vragen met betrekking tot dit Beleid en onze gegevensverwerkingsactiviteiten.