HR Tech Privacy

Indeed

Indeed on maailman johtava työpaikkasivusto1, jolla on joka kuukausi yli 250 miljoonaa yksittäistä kävijää2. Indeed asettaa työnhakijat etusijalle ja tarjoaa heille mahdollisuuden hakea työpaikkoja, julkaista ansioluetteloita ja hakea tietoa yrityksistä maksutta. Yhdistämme päivittäin miljoonia ihmisiä uusiin työmahdollisuuksiin.

1 comScore, käynnit yhteensä, maaliskuu 2020

2 Google Analytics, yksittäiset kävijät, helmikuu 2020

Tietosuojakäytäntö

Päivitetty viimeksi: 13. marraskuuta 2022

Indeedin Tietosuojakäytännön yhteenveto

Huomaathan, että Indeed ja sen tytäryhtiöt omistaa suoraan tai epäsuorasti julkisesti noteerattu japanilainen pörssi- ja emoyhtiö Recruit Holdings Co., Ltd.

1. Johdanto

Teimme Indeedin täydellisestä Tietosuojakäytännöstä yhteenvedon, jonka avulla käytäntöä on helpompi lukea. Siinä kerrotaan myös, miten käsittelemme tietojasi.

Tietosuojakäytännössämme selitetään tarkasti, millä tavoin keräämme, käytämme ja luovutamme edelleen niitä Henkilötietoja ja Muita kuin henkilötietoja, joita keräämme sinulta ja sinusta, kun kirjaudut sisään tai käytät verkko- tai mobiilisivustojamme, sovelluksiamme, palveluitamme ja ohjelmistojamme tai kun olet tekemisissä kanssamme puhelimitse tai henkilökohtaisesti, tai joita saamme julkisesti saatavilla olevista lähteistä tai kolmansilta osapuolilta.

Sivustoihimme, joihin sovelletaan tätä Tietosuojakäytäntöä, kuuluvat seuraavien yritysten ja tytäryhtiöidemme verkko- ja/tai mobiilisivustot, sovellukset, palvelut ja ohjelmistot: Indeed, Engineerjobs, Careesma, Gigajob, HRTechPrivacy.com, Resume.com, RescueMyResumes.com, Resumeperfector.com, Workopolis ja Wowjobs.

Indeedin tärkein tehtävä on auttaa ihmisiä löytämään työpaikkoja ja Työnantajia löytämään loistavia työnhakijoita. Tämä tavoite on yhteinen kaikille tytäryhtiöillemme. Siksi olemme luoneet Tietosuojakeskuksen, josta käyttäjämme saavat lisätietoja tytäryhtiöistämme ja siitä, miten jaamme tietoja niiden kanssa. Tietosuojakeskuksen Usein kysyttyä -sivulta voit lukea lisää siitä, miten jaamme tietoja tytäryhtiöidemme kanssa.

2. Kuka on vastuussa tiedoistasi?

Tiedoistasi vastuussa oleva Indeed-yksikkö riippuu sijainnistasi ja siitä, toimiiko Indeed tietojesi rekisterinpitäjänä vai tietojesi käsittelijänä alla olevan Indeedin täydellisen Tietosuojakäytännön osion 1.1 mukaisesti. Tarkista vastuullinen yksikkö alla olevasta taulukosta. 

Käyttäjän sijaintiRekisterinpitäjä 
YhdysvallatIndeed Inc.
Indeed Staff LLC Indeed Staff -palvelujen käyttäjille
Yhdysvaltojen ulkopuolellaIndeed Ireland Operations Limited
Indeed Japan K.K. Japanissa

3. Mitä tietoja keräämme sinusta?

Sivustoilla keräämme

  • tietoja, joita sinä lähetät meille Sivustojemme kautta, esimerkiksi yhteystiedot, ansioluettelosi tiedot, sijaintitiedot
  • tietoja toiminnastasi Sivustoillamme, esim. tietoja laitteeltasi ja Sivustoilla tekemäsi valinnat, haut tai klikkaamasi työpaikat
  • tietoja silloin, kun haet työpaikkoja, käytät seulonta- tai arviointikysymyksiä tai automaattista puhelinseulontaa tai kirjaudut sisään kolmannen osapuolen sivustoilta
  • tietoja silloin, kun käytät maksullisia palveluita, sekä tarpeellisia tietoja Työnantajilta esim. todennus- ja laskutustarkoituksiin.

Indeed voi myös kerätä tietoja interaktioistasi sosiaalisen median tiliemme kanssa kolmannen osapuolen alustoilla tai vastaanottamalla tietoja, kuten ansioluetteloita tai prospekteja tai rekrytoinnin edistymistä koskevia tietoja kolmansilta osapuolilta.

Täydelliset tiedot sinulta keräämiemme Henkilötietojen tyypeistä ja tarkemmat tiedot tällaisen tietojen keräämisen oikeudellisesta perustasta on esitetty täydellisen Tietosuojakäytäntömme osiossa 2.

4. Miksi keräämme näitä tietoja?

Keräämme ja käytämme tietojasi auttaaksemme Työnhakijoita löytämään työpaikkoja ja Työnantajia löytämään työnhakijoita sekä tarjotaksemme ja parantaaksemme palveluitamme sinulle. Käytämme Henkilötietojasi tarvittaessa

  • tilisi luomiseen ja lähettääksemme sinulle työpaikkahälytyksiä tai muita markkinointimateriaaleja 
  • tarjotaksemme sinulle osuvia hakutuloksia ja työpaikkasuosituksia 
  • helpottaaksemme viestintää työpaikkahaku-, työhakemus- ja haastatteluprosessien aikana
  • saattaaksemme ansioluettelosi kolmansien osapuolten saataville yksityisyysasetuksistasi riippuen (esim. yksityinen tai julkinen ansioluettelo)
  • yhdistääksemme Työnhakijoita Työnantajien Työpaikkalistauksiin 
  • estääksemme petoksia, roskapostia ja muuta mahdollisesti vilpillistä tai laitonta toimintaa 
  • mahdollistaaksemme maksullisista palveluista perittävien maksujen suorittamisen 
  • suorittaaksemme automaattista käsittelyä monien palvelujemme tarjoamiseksi 
  • parantaaksemme ja optimoidaksemme Työnhakijoille ja Työnantajille tarjoamiamme palveluita ja heidän turvallisuuttaan jakamalla tietoja tytäryhtiöillemme
  • parantaaksemme palveluitamme, ylläpitääksemme tuotteidemme laatua ja suojataksemme käyttäjiämme 
  • kootaksemme ja jakaaksemme kolmansille osapuolille Indeedissä julkaistua sisältöä, joka on tarkoitettu julkisesti saataville.

Täydelliset tiedot niistä tarkoituksista, joita varten käytämme Henkilötietojasi, on esitetty täydellisen Tietosuojakäytäntömme osioissa 4, 5 ja 8.

5. Kenelle nämä tiedot jaetaan?

Tietosi jaetaan 

  • Indeedin tytäryhtiöille
  • Työnantajille ja Työnhakijoille (esim. jos Työnhakija päättää hakea työpaikkaa) 
  • kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka auttavat meitä toiminnassamme (esim. tietojen tallentaminen ja petosten ehkäiseminen).

Lue lisätietoja täydellisen Tietosuojakäytäntömme osioista 4 ja 7

6. Kuinka pitkään säilytämme tietojasi?

Indeed säilyttää Henkilötietojasi niin kauan kuin se on tarpeellista palveluiden tarjoamiseksi tai kunnes pyydät poistamaan Henkilötietosi. Saatamme joutua säilyttämään tiettyjä tietoja paikallisten lainsäädännöllisten vaatimusten noudattamiseksi. Jos haluat poistaa Henkilötietosi, sinun tulee lähettää tietojen poistopyyntö. Lisätietoja tietojen säilyttämisajoista saat täydellisen Tietosuojakäytäntömme osiosta 2.

7. Mitkä ovat omiin Henkilötietoihisi liittyvät oikeutesi?

Indeed suhtautuu yksityisyyteesi erittäin vakavasti. Kaikilla käyttäjillämme eri puolilla maailmaa on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset oikeudet. Näitä ovat oikeus tarkistaa Henkilötietosi, oikeus poistaa Henkilötietosi, oikeus saada Henkilötietosi toimitettuina siirrettävässä muodossa ja oikeus rajoittaa tai vastustaa tiettyä Henkilötietojesi käsittelyä. Tilanteissa, joissa Henkilötietojesi käsittely perustuu sinulta saamaamme suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa kyseinen suostumus. Lue lisätietoja oikeuksistasi ja niiden käyttämisestä täydellisen Tietosuojakäytäntömme osiosta 8.

Sinulla on myös mahdollisuus tehdä valitus Indeedin suorittamasta tietojesi käsittelystä paikalliselle tietosuojaviranomaiselle. Lisätietoja tästä saat täydellisen Tietosuojakäytäntömme osiosta 10. Yhdysvalloissa sinulla voi olla erityisiä tietosuojaan liittyviä oikeuksia, joista saat lisätietoja täydellisen Tietosuojakäytäntömme osiosta 9.

8. Yhteyden ottaminen meihin 

Voit ottaa yhteyttä lähettämällä postia osoitteeseen Indeed, Inc., 6433 Champion Grandview Way, Building 1, Austin, TX, 78750, USA tai osoitteeseen Indeed Ireland Operations Limited, 124 St. Stephen’s Green, Dublin 2, Ireland. Voit myös ottaa yhteyttä kumpaankin edellä mainittuun yhteisöön Sivustojemme tukikeskuksen välityksellä.

Jos haluat ottaa yhteyttä Tietosuojavastaavaan (DPO), lähetä sähköpostia osoitteeseen privacy-dept @ indeed.com (poista välilyönnit sähköpostiosoitteesta).

Indeedin täydellinen Tietosuojakäytäntö

Huomaathan, että Indeed ja sen tytäryhtiöt omistaa suoraan tai epäsuorasti julkisesti noteerattu japanilainen pörssi- ja emoyhtiö Recruit Holdings Co., Ltd.

1. Johdanto

Indeed arvostaa käyttäjiensä ja asiakkaidensa osoittamaa luottamusta heidän antaessaan meille luvan käyttää Henkilötietojaan. Tietosuojakäytännössä kuvataan, kuinka vaalimme tätä luottamusta ja suojaamme saamiamme tietoja.

Tietosuojakäytännössä kerrotaan erityisesti, kuinka keräämme, käytämme ja luovutamme henkilötietoja ja muita kuin henkilötietoja, joita annat meille käyttäessäsi verkko- tai mobiilipalveluita, mobiilisovelluksia, sivustoja ja ohjelmistoja, jotka Indeed ja siihen liittyvät ja tässä Tietosuojakäytännössä mainitut brändit tarjoavat. Näitä brändejä ovat muun muassa Engineerjobs, Careesma, Gigajob, HRTechPrivacy.com, Resume.com, RescueMyResumes.com, Resumeperfector.com, Workopolis ja Wowjobs (jäljempänä yhdessä “Indeed” tai “Sivustot”). Indeed voi myös saada tiettyjä Henkilötietoja kolmannen osapuolen lähteiltä.

Tärkein tehtävämme on auttaa ihmisiä löytämään työpaikkoja ja Työnantajia löytämään loistavia työnhakijoita. Tämä tavoite on yhteinen kaikille Tytäryhtiöillemme (kuten osiossa 3.1 on esitetty). Siksi olemme luoneet Tietosuojakeskuksen, josta käyttäjämme saavat lisätietoja tytäryhtiöistämme ja siitä, miten jaamme tietoja niiden kanssa voidaksemme tarjota mahdollisimman kattavan tuote- ja palveluvalikoiman käyttäjillemme. Tietosuojakeskuksen Usein kysyttyä -sivulta voit lukea lisää siitä, miten jaamme tietoja tytäryhtiöidemme kanssa.

1.1 Indeedin yksiköt, jotka ovat vastuussa tiedoistasi

Tässä osiossa määritellään, mikä Indeedin yksikkö toimii Henkilötietojesi rekisterinpitäjänä tai käsittelijänä.

 – Indeed rekisterinpitäjänä

Tässä Tietosuojakäytännössä termeillä ”Indeed” tai ”me” tarkoitetaan yritystä Indeed, Inc., jos olet Yhdysvalloissa, yritystä Indeed Staff LLC, jos käytät Indeed Staff -palveluja, ja yritystä Indeed Ireland Operations Limited (”Indeed Ireland”), jos olet Yhdysvaltojen ulkopuolella, lukuun ottamatta Japanissa olevia ja Japan K.K. -yrityksen käyttäjiä.

Indeed on kaikkien tämän Tietosuojakäytännön mukaisesti käsiteltävien Henkilötietojen rekisterinpitäjä, ellei muuta ole nimenomaisesti ilmoitettu alla olevassa osiossa 1.1.

Huomaathan myös, että Palveluehdoissamme mainittu sopimuksen osapuoli voi olla eri yksikkö kuin tässä Tietosuojakäytännössä mainittu rekisterinpitäjä.

 – Indeed tietojen käsittelijänä

Indeed tarjoaa Työnantajille tiettyjä rekrytointipalveluita, joiden osalta Indeed toimii tietojen käsittelijänä, tai vastaavasti sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti, ja käsittelee Henkilötietoja, joita se kerää sinusta ja sinulta vain Työnantajan puolesta Ehtojemme mukaisesti. Tämä koskee Työnhakijoiden tietojen tuontipalvelua, jonka kautta autamme Työnantajia ottamaan yhteyttä työnhakijoihin sekä hallinnoimaan ja haastattelemaan työnhakijoita, jotka eivät hae työpaikkaa Sivustojemme kautta, ja muita palveluita, jotka auttavat Työnantajia hallinnoimaan rekrytointiprosessia. Mikäli tällaiset työnhakijat luovat Indeed-tilin tai kirjautuvat Indeed-tilille, Indeed voi yhdistää heidän henkilötietonsa, jotka on kerätty tällaisten rekrytointipalveluiden välityksellä, heidän Indeed-tiliinsä Työnantajien ohjeiden perusteella. Jos Työnhakija esimerkiksi luo Indeed-tilin tai kirjautuu Indeed-tilille, hän saattaa katsella Indeed-tilillään Työnhakijan ja Työnantajien välistä viesti- ja haastatteluhistoriaa, joka on syntynyt näiden palveluiden välityksellä. Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten Indeed käsittelee Henkilötietojasi osana näitä palveluita, tai siitä, kuinka voit käyttää mitä tahansa oikeuksia, joita sinulla voi olla näihin tietoihin liittyen, ota yhteyttä Työnantajaan, jonka ilmoittamaa työpaikkaa olet hakenut. Indeed voi toimia myös tietojenkäsittelijänä tytäryhtiöidensä puolesta (esim. laskutustarkoituksissa). Tässä Tietosuojakäytännössä käsitellyt muut tietojen käsittelytavat eivät koske näiden palveluiden kautta keräämiämme Henkilötietoja.

1.2 Tärkeitä määritelmiä

Henkilötiedoilla (”Henkilötiedot”) tarkoitetaan mitä tahansa tietoja, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavaan henkilöön, ja muilla kuin henkilötiedoilla (”Muut kuin henkilötiedot”) tarkoitetaan mitä tahansa tietoja, joiden avulla tiettyjä henkilöitä ei voida tunnistaa. Huomaathan, että Indeed noudattaa joka tilanteessa sovellettavaa lakisääteistä määritelmää määrittäessään, mitkä ovat ja mitkä eivät ole Henkilötietoja tässä Tietosuojakäytännössä. Kun tässä Tietosuojakäytännössä viitataan ”tietoihin” tai ”sinun tietoihisi”, niillä voidaan tarkoittaa sekä Henkilötietoja että Muita kuin henkilötietoja.

Sivustot on tarkoitettu työllistymismahdollisuuksia tai henkilökohtaiseen työllistymiseen tai työpaikkahakuun liittyviä palveluita tai tietoja hakevien yksittäisten henkilöiden käyttöön (”Työnhakijat”). Sivustot voidaan myös tarjota tarvittaessa yksittäisten henkilöiden ja/tai organisaatioiden käyttöön, jotka etsivät rekrytointiin tai henkilöstöhallintoon liittyviä tietoja tai haluavat julkaista työllistymismahdollisuuksiin ja avoimiin työpaikkoihin liittyviä tietoja (”Työpaikkalistaukset” tai ”Työpaikkailmoitukset”) joko omasta puolestaan tai muiden puolesta, esimerkiksi useille osapuolille palveluja ostavien toimistojen (”Työnantajat”) puolesta.

Indeed antaa Työnhakijoille luvan toimittaa Työnantajille useita erilaisia hakemusaineistoja työtä hakiessaan. Ne löytyvät Indeed-tilisi Profiili-osiosta, ja niihin sisältyy ansioluettelosi, arviointitulosten ja seulontakysymyksiin annettujen vastausten kaltaisia materiaaleja (“Indeed-profiili”). Ainoastaan ansioluettelosi tietoihin viitataan yksinkertaisesti ”ansioluettelona” riippumatta siitä, onko kyseessä Indeed-ansioluettelo vai itse lataamasi ansioluettelo. 

1.3 Indeedin Tietosuojakäytännön soveltamisala ja laajuus

Tämä Tietosuojakäytäntö sisältää Sivustojen välityksellä keräämämme tai kolmansien osapuolten kautta saamamme tiedot. Tapauksissa, joissa siirryt linkin avulla kolmannen osapuolen verkkosivustolle, Tietosuojakäytäntömme ei enää koske sinua, ja kyseisellä sivustolla mahdollisesti suoritettaviin tietojenkeruu- tai käsittelytoimiin sovelletaan kyseisen verkkosivuston omaa tietosuojakäytäntöä. Keräämme tietoja vain Sivustoilla, joilla on suora linkki tähän Tietosuojakäytäntöön.

Voimme aika ajoin viitata tähän Tietosuojakäytäntöön Sivustoilla julkaistavissa ilmoituksissa, esimerkiksi erityistä tarkoitusta varten käytettävillä sivustoilla tai mobiilisovelluksissa, jos esimerkiksi pyydämme sinua lähettämään ideoita Sivustojen kehittämiseksi. Indeed voi muuttaa tätä Tietosuojakäytäntöä milloin tahansa.

Jos olet hakenut Työpaikkalistauksessa ilmoitettua työpaikkaa, katso lisätietoja kyseisestä Työpaikkalistauksesta. Nykyisten ja aiempien Indeedin työntekijöiden tulee ottaa yhteyttä sovellettavia käytäntöjä koskevissa asioissa omien yksikköjensä henkilöstöhallinnosta vastaaviin koordinaattoreihin.

1.4 Muutokset Tietosuojakäytäntöön

Tämän sivun ylälaidassa oleva kohta ”Päivitetty viimeksi” ilmoittaa ajankohdan, jolloin tämä Tietosuojakäytäntö on päivitetty viimeksi. Kaikki muutokset tähän Tietosuojakäytäntöön tulevat voimaan yllä mainitussa kohdassa ”Päivitetty viimeksi” ilmoitettuna päivänä. Käyttämällä Sivustoja tai antamalla meille tietoja näin ilmoitettujen muutosten jälkeen hyväksyt Tietosuojakäytäntöön tehdyt muutokset. Jos Indeed aikoo käyttää Sivustojen kautta kerättyjä Henkilötietoja olennaisesti eri tavalla kuin mitä on määritetty tietojen keräämisen hetkellä, Indeed ilmoittaa asiasta käyttäjille sähköpostitse ja/tai julkaisemalla ilmoituksen kyseisillä Sivustoilla 30 päivää ennen tällaista tietojen käyttämistä tai muulla laissa määritellyllä tavalla.

1.5 Usein kysyttyä Indeedin suhtautumisesta tietosuojaan

Tässä Tietosuojakäytännössä kuvataan kattavasti, miten Indeed käsittelee tietojasi. Saat lisätietoja Indeedin lähestymistavasta EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen (GDPR), California Consumer Privacy Act -lakiin (CCPA) ja tietosuojaan yleisesti Indeedin sivulta Usein kysyttyä tietosuojasta.

2. Tietojen kerääminen ja käyttö

3. Tahot, joille jaamme tietojasi 

3.1 Tietojesi jakaminen Tytäryhtiöillemme

Tärkein tehtävämme on auttaa Työnhakijoita löytämään hyviä työpaikkoja ja Työnantajia löytämään loistavia työnhakijoita, ja jaamme tämän tavoitteen kaikkien tytäryhtiöidemme kanssa. Voidaksemme edesauttaa tämän tavoitteen toteutumista jaamme tiettyjä tietoja tytäryhtiöillemme. Tällaiseen tietojen jakamiseen sovelletaan tämän Tietosuojakäytännön ehtoja. Olemme myös kehittäneet Tietosuojakeskuksen kertoaksemme käyttäjillemme tytäryhtiöistämme ja siitä, miten jaamme tietoja niiden kanssa, jotta voimme tarjota käyttäjillemme mahdollisimman kattavan tuote- ja palveluvalikoiman. Kehotamme lukemaan lisätietoja Tietosuojakeskuksesta.

Indeedille jakamasi tiedot voidaan jakaa Indeediin sidoksissa olevalle yksikölle voidaksemme tarjota sinulle palveluita, parantaaksemme Sivustoja ja optimoidaksemme Sivustojen toimivuuden ja ominaisuudet sekä muihin tässä Tietosuojakäytännössä määriteltyihin tarkoituksiin. Tietojen jakaminen tällä tavoin parantaa erityisesti mahdollisuuksiamme auttaa Työnhakijoita löytämään työpaikkoja ja Työnantajia löytämään sopivia työnhakijoita. Tällaisten tietojen siirtäminen on välttämätöntä palveluiden tarjoamiseksi ja Sivustojen toimivuuden varmistamiseksi. Jos et halua tietojasi siirrettävän näillä tavoin, sinun ei tule käyttää Sivustoja.

Tässä Käytännössä määritellyissä tarkoituksissa ”Tytäryhtiöillä” tarkoitetaan mitä tahansa yksikköä, joka suoraan tai epäsuoraan hallitsee Indeedin yksikköä, toimii Indeedin yksikön yhteisen määräysvallan alla, alaisuudessa tai yhteydessä nyt tai tulevaisuudessa. ”Hallitseminen” tarkoittaa tässä yhteydessä osake-enemmistöä tai oikeutta ja kykyä ohjata yhtiön johtoa. Tähän sisältyvät myös Indeedin tytäryhtiöt Euroopan talousalueen (ETA) tai Sveitsin ulkopuolella.

Esimerkkejä tytäryhtiöistämme ovat muun muassa seuraavat: Glassdoor, SimplyHired ja Indeed Flex. Tällaista tietojen jakamista Indeedin tytäryhtiöille tehdään monista erityissyistä, kuten Työnhakijoiden saatavilla olevien työpaikkojen ja Työnantajien saatavilla olevien ansioluetteloiden määrän lisäämiseksi ja tämän Tietosuojakäytännön ja kyseisten tytäryhtiöiden Tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.

– Palveluiden parantaminen

Jakamalla tietoja tytäryhtiöille voimme tarjota Työnhakijoille personoidumpia ja parempia sisältöjä, toimintoja, ominaisuuksia ja palveluita. Indeed ja sen tytäryhtiöt käyttävät esimerkiksi haku- ja selaushistoriaasi (esim. tiedot työpaikoista, joita olet klikannut), IP-osoitettasi tai Indeed-profiilisi tietoja määrittääkseen osuvia hakutuloksia, lähettääkseen Työpaikkahälytyksiä ja Kutsuja sekä näyttääkseen ja moderoidakseen uratietoja, kuten yritysarvosteluita, Työpaikkalistausten palkkatietoja, haastatteluvinkkejä ja paljon muuta. Tietoja jaetaan myös helpottamaan datan analysointia, testausta ja tutkimusta sekä parantamaan palveluita.

Sen avulla Työnantajilla on myös mahdollisuus saada parempia tietoja Työpaikkalistaustensa tuloksista. Voimme esimerkiksi jakaa tietoja heidän Työpaikkalistauksiinsa kohdistuvista käyttäjien klikkauksista, mikä auttaa Työnantajia vuorostaan ymmärtämään, missä määrin heidän Työpaikkalistauksensa kiinnittävät työnhakijoiden huomion. Tarjoamme Työnantajille tietoja, joita he tarvitsevat voidakseen paremmin hyödyntää alustaamme ja luoda tehokkaampia Työpaikkalistauksia.

– Enemmän Työnantajia, Työpaikkalistauksia ja Työnhakijoita

Tällaisen tietojen jakamisen ansiosta Työnhakijoilla on pääsy aiempaa laajempaan Työpaikkalistausten ja Työnantajien tietokantaan ja Työnantajilla on mahdollisuus saada tietoja useammista Työnhakijoista. Indeedissä voidaan esimerkiksi esittää Työpaikkalistaukset, jotka on julkaistu Tytäryhtiöidemme verkkosivustoilla, tai Tytäryhtiön Työnhakijaa voidaan suositella Tytäryhtiön Työpaikkalistauksen ehdokkaaksi. Indeed ja Indeedin Tytäryhtiöt voivat myös jakaa Työnantajien tietoja (kuten tiliin ja toimintaan liittyviä tietoja) voidakseen tarjota kyseisille Työnantajille paremman käyttökokemuksen.

Indeed voi käsitellä laskutustietoja Tytäryhtiöiden puolesta. Mikäli käytät maksullista palvelua, Indeed ja sen Tytäryhtiöt saattavat jakaa laskutustietoja yksinomaan luoton tarkistamiseksi, maksujen suorittamiseksi ja tilisi huoltamiseksi. 

– Parempi tietoturva käyttäjille

Kun tietoja jaetaan tällä tavalla, Indeed ja Indeedin tytäryhtiöt voivat käsitellä Henkilötietojasi parantaakseen käyttäjien tietoturvaa ja sisäisiä toimintoja, suorittaakseen vianmäärityksiä sekä estääkseen ja ehkäistäkseen roskapostia ja petoksia.

3.2 Tietojen siirtäminen Työnantajille 

Indeed lähettää Työnhakijoiden Henkilötietoja Työnantajille Työnhakijoiden ohjeistuksen perusteella. Tällaiset siirrot suoritetaan työpaikkahaku-, työhakemus- ja haastatteluprosessien aikana. Tämä on kuvattu tarkemmin tämän Tietosuojakäytännön osiossa 2. Kyseisiä Henkilötietoja käsitellään näiden ehtojen ja kyseisen Työnantajan ehtojen mukaisesti. Kun Työnhakija hakee Indeedin kautta oman maansa ulkopuolella oleviin työpaikkoihin, hänen Henkilötietojaan voidaan luovuttaa maihin, joissa tietosuojan taso on alhaisempi kuin hakijan kotimaassa.

Työnantajatilien omistajat suostuvat noudattamaan kaikkia sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisia velvollisuuksiaan, jotka liittyvät Henkilötietojen keräämiseen, käsittelemiseen ja tallentamiseen, sekä suojaamaan asianmukaisella tavalla kaikkia sovellettavassa tietosuojalainsäädännössä määriteltyjä rekisteröityjen oikeuksia.

3.3 Tietojen siirtäminen Työnhakijoille

Indeed lähettää tiettyjä Työnantajiin liittyviä tietoja Työnhakijoille. Tähän kuuluvat Sivustoillamme olevat Työpaikkailmoitukset, Yrityssivut ja palkkatiedot sekä Työpaikkalistausten julkaiseminen kolmannen osapuolen sivustoilla. Indeed voi myös tarjota Työnhakijoille tietoja Työnantajan toiminnasta ja siitä, miten nopeasti Työnantaja vastaa Työnhakijoille Sivustoilla, auttaakseen Työnhakijoita arvioimaan omia työllistymismahdollisuuksiaan. Nämä tiedot voivat sisältää Työnantajan edustajan nimen, Työnantajan toimipaikan sijainnin (kaupunki/osavaltio) ja tiedon siitä, onko Työnantaja käsitellyt Työnhakijan ansioluetteloa tai työhakemusta tai päättänyt jättää sen käsittelemättä, esimerkiksi avannut sen, katsonut sitä, vastannut siihen tai tehnyt siihen liittyvän päätöksen, onko Työnantaja ottanut yhteyttä muihin Työnhakijoihin tai katsonut muiden Työnhakijoiden ansioluetteloita ja onko Työnantaja tehnyt jotain Työpaikkalistaukselle, esimerkiksi keskeyttänyt tai sulkenut työpaikan. Jos olet Työnantaja, käyttäessäsi Sivustoja (esimerkiksi julkaisemalla Työpaikkalistauksen tai ottamalla yhteyttä Työnhakijaan Indeed-ansioluettelo-ohjelman kautta) hyväksyt, että Indeed voi toimittaa nämä tiedot Työnhakijoille.

3.4 Tietojen siirtäminen palveluntarjoajille 

Voimme käyttää kolmansia osapuolia tuottamaan toimintaamme liittyviä palveluita kehittääksemme Sivustojamme, palveluitamme, tuotteitamme ja ominaisuuksiamme, suojellaksemme käyttäjiämme ja ymmärtääksemme paremmin heidän tarpeitaan sekä optimoidaksemme tarjoamamme palvelun ja käyttökokemuksen käyttäjillemme. Käyttämällä Sivustojamme hyväksyt ja ymmärrät, että Indeed käyttää tällaisia kolmannen osapuolen palveluntarjoajia, esimerkiksi kerätäkseen, käsitelläkseen, analysoidakseen ja tallentaakseen toimintaasi Sivustoillamme, vuorovaikutustasi Sivustojemme kanssa ja viestintääsi Sivustojemme kanssa tai kautta tämän Tietosuojakäytännön osiossa 2 määritellyllä tavalla.

Tuottaessaan palveluitaan näillä palveluntarjoajilla voi olla pääsy Henkilötietoihin, ja toimintaan voi liittyä Henkilötietojen siirtämistä muihin maihin. Tietoja siirretään näissä tapauksissa tämän Tietosuojakäytännön osioissa 2, 4 ja 7 määriteltyihin tarkoituksiin.

Palveluiden parantaminen

Nämä kolmannet osapuolet voivat tuottaa arvopisteitä, esimerkiksi tietoja siitä, kuinka kauan aikaa vietät tietyillä sivuilla ja mitä linkkejä klikkaat, sekä tietoja, joiden avulla voimme päätellä käyttäjien mieltymyksiä. Näiden tietojen avulla voimme kehittää ja ylläpitää palveluitamme hyödyntäen käyttäjiltämme saamaamme palautetta. Nämä kolmannet osapuolet voivat käyttää evästeitä ja muita teknologioita kerätäkseen tietoja verkkokäyttäytymisestäsi ja laitteistasi, esimerkiksi laitteen tyypin, selaimen tiedot ja asiointikielen.

Laadunhallinta ja käyttäjien suojaaminen

Indeed voi siirtää Henkilötietojasi rajatuissa tilanteissa tietyille kolmansille osapuolille, jotka auttavat Indeediä suojaamaan käyttäjiään ja pitämään yllä käyttäjillemme tarjoamiemme palveluiden, tuotteiden ja ominaisuuksien laatua. Tällaisia ovat muun muassa alihankkijat, joita Indeed käyttää petosten tunnistamisessa, kuten SiftScience, Emailage ja PerimeterX. Niitä ovat myös alihankkijat, joita käytetään estämään tilien luomisen yleiseen tietoon saatetuilla julkaistuilla tunnuksilla, kuten SpyCloud.

Maksun suorittaminen

Indeed voi myös jakaa kaikki Indeedille toimittamasi luotto- tai pankkikortteihin tai muihin maksukortteihin liittyvät tiedot ja muut laskutus- ja maksutiedot sellaisten yritysten kanssa, jotka työskentelevät Indeedin puolesta, kuten maksunkäsittelijät ja/tai luottolaitokset, ainoastaan luoton tarkistamista, Indeedille tarkoitetun maksun suorittamista ja käyttäjätilisi hoitoa varten. 

– Indeed-sovelluksen asentaminen tai käyttäminen

Voidaksemme tarjota sinulle tiettyjä palveluita ja mahdollistaaksemme mainosattribuution tiettyjä käyttäjätietoja voidaan siirtää asianmukaisille palveluntarjoajille, kun lataat tai asennat Indeedin sovelluksen tai käytät sitä. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi IP-osoite tai jotkin muut Indeedin sovelluksen asentamiseen liittyvät yksilölliset tunniste- tai tapahtumatiedot.

Tietoja voidaan luovuttaa monista eri syistä, kuten helpottamaan käyttäjien sisäänkirjautumista kolmannen osapuolen tileiltä. Tämän ansiosta voimme myös paremmin ymmärtää ja optimoida käyttäjiemme kokonaisvaltaista asiakaskokemusta ja i) ymmärtää, kuinka käyttäjä siirtyy Sivustoille, ii) mitata paremmin mainostemme tuloksia ja iii) ymmärtää, kuinka ja mitä kautta käyttäjä on siirtynyt Sivustoille eri laitteilta.

Kun lataat tai asennat Indeed-sovelluksen, hyväksyt, että Henkilötietojasi voidaan luovuttaa näille palveluntarjoajille. Hyväksyt myös Indeedin Evästekäytännön, Tietosuojakäytännön ja sovellettavat Palveluehdot ja olet tietoinen siitä, että voit käyttää oikeuksiasi milloin tahansa tämän Tietosuojakäytännön osion 8 mukaisesti. Näihin oikeuksiisi kuuluu esimerkiksi oikeus vastustaa oikeutettuun etuun pohjautuvaa Henkilötietojesi käyttöä markkinointitarkoituksiin.

Esimerkkejä teknologioista, jotka voivat hyödyntää näitä tietoja, ovat pikselit, JavaScript-koodinpätkät ja evästeet.

– Tietojen säilyttäminen

Huomaathan myös, että voimme käyttää kolmannen osapuolen pilvipalveluiden tarjoajia, jotka tarjoavat hosting- ja tietojentallennuspalveluita ja muita palveluita, joihin sovelletaan vakiomuotoisia ehtoja, joista ei välttämättä ole mahdollista neuvotella. Nämä palveluntarjoajat ovat ilmoittaneet meille tai julkisesti, että ne suorittavat järjestelmissään olevien tietojen suojaamisen kannalta tarpeellisiksi ja asianmukaisiksi katsomiaan turvallisuustoimenpiteitä, tai niiden tiedetään yleisesti suorittavan tällaisia toimenpiteitä. Emme kuitenkaan ole vastuussa (lainsäädännön sallimissa rajoissa) mistään vahingoista, jotka voivat johtua näiden toimijoiden tietojen, esimerkiksi Henkilötietojen, väärinkäytöstä.

– Ammatillisten sertifikaattien, lisenssien ja lupien vahvistaminen

Voimme myös jakaa Indeedille ilmoittamiasi tiettyjen ammatillisten sertifikaattien, lisenssien ja lupien numeroita ne myöntäneen yksikön tai organisaation kanssa vahvistaaksemme sertifikaattien, lisenssien ja lupien aitouden. Suoritamme tämän vahvistuksen ainoastaan sinun pyynnöstäsi, kun esimerkiksi lisäät tiettyjä sertifikaatteja, lisenssejä tai lupia Indeed-profiiliisi.

3.5 Julkisesti saatavilla olevien tietojen siirtäminen

Kun käyttäjät julkaisevat sisältöä Sivustoilla tavalla, jonka tarkoituksena on saattaa kyseinen sisältö julkisesti saataville ja haettavaksi, Indeed pidättää oikeuden kerätä ja jakaa tällaisia tietoja kolmansille osapuolille. Jos Työnantaja esimerkiksi julkaisee työpaikan Sivustoilla, Indeed voi jakaa tämän Työpaikkalistauksen tai kyseisen Työpaikkalistauksen sisältämät tiedot kolmansille osapuolille Indeedin oman harkinnan sekä tällaisen kolmannen osapuolen kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti. Indeed pidättää myös tässä yhteydessä oikeuden jakaa julkisista lähteistä kerättyjä tietoja.

3.6 Indeedin palveluiden ym. valvonta

Indeed voi käyttää kolmansien osapuolien alustoilta, kuten somesivustoilta, saatuja tietoja käyttäjistä seuraaviin tarkoituksiin:

  • luokitellakseen ja ymmärtääkseen kvantitatiivisesti vastausten määrää ja markkinointikampanjatoimien, kuten TV-mainosten, leviämistä
  • seuratakseen Indeedin palveluiden mainetta ymmärtääkseen, mitä asioita pidetään hyödyllisinä ja mitä ei, ja käyttääkseen näitä tietoja viestintäsuunnitelmissaan
  • havaitakseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa palveluihin tarvittavia parannuksia, seuratakseen käyttäjien antamaa palautetta ja suunnitellakseen tarvittavia toimenpiteitä
  • tarjotakseen tukea käyttäjille, jotka eivät tiedä, kuinka Indeedin palveluita käytetään
  • etsiäkseen ja tunnistaakseen tuotevirheitä (esim. ”Kun yritän avata työhakemuksen, saan virheilmoituksen ”501”, enkä voi käyttää sitä” tai ”En voi hakea työpaikkaa”) ja välittääkseen ongelmat kehitystiimille.

3.7 Linkit kolmannen osapuolen sivustoille

Sivustoilla voi olla linkkejä muille kolmannen osapuolen sivustoille. Kun klikkaat tällaista linkkiä, poistut Sivustoiltamme. Verkkoselaimesi voi myös lähettää kolmannen osapuolen sivustolle niiden Sivustojen sivun URL-osoitteen, jota klikattuasi sinut ohjattiin kyseiselle sivustolle, ja tämä URL-osoite voi sisältää hakutermejä ja suodattimia, joita olet käyttänyt Sivustoilla. Sivustot voivat myös ohjata Yrityssivuille, jotka voivat sisältää kolmannen osapuolen Työnantajien tarjoamia tietoja.

Indeed ei ole vastuussa kolmansien osapuolten yksityisyyskäytännöistä. Tähän sisältyy muu muassa seuraavien osapuolten tekemä tietojen kerääminen, käyttö ja luovuttaminen:

  • tytäryhtiömme
  • kolmannen osapuolen palveluntarjoajat
  • työnantajat (muun muassa yrityssivuja tarjoavat)
  • kolmannen osapuolen sosiaalisen median alustat
  • laitteesi tai käyttöjärjestelmäsi valmistaja
  • kaikki linkitetyt kolmannen osapuolen verkkosivustot.

Sinulla voi olla suoraan täytäntöönpanokelpoisia oikeuksia näiden kolmansien osapuolten suhteen. Saat lisätietoja tutustumalla näiden osapuolten tietosuojakäytäntöihin.

4. Muiden kuin henkilötietojen käyttäminen ja luovuttaminen muihin tarkoituksiin

Tätä käytäntöä sovelletaan myös meidän toimestamme tapahtuvaan Muiden kuin henkilötietojen käyttöön. Voimme käyttää ja luovuttaa Muita kuin henkilötietoja mihin tahansa tarkoitukseen, lukuun ottamatta tilanteita, joissa meitä vaaditaan toimimaan toisella tavalla sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Jos me yhdistämme Muita kuin henkilötietoja Henkilötietoihin, käytämme ja luovutamme tällä tavoin yhdistettyjä tietoja vain tämän Tietosuojakäytännön osioissa 2 ja 7 määriteltyihin tarkoituksiin.

5. Tietoturva

Indeed tekee tarvittavia ja asianmukaisia tietoturvatoimenpiteitä henkilötietojesi suojaamiseksi. Mikään Internetin kautta tapahtuva tiedonsiirto- tai tallennusmenetelmä ei kuitenkaan ole täysin turvallinen. Vastaanottaja ei esimerkiksi ole välttämättä salannut sähköposteja tai muita verkkoselaimen kautta lähetettyjä viestejä tai työnantajien kanssa jaettuja ansioluetteloita. Jos emme voi taata tietojesi turvallisuutta, emme voi myöskään taata tällaisten tietojen yksityisyyttä. Katso Tietoturva-sivultamme lisätietoja siitä, kuinka Indeed suojaa tietojasi.

Huomaa, että käytämme myös kolmannen osapuolen pilvipalveluntarjoajia henkilötietojesi käsittelyyn tämän käytännön osion 3.4 mukaisesti.

6. Evästeet ja seurantateknologiat 

Kun käyt Sivustoillamme, lataat tai asennat Indeed-sovelluksen tai katsot joitakin kolmannen osapuolen verkkosivustoilla julkaisemiamme ilmoituksia, niissä käytetään mittaustarkoituksissa evästeitä, verkkojäljitteitä ja muita vastaavia teknologioita, esimerkiksi kolmansien osapuolten, kuten Googlen ja Facebookin, teknologioita, mainosten tehokkaampaan kohdentamiseen ja markkinointitarkoituksiin. Katso alta ja Evästekäytännöstämme lisätietoja evästeiden käytöstämme ja siitä, kuinka voit hallita näiden evästeiden käyttöä selaimesi asetusten kautta.

– Kun kirjaudut sisään tai käytät Indeediä jonkin kolmannen osapuolen verkkosivuston kautta

Jos sinulla ei vielä ole Indeed-tiliä ja kirjaudut sisään Indeediin kolmannen osapuolen palvelun, kuten Facebookin tai Googlen kautta, Indeed-tilisi luodaan käyttäen samaa sähköpostiosoitetta, jota käytät Facebook- tai Google-tililläsi. Jos annat nämä tiedot Indeedille, Facebook tai Google tunnistaa sinut ja ohjaa sinut Indeedin sivustolle. Huomaathan, että kun kirjaudut sisään Indeediin Facebook- tai Google-tililläsi, Facebook tai Google käyttää evästeitä tunnistaakseen sinut Facebook- tai Google-käyttäjäksi.

Kirjautumalla Indeediin Facebook- tai Google-tilisi kautta ymmärrät, että Facebook tai Google jakaa joitakin yllä olevassa kappaleessa määriteltyjä tietoja tunnistamistarkoituksessa salliakseen sinulle suojatun pääsyn Indeediin. Mikäli et enää halua jakaa Indeedin kanssa Facebook- tai Google-tilisi tietoja, sinun on muokattava Facebook- tai Google-tilisi asetuksia. Facebookista tai Googlesta Indeediin siirretyt tiedot katsotaan Indeed-tilin tiedoiksi, jotta voit käyttää Indeediä.

Voit katkaista yhteyden Facebook- tai Google-tilisi ja Indeed-tilisi välillä milloin tahansa muokkaamalla Facebook- tai Google-tilisi yksityisyysasetuksia. Facebook tai Google voivat myös pyytää lupaasi saada jakaa tiettyjä muita tietoja Indeedin kanssa, esimerkiksi nimesi, profiilikuvasi, julkiset profiilitietosi ja sähköpostiosoitteesi. Kun annat tämän luvan, pyydetyt tiedot jaetaan Indeedille. Näitä tietoja käytetään palvelujen tarjoamiseen sinulle, esimerkiksi Indeed-profiilisi automaattiseen täyttämiseen Indeedissä. Jaetut tiedot säilyvät yhdistettyinä Indeed-profiiliisi, kunnes muokkaat niitä tai poistat ne.

– Jäljittämisen estämisen Do Not Track -pyynnöt (DNT)

Emme vastaa selaimen Do Not Track -signaaliin (DNT), jos käyttäjä on sallinut sen käytön verkkoselaimessaan. Kun asetamme evästeitä muille kuin Sivustoillemme tai luemme niitä muilla kuin Sivustoillamme, joilla on käytössä Indeedin Työpaikkahaku-toiminto ja joilla työpaikkamme näkyvät, teemme niin esimerkiksi tarjotaksemme käyttäjille yksilöidyn Työpaikkahaku-palvelukokemuksen näillä sivustoilla. Emme jaa mitään Sivustojemme käyttöäsi koskevaa tietoa näille kolmansille osapuolille. Kun kolmannet osapuolet, jotka on integroitu toimimaan Sivustoilla (kuten on määritetty Indeedin Evästekäytännössä), asettavat tai lukevat omia kolmansien osapuolten evästeitään, ne voivat vastata tai olla vastaamatta DNT-signaaliin.

– Konversioseuranta

Indeed voi antaa Työnantajalle hänen sivustolleen asetettavan Konversioseurantakoodin, joka pingaa Työnhakijan verkkojäljitteen ja havaitsee, kun Työnhakija on hakenut työpaikkaa Työnantajan sivustolta. Konversioseuranta on yksinkertainen laskuri, jolla ilmoitetaan Indeedille, että Työnhakija on tehnyt hakemuksen, ja sillä voidaan laskea työhakemusten määrä eri laitteissa, mikäli Työnhakija on kirjautunut Työnantajan verkkosivustolle. Jos haluat poistaa tietosi Indeedin Työnhakijan verkkojäljitteestä, voit tehdä sen täältä.

7. Yrityskaupat ja -ostot sekä muu liiketoiminnan uudelleen järjestäminen

Uudelleenjärjestelyn, omistajuuden muutosten tai yritysfuusioiden tai yritysostojen tai omaisuuden myymisen seurauksena Henkilötietojasi voidaan luovuttaa kolmannelle osapuolelle (”seuraaja”).

Jos koko yrityksemme omistajuus tai sen liiketoiminnan olennaisten osien omistajuus vaihtuu tai ryhdymme yritysjärjestelyihin (mukaan lukien fuusio, omaisuuden myynti, yhdistäminen, siirto tai muu Indeed-yksiköiden välinen toimenpide), voimme siirtää Henkilötietosi seuraajallemme.

Seuraajalla on tässä ilmoituksessa kuvatut Henkilötietojasi koskevat oikeudet ja velvollisuudet. Kolmas osapuoli käyttää tietojasi tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti, kunnes uusi omistaja tai seuraaja ilmoittaa sinulle päivitetystä tai muutetusta tietosuojailmoituksesta.

8. Henkilötietojasi koskevat oikeutesi

Sivuston käyttäjänä sinulla voi olla tiettyjä henkilötietoihin liittyviä oikeuksia. Tarjoamme nämä oikeudet (eli ”rekisteröidyn oikeudet”) kaikille luonnollisille henkilöille heidän sijainnistaan riippumatta tietyin tässä ilmoituksessa kuvatuin rajoituksin. Nämä oikeudet koskevat ainoastaan yksityishenkilöiksi katsottavia tilin haltijoita, eivät työnantajia tai muita oikeushenkilöitä, lukuun ottamatta lain edellyttämiä poikkeuksia.

Näitä oikeuksia ovat seuraavat:

  • Oikeus tarkistaa omat Henkilötiedot (ja saada kopio omista tiedoista)
  • Oikeus oikaista (korjata) omia Henkilötietoja
  • Oikeus poistaa omat Henkilötiedot
  • Oikeus vastustaa tai rajoittaa omien Henkilötietojen käsittelyä
  • Rajoitetut oikeudet kieltäytyä omien tietojen jakamisesta ja käsittelystä sekä viestinnän vastaanottamisesta.

Henkilötietojesi eheyden varmistamiseksi yritämme todentaa henkilöllisyytesi käyttämällä sivustollamme käyttämääsi sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa ennen pyyntösi täyttämistä. Pidätämme oikeuden hylätä pyynnön, jos emme pysty todentamaan henkilöllisyyttäsi asianmukaisella tavalla. Jos valtuutat jonkun toisen henkilön tekemään pyynnön puolestasi, hylkäämme pyyntösi, jos emme pysty varmistamaan, että kyseisellä pyynnön tehneellä henkilöllä on valtuudet toimia puolestasi.

Emme ole vastuussa Henkilötiedoista, jotka annat suoraan Työnantajalle, emmekä voi hyväksyä tietopyyntöä Henkilötiedoista, joita emme hallitse. Jos olet jo lähettänyt työhakemuksen työnantajalle, ota suoraan yhteyttä Työnantajaan, jotta saat tietää lisää sinulle kuuluvista rekisteröidyn oikeuksista.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat tehdä valituksen tavasta, jolla käsittelemme Henkilötietojasi, suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä.

9. Aluekohtaiset tiedot

Indeed on globaali organisaatio, jolla on toimipisteitä useissa sijainneissa ympäri maailmaa. Tämä tarkoittaa, että voimme siirtää henkilötietojasi muille Indeed-yksiköille, kolmansille osapuolille tai liikekumppaneille eri maissa. Olemme suorittaneet alla kuvattuja toimenpiteitä henkilötietojesi suojaamiseksi, jos tietojasi siirretään toiseen maahan. Tästä osiosta löydät tarvittaessa myös aluettasi koskevia tärkeitä tietoja.

10. Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme tietosuojaan liittyviin kysymyksiisi. Jos haluat lisätietoja tavoista, joilla käsittelemme henkilötietojasi, ota meihin yhteyttä.

10.2 Valitukset ja kiistat

Suhtaudumme vakavasti tietosuojaa koskeviin kysymyksiisi ja olemme sitoutuneet ratkaisemaan suorittamaamme tietojen keräämistä ja käyttöä koskevat valitukset. Jos uskot, että tietosuojaa koskevia oikeuksiasi on loukattu, suosittelemme, että otat yhteyttä tietosuojavastaavaamme.

Jos olet Euroopan talousalueella (ETA) tai Sveitsissä ja haluat tehdä EU:n ja Yhdysvaltojen tai Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisten Privacy Shield -periaatteiden mukaisesti suoritettua tietojen käsittelyä koskevan valituksen, voit myös pyytää riippumatonta riidanratkaisua BBB National Programs -järjestön BBB EU PRIVACY SHIELD -menettelyn kautta.

Jos olet Euroopan talousalueella (ETA) tai Sveitsissä ovat käyttäjät haluat tehdä yksityisyyttä koskevan valituksen, sinun tulee ensin ottaa yhteyttä Indeed Inc:iin postitse tai sähköpostitse. Jos et saa ilmoittamaasi asiaan sinua tyydyttävää vastausta, saat lisätietoja BBB National Programsin verkkosivustolta, jossa voit myös tehdä valituksen. Tämä palvelu tarjotaan sinulle veloituksetta. Sinulla voi myös olla oikeus tehdä valitus asianmukaiselle tietosuojaviranomaiselle. Euroopan talousalueella (ETA) Indeedin päätoimipaikka on Irlannissa sijaitseva Indeed Ireland Operations Limited, jota valvoo Irlannin tietosuojaviranomainen (Irish Data Protection Commission).

Evästekäytäntö

Päivitetty viimeksi: 1. marraskuuta 2021

Indeedin sivustoja (”Sivusto”) käyttämällä hyväksyt, että Indeed käyttää Evästeitä seuraavalla tavalla. 

Tässä Evästekäytännössä termeillä ”Indeed” tai ”me” tarkoitetaan yritystä Indeed, Inc., jos olet Yhdysvalloissa, yritystä Indeed Staff LLC, jos käytät Indeed Staff -palveluja Yhdysvalloissa, yritystä Indeed Japan K.K., jos olet Japanissa, ja yritystä Indeed Ireland Operations Limited, jos olet Yhdysvaltojen ulkopuolella ja Japanissa.

Tätä Evästekäytäntöä sovelletaan seuraaviin brändeihin: Indeed, Engineerjobs, Careesma, Gigajob, HRTechPrivacy.com, Resume.com, RescueMyResumes.com, Resumeperfector.com, Workopolis ja Wowjobs (jäljempänä “Indeed” tai “Sivustot”).

Kaikki viittaukset Työnhakijaan, Työnantajaan ja Henkilötietoihin määritellään Tietosuojakäytäntömme mukaisesti. 

1. Johdanto: Mikä on eväste?

Tästä Evästekäytännöstä käy ilmi, millaisissa tilanteissa ja mistä syystä Sivustoilla kävijöiden koneelle saatetaan lähettää evästeitä. Evästeet ovat vain tekstiä sisältäviä tiedostoja, jotka verkkosivusto siirtää käyttäjän kiintolevylle tai muulle verkkosivustoa lukevalle laitteelle tietojen kirjaamistarkoituksessa. Evästeiden avulla Sivustot muistavat Sivustojen käyttömukavuutta lisäävät tärkeät tiedot. Eväste sisältää yleensä verkkotunnuksen nimen, jolta eväste on peräisin, evästeen voimassaoloajan sekä satunnaisesti luodun, yksilöllisen numeron tai muun arvon. Tiettyjä evästeitä käytetään Sivustoilla riippumatta siitä, oletko kirjautunut tilillesi vai et. 

Istuntokohtaiset evästeet ovat väliaikaisia evästeitä, jotka pysyvät selaimen evästetiedostossa Sivustolta poistumiseen saakka. Pysyvät evästeet säilytetään selaimen evästetiedostossa paljon kauemmin (säilytysaika riippuu kunkin evästeen voimassaoloajasta). Seuraamme istuntokohtaisten evästeiden avulla Sivustojemme kävijöiden kokonaismäärää. Saatamme myös käyttää evästeitä niin, että muistamme Sivustoille palaavan yksittäisen tietokoneen parantaaksemme palvelun käyttökokemusta. Näissä tapauksissa saatamme liittää evästetiedostoon Henkilötietoja.

2. Evästeiden käyttöämme ohjaavat periaatteet

Käytämme evästeitä, verkkojäljitteitä ja muita vastaavia teknologioita, myös kolmansilta osapuolilta, kuten Google ja Facebook, mittaus- ja markkinointitarkoituksiin sekä kohdentaaksemme mainoksia paremmin. Tämä tapahtuu Sivustoilla ladatessasi tai asentaessasi Indeed-sovelluksen ja joidenkin kolmannen osapuolen sivustoilla olevissa mainoksissa. Näiden evästeiden, verkkojäljitteiden ja muiden vastaavien teknologioiden avulla voimme näyttää sinulle markkinointimateriaalejamme, kun käyt eri internetsivustoilla, ja tarjota mahdollisuuksia yhteydenpitoon useampien Työnantajien kanssa. Voimme myös jakaa tietoja toiminnastasi Sivustoilla kolmansille osapuolille (esimerkiksi kolmansien osapuolten verkkosivustojen ylläpitäjille ja/tai sosiaalisen median sivustoille) näyttääksemme sinulle kohdennettuja mainoksia tai muuta sinulle personoitua sisältöä. 

Käytämme näitä evästeitä, verkkojäljitteitä ja muita vastaavia teknologioita Kohdennetut Indeed-mainokset -ohjelmassa ja muissa mainoksissa määrittääksemme, mitä mainoksia käyttäjät ovat nähneet, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat nähneet tietyn mainoksen ja millä sivustoilla tietty mainos näkyi. Voimme myös sallia Kohdennetut Indeed-mainokset -ohjelmaan osallistuvien Työnantajien asettaa evästeitä, verkkojäljitteitä ja muita vastaavia teknologioita Sivustollamme ja kolmannen osapuolen sivustoilla näkyviin mainoksiin auttaaksemme näitä Työnantajia ymmärtämään, miten yksittäiset käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa heidän Työpaikkalistauksiinsa liittyvien mainostemme kanssa.

Voimme myös käyttää näitä evästeitä, verkkojäljitteitä ja muita vastaavia teknologioita Sivustoilla ymmärtääksemme, mitkä käyttäjät ovat nähneet tietyn Työpaikkalistauksen, Rekrytointitapahtuman tai muun mainoksen tai tietyt Yrityssivut, joihin Työnantaja on yhdistettävissä, ja ilmoittaaksemme nämä tiedot Työnantajille.

TarkoituksetEvästeiden käyttöämme ohjaavat periaatteet
AnalytiikkaIndeed ja sen tytäryhtiöt (Tietosuojakäytännön osion 4.14 mukaisesti) käyttävät evästeitä analysoidakseen käyttäjien toimintaa voidakseen näin parantaa Sivustoja ja Indeedin tytäryhtiöiden sivustoja. Evästeiden avulla voimme esimerkiksi katsoa kokonaisuuksia, kuten käyttäjien tekemien työpaikkahakujen keskimääräistä lukumäärää. Tällaisiin analyyseihin pohjautuvien oivallusten avulla voimme parantaa Sivustojen toimintaa ja käyttökokemusta.
Asetuksesi ja käyttökokemuksesiIndeed ja sen tytäryhtiöt käyttävät evästeitä kerätäkseen käyttäjistä tiettyjä tietoja (kuten selaimen tyyppi, palvelin sekä kieli- ja maakohtaiset asetukset), tallentaakseen käyttäjän asetukset Sivustoille ja tehdäkseen käyttökokemuksesta miellyttävämmän ja johdonmukaisemman. Saatamme esimerkiksi tallentaa evästeeseen kaikki hiljattain tekemäsi haut. Näin voit helposti toistaa samat haut, kun palaat Sivustoillemme, tai me voimme ehdottaa sinulle profiilitietoja rekisteröidessäsi tilin ja täyttäessäsi ansioluettelon Sivustoilla (esim. Indeed-ansioluettelo). 
Käytämme evästeitä myös pitääksemme sinut sisäänkirjautuneena, kun vierailet Sivustoillamme toistuvasti. Voimme myös käyttää IP-osoitettasi määrittääksemme maantieteellisen sijaintisi paikkakunnan tai postinumeron tarkkuudella, jotta voimme tarjota sinulle kaikkein osuvimpia hakutuloksia.
Mittauspalvelujen, paremmin kohdennettujen mainosten ja markkinoinnin tarjoaminenKäytämme evästeitä, verkkojäljitteitä ja muita vastaavia teknologioita kolmansilta osapuolilta, kuten Google ja Beeswax, mittaus- ja markkinointitarkoituksiin sekä kohdentaaksemme mainoksia paremmin. Näitä teknologioita käytetään, kun käyt Sivustoillamme ja kun lataat tai asennat Indeed-sovelluksen. Näiden evästeiden, verkkojäljitteiden ja muiden vastaavien teknologioiden avulla voimme näyttää sinulle markkinointimateriaalejamme (joita voivat olla Sivustoilla saatavilla olevat tietyt Yrityssivut tai tietty Työpaikkalistaus), kun käyt eri internetsivustoilla. 
Kolmansien osapuolten mainoskumppanimme voivat myös käyttää näitä teknologioita määrittääkseen selaamismieltymyksiäsi ajan mittaan ja eri sivustoilla esittääkseen sinulle kohdennettuja mainoksia ja muuta personoitua sisältöä. 
Indeed voi myös jakaa tietoja toiminnastasi Sivustoilla kolmansille osapuolille (esimerkiksi kolmansien osapuolten verkkosivustojen ylläpitäjille) näyttääkseen sinulle kohdennettuja mainoksia tai muuta sinulle personoitua sisältöä. Käytämme evästeitä myös Kohdennetut Indeed-mainokset -ohjelmassa. Käytämme evästeitä, verkkojäljitteitä ja muita vastaavia teknologioita tässä Ohjelmassa ja muissa mainoksissa, myös kolmansilta osapuolilta, määrittääksemme, mitä mainoksia käyttäjät ovat nähneet, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat nähneet tietyn mainoksen ja millä sivustoilla tietty mainos näkyi. 
Sinulla on oikeus vastustaa oikeutettuun etuun perustuvaa Henkilötietojesi käyttöä markkinointitarkoituksiin. Halutessasi voit estää tietojesi keräämisen ja niiden käytön mainosten kohdentamiseen tai käyttää mitä tahansa muita oikeuksiasi Tietosuojakäytäntömme osion 10 ohjeiden mukaisesti.
Viittausten seurantaKäytämme evästeitä, verkkojäljitteitä ja muita vastaavia teknologioita, myös kolmannen osapuolen kumppanien teknologioita, yhdistääksemme käyttäjäliikenteen sen kolmannen osapuolen sivustoon, jolta käyttäjä ohjattiin Sivustoillemme, tai tunnistaaksemme käyttäjäliikenteen, jonka Indeed ohjasi kolmannen osapuolen sivustolle. Osa näiden kolmannen osapuolen kumppaneiden sivustoista saa korvauksen Sivustoillemme ohjatusta käyttäjäliikenteestä tai suorittaa meille korvauksen käyttäjäliikenteestä, jonka Indeed ohjaa tällaisille kolmannen osapuolen sivustoille. 
Voimme kuitenkin jakaa Työnantajille näiden teknologioiden avulla tiettyjä rajattuja tietoja käyttäjien käyttötottumuksista ja toiminnasta, esimerkiksi mitkä käyttäjät ovat nähneet tietyn Työpaikkailmoituksen, Rekrytointitapahtuman tai muun mainoksen tai tietyt Yrityssivut Sivustoilla tai millä kolmannen osapuolen sivustolla olit vuorovaikutuksessa Sivustoilla olevaan Työpaikkalistaukseen, Rekrytointitapahtumaan tai Yrityssivuille tai muuhun mainokseen johtavan linkin kanssa. Evästeiden ja näiden teknologioiden avulla saamme myös tietää, jos käyttäjä ohjattiin Sivustoillemme sähköpostikampanjan kautta.
TurvallisuussyytKäytämme evästeitä estämään tietyntyyppisiä kyberhyökkäyksiä.
Testaukseen, käytettävyyteen ja tulosten parantamiseen liittyvät syytKäytämme evästeitä varmistamaan, että käyttäjät saavat johdonmukaisen käyttökokemuksen, kun suoritamme Sivustojemme ominaisuuksien a/b-testauksia parantaaksemme tuotetarjontaamme. Käytämme evästeitä myös parantamaan Sivustojen toimivuutta ja luotettavuutta.
Petosten ja roskapostien estäminenKäytämme evästeitä arvioidessamme ja tutkiessamme petoksia. Evästeiden/laitteiden seurannasta vastaa osittain kolmannen osapuolen alihankkija, esimerkiksi SiftScience, ja toisinaan käytämme omia indeksejämme tunnistaaksemme tiettyihin evästeisiin liittyvän toiminnan.
Vaatimusten noudattaminenVoimme käyttää evästeitä anonymisoimalla keräämämme liikenne- ja tapahtumadatan, joka koskee Sivustojemme käyttöä. Voimme myös asettaa evästeen nimeltä ”OptanonConsent” tallentaaksemme evästeiden käyttöä koskevan suostumuksesi tilan, kun olet vuorovaikutuksessa evästebannerimme kanssa.

3. Käyttämämme evästeet

Käytämme ensimmäisen ja kolmannen osapuolen evästeitä eri tavoilla kullakin Sivustollamme voidaksemme tarjota sinulle monia tuotteitamme ja palveluitamme. Jos käytät mitä tahansa alla olevassa taulukossa luetelluista sivustoista, näet täydellisen luettelon Sivustoillamme käyttämistämme evästeistä klikkaamalla kunkin brändin linkkiä alla. Muut käyttäjät voivat nähdä luettelon kolmannen osapuolen evästeitä tarjoavista kumppaneistamme toisesta alla olevasta taulukosta.

BrändiLuettelo evästeistä
HRTechPrivacy.com-käyttäjät (hrtechprivacy.com)Luettelo evästeistä
Indeed Ireland -palvelun käyttäjät (ie.indeed.com)Luettelo evästeistä
Indeed UK -palvelun käyttäjät (uk.indeed.com)Luettelo evästeistä
Indeed US -palvelun käyttäjät (indeed.com)Luettelo evästeistä
Engineerjobs UK -palvelun käyttäjät (uk.engineerjobs.com)Luettelo evästeistä
US Resume.com-käyttäjät (resume.com) Luettelo evästeistä
US RescueMyResumes.com-käyttäjät (rescuemyresumes.com) Luettelo evästeistä
US ResumePerfector-käyttäjät (resumeperfector.com) Luettelo evästeistä

Voimme sallia kolmansien osapuolten käyttämät evästeet Sivustoillamme voidaksemme toimittaa ja parantaa palveluitamme ja tarjotaksemme niitä sinulle. Voimme käyttää näitä evästeitä eri tavoilla sivustosta ja markkina-alueesta riippuen. Jos et löydä itseäsi koskevia Sivustojemme käyttöön liittyviä tietoja yllä olevasta taulukosta, tarkista selainasetuksistasi kaikki laitteellesi tallennetut evästeet. Alla olevassa luettelossa esitetään kaikki kolmannen osapuolen evästeitä tarjoavat kumppanimme, joiden palveluja käytämme tämän Evästekäytännön voimaantulopäivästä alkaen. Tarkista lisätiedot näiden palveluntarjoajien tietosuojakäytännöistä kunkin kumppanin sivustolta:

Kolmannen osapuolen evästeiden tarjoajaKolmannen osapuolen sivusto
Appcasthttps://www.appcast.io/
AppsFlyerhttps://www.appsflyer.com/
Beeswaxhttps://www.beeswax.com/
DoubleClickhttps://www.google.com/
Facebookhttps://www.facebook.com/
HotJarhttps://www.hotjar.com/
HubSpothttps://www.hubspot.com/
Infogramhttps://infogram.com/
iSpot TVhttps://www.ispot.tv/
LinkedInhttps://www.linkedin.com/
Marketohttps://www.marketo.com/
Media.nethttps://www.media.net/
Microsoft (Bing)https://ads.microsoft.com/
MixPanelhttps://mixpanel.com/
Optimizelyhttps://www.optimizely.com/
Recruiticshttps://www.recruitics.com/
Scorecard Researchhttps://www.scorecardresearch.com/home.aspx
Sizmekhttps://www.sizmek.com/
Symphony Talenthttps://www.symphonytalent.com/
TEDhttps://www.ted.com/
Turnhttps://www.amobee.com/
Tribliohttps://www.triblio.com/
Twitterhttps://twitter.com/
YouTubehttps://www.youtube.com/

4. Sinä hallitset sitä, miten käytämme evästeitä

Yllä olevissa taulukoissa voi näkyä käyttäjien käytettävissä olevia Evästeasetukset-vaihtoehtoja joillakin markkina-alueilla. Muita käyttäjien hallinta-asetuksia ovat seuraavat:

Selain- ja laitekohtaiset asetukset

Selaimessasi voi olla käytettävissä evästeiden estämisen mahdollistava vaihtoehto, esimerkiksi kolmannen osapuolen evästeiden esto. Joissakin selaimissa on lisäksi mahdollisuus tarkistaa ja hallinnoida evästeitä yksittäin. Suosittelemme tarkistamaan selaimesi asetukset ja siellä saatavilla olevat lisätiedot kaikista selaimesi tarjoamista mahdollisista hallinta-asetuksista ja niiden toiminnasta. Huomaathan, että jos poistat selaimestasi tai laitteeltasi minkä tahansa Indeedin Sivustoillaan käyttämän evästeen, mutta et aseta selaintasi tai laitettasi estämään kolmannen osapuolen evästeitä, voimme asettaa saman evästeen Sivustoilla tapahtuvan myöhemmän käyntisi aikana. Jotkin kolmannen osapuolen evästeet kuuluvat lisäksi Sivustoillamme tarjoamiimme palveluihin. Jos estät kolmannen osapuolen evästeet, et välttämättä pysty käyttämään kaikkia Sivustoillamme saatavilla olevia ominaisuuksia.

Kohdennetun mainonnan estävät selainlaajennukset

Voit myös estää kohdennetun mainonnan, jota teemme kolmannen osapuolen mainoskumppaniemme, kuten Googlen ja Beeswaxin, kautta, tutustumalla niiden tarjoamiin resursseihin (esimerkiksi Googlen Miten Google käyttää palvelujamme käyttäviltä sivustoilta ja sovelluksista saatavia tietoja) tai olemalla niiden kanssa vuorovaikutuksessa ja tekemällä haluamasi valinnat digitaalisen mainonnan itsesääntelyn aloitteita koskevilla Euroopan unionin sivuilla (Your Online Choices), Yhdysvalloissa (Your Ad Choices) ja Kanadassa (Your Ad Choices). Voimme päivittää tätä luetteloa ajoittain sitä mukaa, kun vastaavia aloitteita julkaistaan muilla markkina-alueilla. Suosittelemme, että tutustut kaikkiin näihin sivustoihin, joista saat lisätietoja kunkin organisaation suhtautumisesta kohdennettuun mainontaan, luettelot aloitteisiin osallistuvista yrityksistä ja tiedot verkon käyttäjille tarjottavista vaihtoehdoista. Huomaathan, että minkä tahansa kolmannen osapuolen käytön estävät selainlaajennukset voivat vaatia kolmannen osapuolen evästeen käyttöä valintasi aktivoimiseksi ja että kolmannen osapuolen evästeiden poistaminen selaimestasi tai laitteestasi voi vaikuttaa valintoihisi tai poistaa ne.

5. Evästekäytännön muutokset

Evästekäytännön ylälaidassa oleva kohta ”Päivitetty viimeksi” ilmoittaa ajankohdan, jolloin käytäntö on päivitetty viimeksi. Kaikki muutokset tulevat voimaan yllä mainitussa kohdassa ”Päivitetty viimeksi” ilmoitettuna päivänä. Käyttämällä Sivustoja tai antamalla meille tietoja näin ilmoitettujen muutosten jälkeen hyväksyt Evästekäytäntöön tehdyt muutokset. Jos Indeed aikoo käyttää Sivustojen kautta kerättyjä Henkilötietoja olennaisesti eri tavalla kuin mitä on määritetty tietojen keräämisen hetkellä, Indeed ilmoittaa asiasta käyttäjille sähköpostitse ja/tai julkaisemalla ilmoituksen kyseisillä Sivustoilla 30 päivää ennen tällaista tietojen käyttämistä tai muulla laissa määritellyllä tavalla.

Usein kysyttyä Indeedin suhtautumisesta tietosuojaan

Tietosuojakäytännössämme kuvaillaan kattavalla tavalla, miten Indeed käsittelee tietojasi. Löydät lisätietoja Indeedin suhtautumisesta tietosuojaan Usein kysyttyä -sivulta.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on yleisluontoinen ongelma, johon tarvitset apua, etsi oikea yhteydenottotapa alla olevasta taulukosta:

Indeed-tukiIndeedin tukilomake
Workopolis-tukiWorkopolisin tukilomake
EngineerJobs -tukiLähetä sähköpostia osoitteeseen privacycenter @ rgf-ohr.com (poista välilyönnit)
WowJobs -tukiLähetä sähköpostia osoitteeseen privacycenter @ rgf-ohr.com (poista välilyönnit)
GigaJob-tukiLähetä sähköpostia osoitteeseen privacycenter @ rgf-ohr.com (poista välilyönnit)
Careesma-tukiCareesman tukilomake
Resume.comLähetä meille sähköpostia osoitteeseen support @ resume.com (poista välilyönnit)
RescueMyResumes.comLähetä sähköpostia osoitteeseen privacycenter @ rgf-ohr.com (poista välilyönnit)
ResumePerfector.comLähetä sähköpostia osoitteeseen privacycenter @ rgf-ohr.com (poista välilyönnit)

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojakäytännöstämme, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy-dept @ indeed.com (poista välilyönnit).