HR Tech Privacy

Indeed

Az Indeed a világ első számú állásportálja1 havonta több mint 250 millió egyedi látogató2 keresi fel. Az Indeed számára az álláskeresők a legfontosabbak, ezért lehetővé teszi nekik, hogy ingyen kereshessenek az álláshirdetésekben, közzétegyék az önéletrajzukat, és cégek után kutassanak. Mindennap millióknak kínálunk fel új lehetőségeket.

1 comScore szerinti összes látogatás, 2020. március

2 Google Analytics, egyedi látogatók száma, 2020. február

Adatvédelmi szabályzat

Utolsó módosítás: 2022. november 15.

Az Indeed Adatvédelmi szabályzatának összefoglalása

Felhívjuk a figyelmét, hogy az Indeed és kapcsolt vállalkozásainak közvetlen, illetve közvetett tulajdonosa egy japán anyacég, a Recruit Holdings Co., Ltd.

1. Bevezetés

Összefoglaltuk Önnek az Indeed teljes adatvédelmi szabályzatát, hogy segítsünk megérteni a benne szereplő információkat, és tájékoztatást nyújtsunk felhasználóinknak az adataik kezelésének módjáról.

Adatvédelmi szabályzatunk ismerteti, hogyan gyűjtjük, használjuk fel és közöljük az Öntől és Önről gyűjtött Személyes és Nem személyes adatokat, amikor Ön felkeresi vagy használja online és/vagy mobilos webhelyeinket, alkalmazásainkat, szolgáltatásainkat és szoftvereinket, telefonon keresztül vagy személyesen interakcióba lép velünk, vagy nyilvánosan elérhető vagy külső forrásokból szerzünk be ilyen adatokat.

Jelen Adatvédelmi szabályzat a következő webhelyeinkre érvényes: az Indeed, az Engineerjobs, a Careesma, a Gigajob, a HRTechPrivacy.com, a Resume.com, a RescueMyResumes.com, a Resumeperfector.com, a Workopolis és a Wowjobs kapcsolt online és/vagy mobil webhelyei, alkalmazásai, szolgáltatásai és szoftverei.

Az Indeed alapvető küldetése, hogy a felhasználóknak segítsen a munkakeresésben, a munkáltatóknak pedig a megfelelő jelentkezők megtalálásában. Mivel valamennyi kapcsolt vállalkozásunk magáénak vallja ezt a küldetést, kialakítottunk egy Adatvédelmi központot, hogy tájékoztatást nyújtsunk felhasználóinknak a kapcsolt vállalkozásainkról, valamint arról, hogy hogyan osztunk meg adatokat e vállalkozásokkal. A kapcsolt vállalkozások közötti adatmegosztási gyakorlatokról további információt az Adatvédelmi központ GYIK oldalán talál.

2. Ki felel az Ön adataiért?

Az Ön adataiért felelős Indeed-jogalany az Ön tartózkodási helyétől függ, illetve attól, hogy az Indeed Adatvédelmi szabályzata teljes változatának alábbi 1.1. szakaszában foglaltak szerint az Indeed az Ön adatkezelőjeként vagy adatfeldolgozójaként jár-e el. Kérjük, a felelős jogalany meghatározásához tekintse meg az alábbi táblázatot. 

A felhasználó tartózkodási helyeAdatkezelő 
USAIndeed Inc.
Indeed Staff LLC, az Indeed Staff szolgáltatást igénybe vevő felhasználók esetén
Az Egyesült Államokon kívülIndeed Operations Ireland Limited
Indeed Japan K.K., a japán felhasználók esetén

3. Milyen adatokat gyűjtünk Önről?

A következő adatokat gyűjtjük a Webhelyeken:

  • amelyeket Ön a Webhelyeinken keresztül a rendelkezésünkre bocsát, például elérhetőségi adatokat, önéletrajzi adatokat, helyadatokat;
  • amelyeket a Webhelyeinken folytatott tevékenysége révén bocsát rendelkezésünkre, például az eszközéről származó, vagy a Webhelyeken elvégzett műveletekből (lefuttatott keresésekből, illetve álláshirdetésekből, amelyekre rákattint) származó adatokat;
  • amelyeket akkor ad meg, amikor állásra jelentkezik, amikor szűrő- vagy értékelő kérdéseket, illetve automatikus telefonos szűrést használ, vagy külső felek oldalairól jelentkezik be; és
  • amelyeket akkor bocsát a rendelkezésünkre, amikor díjfizetés ellenében igénybe vehető szolgáltatásokat használ, vagy Munkáltatóként – például ellenőrzés céljából – megadja a szükséges munkáltatói adatokat.

Az Indeed emellett információkat gyűjthet arról, hogy Ön hogyan használja a harmadik felekhez tartozó platformokon létrehozott közösségi fiókjainkat, valamint az önéletrajzokhoz, illetve harmadik felektől származó adatokhoz hasonló információforrásokból információkat gyűjthet a jelentkezőkről vagy a toborzás előrehaladásáról.

Az Önnel kapcsolatban gyűjtött Személyes adatok típusáról, valamint az ilyen adatgyűjtés jogalapjáról részletes tájékoztatás az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 2. szakaszában található.

4. Miért gyűjtjük ezeket az adatokat?

Azért gyűjtjük és használjuk fel az Ön adatait, hogy az Álláskeresőknek segítsünk állást, a Munkáltatóknak pedig jelentkezőket találni, valamint hogy nyújthassuk Önnek szolgáltatásainkat, és továbbfejleszthessük azokat. Összességében (amennyiben alkalmazandó) a következő célokra használjuk fel Személyes adatait:

  • fiókja létrehozása, és Állásértesítők, illetve egyéb promóciós anyagok küldése Önnek; 
  • releváns keresési eredmények és ajánlott állások biztosítása Önnek; 
  • az álláskeresési, jelentkezési és interjúztatási folyamat részét képező kommunikáció elősegítése;
  • önéletrajza elérhetővé tétele külső felek számára az Ön adatvédelmi beállításainak megfelelően (pl. privát vagy nyilvánosan elérhető önéletrajz);
  • Álláskeresők és Munkáltatói álláshirdetések összepárosítása; 
  • a csalás, a kéretlen levelek és az egyéb, esetlegesen csaló vagy jogellenes tevékenységek megelőzése; 
  • a díjfizetés ellenében igénybe vehető szolgáltatások esetében a kapcsolódó fizetések lebonyolítása; 
  • automatizált adatfeldolgozás végrehajtása számos különböző szolgáltatásunk biztosítása érdekében; 
  • szolgáltatásaink és biztonsági funkcióink javítása és optimalizálása az Álláskeresők és a Munkáltatók számára azáltal, hogy az adatokat megosztjuk kapcsolt vállalkozásainkkal;
  • szolgáltatásaink javítása, a termékek minőségének megőrzése, valamint a felhasználók védelme; és 
  • az Indeed rendszerein nyilvánosan elérhetőként közzétett tartalmak összesítése és megosztása külső felekkel.

A Személyes adatainak felhasználási céljaival kapcsolatos részletes tájékoztatás az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 4., 5. és 8. szakaszában található.

5. Kikkel osztjuk meg ezeket az adatokat?

Adatait a következőkkel osztjuk meg: 

  • az Indeed kapcsolt vállalkozásai;
  • Munkáltatók és Álláskeresők (például ha egy Álláskereső úgy dönt, hogy jelentkezik egy állásra); 
  • külső szolgáltatók, amelyek segítik vállalatunk működését, például az adattárolás vagy a csalások észlelése terén.

További részletekért lásd az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 4. és 7. szakaszát. 

6. Mennyi ideig tároljuk az Ön adatait?

Az Indeed addig őrzi meg az Ön Személyes adatait, amíg azok az Indeed szolgáltatásainak a biztosításához szükségesek, vagy amíg Ön nem kér minket, hogy töröljük a Személyes adatait. Emellett a helyi jogszabályok is kötelezhetnek minket bizonyos adatok megőrzésére. Ha törölni szeretné Személyes adatait, nyújtson be törlési kérelmet. Az adattárolás időtartamával kapcsolatos további részletekért lásd az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 2. szakaszát.

7. Milyen jogokat gyakorolhat Ön a Személyes adataival kapcsolatban?

Az Indeed rendkívül komolyan veszi az adatvédelmet. Világszerte minden felhasználónk számára az általános adatvédelmi rendeletben (GDPR) biztosítottakhoz hasonló jogokat biztosítunk. E jogok közé tartozik a Személyes adatokhoz való hozzáférés; a Személyes adatok törlése; a Személyes adatok hordozható formátumban történő kézhezvétele; valamint a Személyes adatok bizonyos típusú feldolgozásainak korlátozása, illetve az azok ellen való tiltakozás. Ön visszavonhatja a hozzájárulását, ha a Személyes adatait az Ön hozzájárulásával használjuk fel. A jogaival és azok gyakorlásával kapcsolatos további tájékoztatásért olvassa el az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 8. szakaszát.

Emellett jogában áll panaszt tenni a helyi adatvédelmi felügyeleti hatóságnál, ha úgy véli, hogy az Indeed nem megfelelően használta fel az Ön adatait. Az ezzel kapcsolatos további részletekért olvassa el az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 10. szakaszát. Ha Ön az Egyesült Államokban él, bizonyos esetekben sajátos adatvédelmi jogok illetik meg. Ezekről az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 9. szakaszában olvashat.

8. Kapcsolatfelvétel 

Az Indeed, Inc. vállalattal a 6433 Champion Grandview Way, Building 1, Austin, TX, 78750, USA címen, míg az Indeed Ireland Operations Limited vállalattal a 124 St. Stephen’s Green, Dublin 2, Írország címen léphet kapcsolatba; illetve bármelyik jogi egységet megkeresheti a Webhelyeinken elérhető Súgóközponton keresztül.

Ha fel szeretné venni a kapcsolatot az Indeed adatvédelmi tisztviselőjével, küldjön e-mailt a privacy-dept @ indeed.com (szóközök nélkül) címre.

Az Indeed teljes Adatvédelmi szabályzata

Felhívjuk a figyelmét, hogy az Indeed és kapcsolt vállalkozásainak közvetlen, illetve közvetett tulajdonosa egy japán anyacég, a Recruit Holdings Co., Ltd.

1. Bevezetés

Az Indeed nagyra becsüli felhasználói és ügyfelei abban megnyilvánuló bizalmát, hogy hozzáférést adnak neki személyes adataikhoz. Az Adatvédelmi szabályzatból megismerheti, hogy mit teszünk e bizalom megőrzéséért és az adatok védelméért.

Részletesebben: a jelen Adatvédelmi szabályzat ismerteti az Indeed és a jelen Adatvédelmi szabályzat hatálya alá tartozó kapcsolódó márkák – Engineerjobs, Careesma, Gigajob, HRTechPrivacy.com, Resume.com, RescueMyResumes.com, Resumeperfector.com, Workopolis és Wowjobs (a továbbiakban együttesen, Indeed vagy Webhelyek) – által nyújtott online és/vagy mobilszolgáltatások, mobilalkalmazások, webhelyek és szoftverek elérésekor vagy használatakor Ön által megadott személyes és nem személyes adatok gyűjtésének, felhasználásának és közlésének módját. Az Indeed bizonyos korlátozott Személyes adatokat harmadik félnek számító forrásokból is beszerezhet.

A legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy segítsünk a felhasználóknak a munkakeresésben, a munkáltatóknak pedig a megfelelő jelentkezők megtalálásában. Mivel az összes (a 3.1. szakaszban részletesen ismertetett) kapcsolt vállalkozásunk magáénak érzi ezt a küldetést, kialakítottuk az Adatvédelmi központot, hogy tájékoztatást nyújtsunk felhasználóinknak kapcsolt vállalkozásainkról, valamint arról, hogyan osztunk meg adatokat e vállalkozásokkal annak érdekében, hogy a lehető legjobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhassuk felhasználóinknak. A kapcsolt vállalkozások közötti adatmegosztási gyakorlatokról további információt az Adatvédelmi központ GYIK oldalán talál.

1.1. Az Ön adataiért felelős Indeed-jogalanyok

Ez a szakasz ismerteti, hogy mely Indeed-jogalany az Ön személyes adatainak az adatkezelője, illetve adatfeldolgozója.

 – Az Indeed mint Adatkezelő

A jelen Adatvédelmi szabályzatban az „Indeed” és a „mi” kifejezés a következőket jelenti: ha Ön egyesült államokbeli lakóhellyel rendelkezik, akkor az Indeed, Inc. vállalatot, kivéve, ha Ön az Indeed Staff szolgáltatást használja, mert akkor az Indeed Staff LLC vállalatot. Ha az Ön lakóhelye az Egyesült Államokon kívül található, az Indeed Ireland Operations Limited vállalatot (a továbbiakban: „Indeed Ireland”), kivéve ha Ön japán felhasználó, mert akkor az Indeed Japan K.K. vállalatot.

A jelen Adatvédelmi szabályzat szerint feldolgozott személyes adatok adatkezelője az Indeed, kivéve ha a jelen szabályzat alábbi 1.1. szakasza erről máshogy rendelkezik.

Felhívjuk továbbá a figyelmét, hogy a Felhasználási feltételeinkben megjelölt szerződő jogalany eltérhet a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott adatkezelőtől.

 Az Indeed mint Adatfeldolgozó

Az Indeed a Munkáltatóknak nyújtott egyes toborzási szolgáltatások tekintetében adatfeldolgozói, illetve ehhez hasonló szerepkörben jár el a hatályos adatvédelmi törvényeknek megfelelően, és az általa Öntől vagy Önről gyűjtött személyes adatokat a Felhasználási feltételekben foglaltak szerint, kizárólag a Munkáltató nevében dolgozza fel. Ez vonatkozik Jelentkezőimportálási szolgáltatásunkra is, melynek célja, hogy megkönnyítse a Munkáltatók számára a külső, vagyis nem a Webhelyeinken keresztül jelentkező pályázók megkeresését, interjúztatását és kezelését, illetve más olyan szolgáltatásokra, amelyek megkönnyítik a Munkáltatók számára a toborzási folyamat kezelését. Ha ilyen jelentkezők hoznak létre Indeed-fiókot vagy jelentkeznek be abba, az Indeed a Munkáltatók útmutatása alapján összekapcsolhatja az e toborzási szolgáltatásokon keresztül összegyűjtött személyes adataikat az Indeed-fiókjukkal. Ha például egy Álláskereső létrehoz egy Indeed-fiókot vagy belép abba, a saját Indeed-fiókjában megtekintheti a közötte és az olyan Munkáltatók között korábban váltott üzeneteket és lezajlott interjúkat, amelyekkel korábban kapcsolatba lépett e szolgáltatások használata révén. Ha bármilyen kérdése lenne az ezen szolgáltatások keretében az Ön személyes adatainak az Indeed általi feldolgozásával, illetve az Ön ezen adatokhoz fűződő jogainak a gyakorlásával kapcsolatban, kérjük forduljon ahhoz a Munkáltatóhoz, amelynek az álláshirdetésére jelentkezett. Az Indeed kapcsolt vállalkozásai nevében (például számlázási célokból) is eljárhat adatfeldolgozóként. A jelen Adatvédelmi szabályzatban tárgyalt további adatfeldolgozási tevékenységek nem érintik az e szolgáltatások keretében általunk gyűjtött személyes adatokat.

1.2. Néhány fontos fogalommeghatározás

Személyes adat (a továbbiakban: „Személyes adat”) azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó bármely információ. Nem személyes adat (a továbbiakban: „Nem személyes adat”) bármely információ, amelynek alapján nem azonosítható egy meghatározott természetes személy. Felhívjuk a figyelmét, hogy az Indeed minden esetben a hatályos jogszabályi fogalommeghatározást veszi alapul annak meghatározásakor, hogy a jelen Adatvédelmi szabályzat alkalmazásában mi minősül Személyes adatnak, és mi nem. Amikor a jelen Adatvédelmi szabályzat „adatokra” vagy az „Ön adataira” hivatkozik, az Személyes és Nem személyes adatokat is magában foglalhat.

A Webhelyek használatát a saját munkájukkal vagy álláskeresési tevékenységükkel kapcsolatos álláslehetőségeket, szolgáltatásokat és tájékoztatást kereső magánszemélyek (a továbbiakban: „Álláskeresők”) számára tesszük elérhetővé. Adott esetben a Webhelyeket olyan magánszemélyek és/vagy szervezetek számára is elérhetővé tesszük, akik, illetve amelyek munkaerő-felvétellel vagy emberi erőforrásokkal kapcsolatos információkat keresnek, illetve saját célból vagy mások megbízásából szeretnének álláslehetőségekkel kapcsolatos információkat elérhetővé tenni (a továbbiakban: „Álláshirdetések”), beleértve többek között a több fél számára hirdetési felületet vásárló ügynökségeket is (a továbbiakban: „Munkáltatók”).

Az Indeed lehetővé teszi az Álláskeresők számára, hogy több különböző jelentkezési anyagot is csatoljanak a Munkáltatók számára, amikor jelentkeznek egy állásra. Ezek az Indeed-fiókja Profil szakaszában találhatók meg, és olyan anyagok tartoznak közéjük, mint például az önéletrajza, az értékelési eredményei és a szűrőkérdésekre adott válaszai („Indeed-profil”). Amikor kizárólag az Ön önéletrajzára utalunk, akkor „önéletrajz” néven fogunk rá hivatkozni, függetlenül attól, hogy az egy Indeed-önéletrajz, vagy egy olyan önéletrajz, amelyet saját maga töltött fel. 

1.3. Az Indeed Adatvédelmi szabályzatának hatálya

A jelen Adatvédelmi szabályzat a Webhelyeken általunk gyűjtött és harmadik felektől beszerzett adatokra vonatkozik. Azokban az esetekben, amelyekben egy külső fél webhelyére mutató hivatkozást követ, az adott külső webhelyen történő bármilyen adatgyűjtési vagy -feldolgozási tevékenységre vonatkozóan a webhely saját adatvédelmi szabályzata lesz az irányadó, nem pedig az Indeed Adatvédelmi szabályzata. Mi csak azokon a Webhelyeken gyűjtünk adatokat, amelyeken megtalálható a jelen Adatvédelmi szabályzat közvetlen hivatkozása.

Időnként előfordulhat, hogy a jelen Adatvédelmi szabályzatra a Webhelyeken, ezeken belül a különleges rendeltetésű weboldalakon vagy mobilalkalmazásokban közzétett értesítésekben hivatkozunk, például akkor, ha arra kérjük, hogy küldje el nekünk a Webhelyek fejlesztésével kapcsolatos ötleteit. Az Indeed bármikor módosíthatja a jelen Adatvédelmi szabályzatot.

Ha Ön Álláshirdetésre jelentkezett, kérjük, az Önt érintő további információkkal kapcsolatban olvassa el az adott Álláshirdetést. A jelenlegi és korábbi Indeed-alkalmazottakat kérjük, hogy forduljanak humánerőforrás-koordinátorukhoz a hatályos szabályzatokkal kapcsolatban.

1.4 Az Adatvédelmi szabályzat módosításai

Tekintse meg az oldal tetején a legutóbbi frissítés dátumát. Ennek alapján megállapíthatja, hogy legutóbb mikor módosítottuk a jelen Adatvédelmi szabályzatot. A jelen Adatvédelmi szabályzat bármely módosítása a fent jelzett, legutóbbi frissítés napján válik hatályossá. Ha a módosításokat követően tovább használja a Webhelyeket, vagy továbbra is adatokat szolgáltat nekünk, azzal Ön elfogadja a módosított Adatvédelmi szabályzatot. Ha az Indeed a Webhelyeken keresztül gyűjtött Személyes adatokat az adatgyűjtés idején megjelölttől lényegesen eltérő módon kívánja felhasználni, az Indeed erről e-mailben és/vagy a releváns Webhelyeken az ilyen felhasználást megelőzően 30 napon át közzétett értesítésben, illetve az egyéb, törvény által előírt módokon értesíti a felhasználókat.

1.5 Indeed adatvédelmi GYIK

Felhívjuk a figyelmét, hogy a jelen Adatvédelmi szabályzat átfogó módon ismerteti, hogy az Indeed hogyan kezeli az Ön adatait. Kérjük, az Indeed GDPR-rel, CCPA-ral és általános adatvédelemmel összefüggésben alkalmazott megközelítésével kapcsolatban, keresse fel az Indeed Adatvédelmi GYIK oldalát.

2. Az adatok gyűjtése és felhasználása

3. Felek, amelyekkel megoszthatjuk az Ön adatait 

3.1. Az Ön adatainak megosztása a kapcsolt vállalkozásainkkal

Alapvető küldetésünk, hogy segítsünk az Álláskeresőknek nagyszerű állásokat, a Munkáltatóknak pedig nagyszerű jelentkezőket találni. Ezt a küldetést az összes kapcsolt vállalkozásunk magáénak vallja. A küldetés támogatása érdekében megosztunk bizonyos információkat kapcsolt vállalkozásainkkal. Az információmegosztás szempontjából a jelen Adatvédelmi szabályzat az irányadó. Emellett kialakítottuk az Adatvédelmi központot, hogy tájékoztatást nyújtsunk felhasználóinknak a kapcsolt vállalkozásainkról, valamint arról, hogy hogyan osztunk meg adatokat e vállalkozásokkal annak érdekében, hogy a lehető legjobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhassuk felhasználóink számára. Javasoljuk, hogy további információkért keresse fel az Adatvédelmi központot.

Az Ön által az Indeed rendelkezésére bocsátott adatokat megoszthatjuk a kapcsolt vállalkozásainkkal a szolgáltatásnyújtás, a Webhelyek fejlesztése és az elérhető funkciók optimalizálása érdekében, valamint a jelen szabályzatban ismertetett egyéb célokból. Az adatok ilyen módon való megosztása megerősíti az arra vonatkozó képességünket, hogy segítsünk az Álláskeresőknek állást, a Munkáltatóknak pedig megfelelő jelentkezőket találni. Ha nem továbbítanánk ilyen információkat, nem tudnánk nyújtani a szolgáltatásainkat, sem működtetni a Webhelyeinket. Ha nem szeretné, hogy az információit ilyen módon továbbítsuk, kérjük, ne használja a Webhelyeket.

A jelen szabályzat keretében a „Kapcsolt vállalkozás” kifejezés olyan jogalanyt jelent, amely közvetve vagy közvetlenül irányít egy Indeed-jogalanyt, annak az irányítása vagy közös irányítása alatt áll, vagy vele közös irányítás alatt áll most vagy a jövőben. Az „irányítás” ebben az értelmezésben a részvények többségének birtoklását vagy a közvetlen irányításra való jogot és képességet jelenti. Ide tartoznak az Indeed olyan kapcsolt vállalkozásai is, amelyeknek a székhelye az Európai Gazdasági Térségen („EGT”) vagy Svájcon kívül található.

Kapcsolat vállalkozásaink közé tartozik például a Glassdoor, a SimplyHired és az Indeed Flex. Az Indeed kapcsolt vállalkozásaival kizárólag konkrét célokból, például az Álláskeresők számára elérhető állások, illetve a Munkáltatók számára elérhető önéletrajzok számának növelése érdekében, valamint a jelen Adatvédelmi szabályzat és a kapcsolt vállalkozások adatvédelmi szabályzatainak betartásával osztunk meg adatokat.

Szolgáltatások fejlesztése

A kapcsolt vállalkozásokkal való adatmegosztás révén az Álláskeresők személyre szabottabb és jobb tartalmat, teljesítményt, funkciókat és szolgáltatásokat érhetnek el. Az Indeed és kapcsolt vállalkozásai az Ön keresési és böngészési előzményeit (pl. a kattintással megtekintett álláshirdetések), IP-címét, illetve Indeed-profilját például arra használják fel, hogy releváns keresési eredményeket jelenítsenek meg, Állásértesítőket és -meghívókat küldjenek, valamint megjelenítsék és megszűrjék a karrieradatokat (pl. a céges értékeléseket, az Álláshirdetésekhez elérhető fizetési adatokat, az interjútippeket stb.). Az adatok ilyen megosztásának célja továbbá az adatelemzés, a tesztelés, a kutatás és a szolgáltatások fejlesztésének támogatása.

A Munkáltatók ezenkívül a megosztott adatoknak köszönhetően jobban átláthatják az Álláshirdetéseik teljesítményét. Például bizonyos esetekben megosztjuk velük az Álláshirdetéseiket érintő felhasználói kattintásokkal kapcsolatos adatokat, amelyek segítségével a Munkáltatók megállapíthatják, hogy az Álláshirdetéseik milyen mértékben keltik fel a jelentkezők érdeklődését. Ha a Munkáltatók megkapják a platformunk hatékonyabb használatához szükséges információkat, hatékonyabb Álláshirdetéseket oszthatnak meg.

– Több Munkáltató, több Álláshirdetés és több Álláskereső

Az adatok ilyen megosztása lehetővé teszi az Álláskeresők számára, hogy az Álláshirdetések és a Munkáltatók még nagyobb adatbázisához férjenek hozzá, a Munkáltatóknak pedig még több Álláskereső elérését biztosítja. Az Indeed például Kapcsolt vállalkozásaink webhelyein közzétett Álláshirdetéseket tud megjeleníteni az Ön számára, vagy egy Kapcsolt vállalkozástól származó Álláskeresőt ajánlhat jelentkezőként egy Kapcsolt vállalkozás Álláshirdetésére. Az Indeed és Kapcsolt vállalkozásai a Munkáltatók adatait (például fiókadatait és felhasználóik tevékenységével kapcsolatos adatait) is megoszthatják egymással, így jobb felhasználói élményt kínálhatnak az érintett Munkáltatóknak.

Az Indeed kezelheti a számlázási adatokat a Kapcsolt vállalkozások nevében. Ha díjfizetés ellenében igénybe vehető szolgáltatást használ, kizárólag a hitelképesség ellenőrzése, a kifizetések teljesítése, valamint az Ön számlájának a kezelése céljából az Indeed és Kapcsolt vállalkozásai megoszthatják egymással a számlázási adatokat. 

Fokozott biztonság a felhasználóknak

Az adatok ilyen megosztása lehetővé teszi az Indeed és a kapcsolt vállalkozásaink számára, hogy a Személyes adatok feldolgozásával fokozzák a felhasználók biztonságát és a belső műveletek hatékonyságát, hibaelhárítást végezzenek, valamint eredményesebben tárják fel és előzzék meg a csalásokat és a kéretlen üzeneteket.

3.2. Adatok továbbítása a Munkáltatóknak 

Az Indeed az Álláskeresők utasítására továbbítja az Álláskeresők Személyes adatait a Munkáltatóknak. Az adatok ilyen továbbítására az álláskeresés, a jelentkezés és az interjúztatás folyamatának keretében kerül sor. Ezt a jelen Adatvédelmi szabályzat 2. szakasza tárgyalja részletesebben. Az ilyen Személyes adatok kezelése a jelen feltételek, valamint az adott Munkáltató feltételei szerint történik. Ha egy álláskereső a saját országán kívüli országban lévő állásra jelentkezik az Indeeden keresztül, előfordulhat, hogy alacsonyabb szintű adatvédelmet nyújtó országokba is elküldjük a Személyes adatait.

A Munkáltatói fiókok tulajdonosai kijelentik, hogy a hatályos adatvédelmi szabályok által előírt, a Személyes adatok gyűjtése, kezelése és tárolása tekintetében fennálló valamennyi kötelezettségüket teljesíteni fogják, továbbá megfelelő módon védik az érintetteket megillető összes olyan jogot, amelyet a hatályos adatvédelmi szabályok biztosítanak.

3.3. Adatok továbbítása az Álláskeresők részére

Az Indeed a Munkáltatók bizonyos adatait továbbítja az Álláskeresők részére. Ide tartozik az Álláshirdetések, a Céges oldalak és a bérinformációk közzététele a Webhelyeken, valamint az Álláshirdetések közzététele a külső felekhez tartozó webhelyeken. Az Indeed emellett bizonyos esetekben információt nyújt az Álláskeresőknek a Munkáltatók Webhelyek rendszerében rögzített tevékenységeiről és válaszadási arányáról is, amivel segítséget nyújt az Álláskeresőknek a foglalkoztatási kiértékelésében. Ide tartozhat a Munkáltató képviselőjének neve; a település/állam, ahol a Munkáltató található; az, hogy a Munkáltató tett-e valamilyen lépést – vagy úgy döntött-e, hogy nem tesz lépéseket – az Álláskereső önéletrajzával vagy jelentkezésével kapcsolatban (például ha megnyitotta, megtekintette, megválaszolta azt, vagy döntést hozott azzal kapcsolatban); hogy a Munkáltató kapcsolatba lépett-e más Álláskeresőkkel vagy megtekintette-e más Álláskeresők önéletrajzát; hogy a Munkáltató tett-e valamilyen lépést az Álláshirdetéssel kapcsolatban (például szünetelteti vagy lezárta azt). Ha Ön Munkáltatóként használja a Webhelyeket (például Álláshirdetés közzététele, vagy Álláskeresőnek az Indeed Önéletrajzprogramon keresztüli megkeresése révén), hozzájárul ahhoz, hogy az Indeed továbbítsa ezeket az adatokat az Álláskeresők részére.

3.4. Adatok továbbítása szolgáltatóknak 

Előfordulhat, hogy külső feleket veszünk igénybe a működésünkkel kapcsolatos szolgáltatások biztosítása, a Webhelyeink, szolgáltatásaink, termékeink és funkcióink fejlesztése, felhasználóink védelme és igényeik jobb megértése, valamint a szolgáltatások és a felhasználói élmény optimalizálása érdekében. A Webhelyek használatával Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az Indeed ilyen külső szolgáltatókat alkalmaz többek között például az Ön Webhelyeinken végzett tevékenységeinek, interakcióinak és kommunikációinak a gyűjtésére, feldolgozására, elemzésére és rögzítésére, ahogyan az a jelen Adatvédelmi szabályzat 2. szakaszában olvasható.

Ezek a szolgáltatók szolgáltatásaik biztosítása során hozzáférhetnek Személyes adatokhoz, és munkájuk részeként más országokba továbbíthatják őket. Ilyen adattovábbítási műveletekre a jelen Adatvédelmi szabályzat 2., 4. és 7. szakaszában megjelölt célok teljesítése érdekében kerül sor.

Szolgáltatásaink fejlesztése

A külső felek adatpontokat bocsáthatnak a rendelkezésünkre, többek között például arról, hogy Ön mennyi időt tölt az egyes oldalakon és mely hivatkozásokra kattint rá, valamint a felhasználói preferenciák feltérképezésére szolgáló egyéb adatokat is szolgáltathatnak. Ezek az adatok a felhasználói visszajelzésekkel együtt segítenek szolgáltatásaink fejlesztésében és karbantartásában. A külső felek cookie-kat és egyéb technológiákat alkalmazhatnak az Ön felhasználói tevékenységével és eszközeivel kapcsolatos adatok – például az eszköz típusa, a böngészőadatok és a nyelvi beállítások – gyűjtésére.

A minőség megőrzése és felhasználóink védelme

Az Indeed meghatározott helyzetekben továbbíthatja az Ön Személyes adatait olyan, külső félnek minősülő beszállítóknak, amelyek segítenek az Indeednek megvédeni a felhasználóit, és megőrizni az ezeknek a felhasználóknak nyújtott szolgáltatások, termékek és funkciók minőségét. Ilyen például az, amikor az Indeed szállítókat vesz igénybe a csalások észlelésére. Az ilyen szállítók közé tartozik például a SiftScience, az Emailage és a PerimeterX. Az ilyen szállítók egy másik kategóriájába tartozhatnak az annak megakadályozására alkalmazott szállítók, hogy az ügyfelek nyilvánosan közölt hitelesítő adatokkal hozzanak létre Indeed-fiókot. Ilyen szolgáltató például a SpyCloud.

Fizetések lebonyolítása

Az Indeed az Ön által az Indeed részére megadott hitelkártya-, bankkártya- vagy egyéb fizetésikártya-adatokat és az azokhoz kapcsolódó számlázási és fizetési adatokat – kizárólag a hitelképesség ellenőrzése, az Indeednek történő kifizetések teljesítése, valamint az Ön számlájának a kezelése céljából – megoszthatja az Indeed nevében eljáró vállalatokkal, például pénzforgalmi adatfeldolgozókkal és/vagy hitelügynökségekkel. 

– Az Indeed alkalmazásainak telepítése és használata

Az Indeed alkalmazásainak telepítése, letöltése és használata során annak érdekében, hogy megfelelő szolgáltatásokat biztosíthassunk Önnek, és megjeleníthessük hirdetéseinket, a felhasználói adatok egy korlátozott körét megoszthatjuk egyes szolgáltatókkal. A megosztott adatok között szerepelhet az Ön IP-címe vagy más egyedi azonosítója, valamint az Indeed-alkalmazás telepítésével kapcsolatos eseményadatok.

Ez különféle okokból történhet, többek között a külső fiókokkal történő felhasználói bejelentkezés lehetővé tétele érdekében. A megosztás emellett segíthet abban, hogy az elejétől a végéig feltérképezhessük és optimalizálhassuk felhasználóink ügyfélútját a következők révén: (i) annak megértése, hogyan jutottak el a felhasználók a Webhelyekre; (ii) a hirdetéseink teljesítményének eredményesebb mérése; továbbá (iii) annak vizsgálata, amikor a felhasználók különböző eszközökkel érték el a Webhelyeket.

Amikor Ön letölt vagy telepít egy Indeed-alkalmazást, tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Személyes adatait továbbíthatjuk ilyen szolgáltatóknak. Ön továbbá elfogadja az Indeed Cookie-szabályzatát, Adatvédelmi szabályzatát, valamint a hatályos Felhasználási feltételeket. Tájékoztatjuk, hogy bármikor élhet a jelen Adatvédelmi szabályzat 8. szakaszában ismertetett jogaival, így például tiltakozhat Személyes adatai jogos érdekünkből történő, marketingcélú felhasználása ellen.

A következő típusú technológiák segíthetik elő például ilyen jellegű műveletek elvégzését: pixelek, JavaScript-kódrészletek, illetve cookie-k.

– Adatok tárolása

Tájékoztatjuk, hogy külső félnek számító felhőszolgáltatókat is igénybe vehetünk, amelyek hosztolási, adattárolási és más szolgáltatásokat biztosítanak nekünk. Ezek a partnerek gyakran alku tárgyát nem képező, általános szerződési feltételek mellett biztosítják a szolgáltatásaikat. Ezek a szolgáltatók tájékoztattak bennünket vagy közzétették, hogy a rendszereikben tárolt információk védelmére általuk megfelelőnek ítélt biztonsági intézkedéseket alkalmaznak, illetve, az általános megítélés szerint ilyen intézkedéseket alkalmaznak. Mi azonban (a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben) elhárítjuk a felelősséget minden olyan kárral kapcsolatosan, amely abból eredhet, hogy ezek a cégek esetleg nem rendeltetésszerűen használják fel ezeket az információkat, beleértve a Személyes adatokat.

– Szakmai bizonyítványok és engedélyek ellenőrzése

Az Ön által az Indeed számára megadott szakmai bizonyítványok és engedélyek számát megoszthatjuk a kibocsátó szervezettel vagy hatósággal, hogy ellenőrizzük az adott bizonyítvány vagy engedély érvényességét. Ezt az ellenőrzést kizárólag az Ön kérésére végezzük, amikor például bizonyítványokat vagy engedélyeket ad hozzá az Indeed-profiljához.

3.5. Nyilvánosan elérhető információk továbbítása

Amikor a felhasználók azzal a szándékkal tesznek közzé tartalmat a Webhelyeken, hogy az más személyek számára nyilvánosan elérhető és kereshető legyen, az Indeed fenntartja magának a jogot arra, hogy ezeket az információkat összesítse és külső felekkel megossza. Ha például egy Munkáltató állást tesz közzé a Webhelyeken, az Indeed saját belátása szerint, illetve az Indeed és a külső felek között fennálló megállapodásnak megfelelően megoszthatja az adott Álláshirdetést vagy az Álláshirdetésben közölt információkat külső felekkel. Az Indeed fenntartja a jogot arra is, hogy nyilvános forrásokból összesített információkat osszon meg ebben a minőségében.

3.6. Az Indeed szolgáltatásainak nyomon követése stb.

Az Indeed a következő célokra használhatja fel a külső platformokról, például közösségi oldalakról összegyűjtött információkat:

  • a marketingkampányainkra, például a televíziós hirdetéseinkre adott reakciók, valamint e kampányok elérésének osztályozása és kvantitatív felmérése;
  • az Indeed szolgáltatásai megítélésének felmérése, hogy megértsük, mely szolgáltatásaink népszerűek, és melyek nem, majd felhasználjuk ezeket az információkat kommunikációs terveinkben;
  • a szolgáltatásokban szükséges fejlesztések korai észlelése, a felhasználói visszajelzések figyelése, valamint a szükséges ellenintézkedések kidolgozása;
  • támogatás nyújtása azoknak a felhasználóknak, akik nem tudják használni az Indeed szolgáltatásait;
  • A termékekkel kapcsolatos hibák feltárása (például: „Amikor megpróbálom elindítani az alkalmazást, 501-es hibaüzenetet kapok, és semmi sem működik” vagy „Nem tudok állásokra jelentkezni”), és a problémák jelzése a fejlesztőcsapatnak.

3.7. Külső felek webhelyeire mutató hivatkozások

A Webhelyek más, külső felek által üzemeltetett webhelyekre mutató hivatkozásokat tartalmazhatnak. Előfordulhat, hogy amikor Ön ilyen hivatkozásokra kattint, elhagyja a Webhelyeinket. Az Ön által használt böngésző emellett közölheti a külső fél webhelyével annak a Webhelyeinkhez tartozó oldalnak az URL-címét, amelyről Ön átkattintott, és ez az URL tartalmazhatja azokat a keresési kifejezéseket és szűrőket, amelyeket Ön a Webhelyeinken megadott. A Webhelyek elérhetővé tehetnek Céges oldalakat is, amelyek külső félnek minősülő Munkáltatók által megadott információkat tartalmazhatnak.

Az Indeed nem vállal felelősséget a külső felek adatvédelmi gyakorlataiért. Ezek közé tartozik például a következő felek által végzett adatgyűjtés, -felhasználás és -továbbítás:

  • kapcsolt vállalkozásaink
  • külső szolgáltatók
  • munkáltatók (a céges oldallal rendelkező munkáltatókat is beleértve)
  • külső felek közösségimédia-platformjai
  • az ön eszközének vagy operációs rendszerének gyártója
  • bármilyen hivatkozott, külső fél által üzemeltetett webhely

Ön rendelkezhet olyan jogokkal, amelyeket közvetlenül érvényesíthet ezekkel a külső felekkel szemben. Ha többet szeretne tudni erről, tanulmányozza a felek saját adatvédelmi szabályzatát.

4. A Nem személyes adatok további felhasználása és közlése

Ez a szabályzat a Nem személyes adatok általunk történő felhasználására is vonatkozik. A Nem személyes adatokat bármilyen célból jogosultak vagyunk felhasználni és közölni, kivéve, ha a hatályos jogszabályok másként rendelkeznek. Ha bármely Nem személyes adatot Személyes adatokkal kapcsolunk össze, az ilyen összekapcsolt adatokat csak a jelen Adatvédelmi szabályzat 2. és 7. szakaszában leírt célok érdekében használjuk fel és közöljük, amíg azok ilyen összekapcsolt állapotban vannak.

5. Biztonság

Az Indeed minden észszerűen elvárható biztonsági intézkedést megtesz, hogy megvédje az Ön adatait. Azonban nem létezik olyan internetes adattovábbítási vagy -tárolási módszer, amely tökéletesen biztonságos. Az e-mailek, a böngészőből küldött más üzenetek és a munkáltatóknak elküldött önéletrajzok esetében például előfordulhat, hogy a munkáltató nem titkosítja ezeket. Azokban a helyzetekben, amikor nekünk nincs ráhatásunk az Ön adatainak védelmére, nem tudjuk garantálni, hogy azok védve lesznek. Biztonsággal foglalkozó oldalunkon további tájékoztatást talál arról, hogyan védi az Indeed az Ön adatait.

Tájékoztatjuk, hogy a jelen szabályzat 3.4. pontjában leírtaknak megfelelően külső felhőszolgáltatókat is igénybe veszünk az Ön személyes adatainak kezelése során.

6. Cookie-k és követési technológiák

Amikor felkeresi Webhelyeinket, letölt vagy telepít egy Indeed-alkalmazást, valamint bizonyos külső webhelyeken megjelenített hirdetéseinkben külső félnek minősülő partnerektől (például a Google-tól és a Facebooktól) is származó cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és más, hasonló technológiákat használunk a mérési szolgáltatásokhoz, a hirdetések hatékonyabb célzásához, valamint marketingcélokra. Olvassa el az alábbiakat és a Cookie-szabályzatunkat, amelyből többet tudhat meg arról, hogy milyen cookie-kat használunk, és hogyan szabályozhatja a böngészője beállításaiban ezeket a cookie-kat.

– Amikor valamely külső fél webhelyéről jelentkezik be vagy használja az Indeedet

Ha még nem rendelkezik Indeed-fiókkal, de egy külső félnél, például a Facebooknál vagy a Google-nál regisztrált fiókjával bejelentkezik az Indeedbe, ezzel automatikusan létrehoz egy Indeed-fiókot, amely ugyanazt az e-mail-címet használja, mint amelyet a Facebook- vagy Google-fiókja. Ha beleegyezik abba, hogy megadja ezt az információt az Indeednek, a Facebook vagy a Google hitelesíteni fogja Önt, és átirányítja az Indeed rendszerébe. Felhívjuk a figyelmét, hogy amikor a Facebook- vagy Google-fiókjával jelentkezik be az Indeedbe, a Facebook vagy a Google cookie-kat fog használni, hogy Facebook- vagy Google-felhasználóként azonosíthassa.

Azzal, hogy a Facebook- vagy Google-fiókjával fér hozzá az Indeedhez, tudomásul veszi, hogy a Facebook vagy a Google hitelesítés céljából meg fog osztani bizonyos, a fenti bekezdésben részletezett adatokat annak érdekében, hogy Ön biztonságos módon férhessen hozzá az Indeedhez. Ha a továbbiakban már nem kíván megosztani az Indeeddel Facebook- vagy Google-fiókjából származó adatokat, Facebook- vagy Google-fiókja beállításait kell módosítania. A Facebook vagy a Google által az Indeednek átadott információkat az Indeed használata szempontjából Indeed-fiókadatnak fogjuk tekinteni.

Módjában áll bármikor letiltani a Facebook- vagy Google-fiókja és az Indeed-fiókja összekapcsolását a Facebook- vagy Google-fiókja adatvédelmi beállításaiban. A Facebook vagy a Google engedélyt kérhet Öntől arra is, hogy további adatokat is megoszthasson az Indeeddel, többek között az Ön nevét, profilképét, nyilvános profiladatait és e-mail-címét. Ha megadja ezt az engedélyt, a kért információkat megosztják az Indeeddel. Az információk átadásának célja, hogy szolgáltatásokat nyújthassunk Önnek, például kitölthessük az Indeed-profilját. A megosztott adatok addig maradnak összekapcsolva az Indeed-profiljával, amíg nem módosítja vagy nem törli őket.

– A követés letiltására irányuló kérések

Nem reagálunk a böngésző Követés letiltása (DNT) jelzésére, ha a felhasználó bekapcsolta azt a webböngészőjében. Ha cookie-kat állítunk be vagy olvasunk olyan nem hozzánk tartozó webhelyeken, amelyek beépítették az álláskeresési és megjelenítési funkcióinkat, azt azért tesszük, hogy például személyre szabott álláskeresési élményt nyújtsunk a felhasználóknak ezeken a webhelyeken. Nem osztunk meg semmilyen információt ezekkel a külső felekkel arról, hogy Ön hogyan használja a Webhelyeinket. Amikor azok a külső felek, amelyeket integráltunk a Webhelyekbe (az Indeed Cookie-szabályzatában leírt módon), beállítják vagy olvassák saját – külső féltől származónak minősülő – cookie-jaikat, lehet, hogy reagálnak a DNT-jelzésre, de lehet, hogy nem.

Konverziókövetés

Az Indeed esetenként a Munkáltatók rendelkezésére bocsátja egy Konverziókövető kódját. A Munkáltató elhelyezheti a webhelyén a kódot, amely pingeli az Álláskereső adatgyűjtő jeladóját, és nyomon követi, hogy az Álláskereső mikor jelentkezik valamelyik állásra az adott Munkáltató webhelyén. A Konverziókövető egy egyszerű számláló, amely értesíti az Indeedet arról, hogy egy Álláskereső jelentkezett, és emellett több eszközön is meg tudja számlálni a jelentkezéseket, ha az adott Álláskereső be van jelentkezve a Munkáltató webhelyére. Ha el szeretné távolítani magát az Indeed álláskeresői adatgyűjtő jeladójából, itt letilthatja ezt a funkciót.

7. Felvásárlások és egyéb átszervezések

Az átszervezések, a tulajdonosokat érintő változások, az egyesülések, a felvásárolások és az eszközök értékesítése során bizonyos helyzetekben át kell adnunk az Ön Személyes adatait egy harmadik félnek (a „jogutódnak”).

Ha vállalatunk teljes tulajdonjoga vagy tulajdonjogának jelentős része más kezekbe kerül, vagy ha átszervezést végzünk (ami lehet egyesülés, eszközök eladása, konszolidáció, átruházás vagy más, Indeed-alvállalatok közötti hasonló művelet), bizonyos esetekben át kell adnunk az Ön Személyes adatait a jogutódnak.

Ebben az esetben a jogutódra szállnak a Személyes adatokkal kapcsolatban a jelen tájékoztatóban ismertetett jogok és kötelezettségek. A harmadik fél a jelen adatvédelmi tájékoztató előírásainak megfelelően fogja használni az Ön adatait, egészen addig, amíg Ön nem kap értesítést az új tulajdonostól vagy a jogutódtól, hogy az adatvédelmi tájékoztató frissült vagy megváltozott.

8. Az Ön személyes adatokkal kapcsolatos jogai

A Webhelyek felhasználójaként Önt megilletik bizonyos adatvédelemmel kapcsolatos jogok. Ezeket a jogokat (amelyeket érintettek jogainak is nevezünk) minden természetes személynek biztosítunk, tartózkodási helytől függetlenül. A korlátozásokat a jelen tájékoztatóban ismertetjük. Ezeket a jogokat kizárólag a magánszemély fióktulajdonosoknak biztosítjuk, a munkáltatókat és más jogi személyeket nem illetik meg, kivéve, ha ezt a jogszabályok előírják.

Ezek a jogok a következők:

  • a Személyes adatokhoz (és az adatok másolatához) való hozzáférés joga
  • a Személyes adatok helyesbítéséhez (kijavításához) fűződő jog
  • a Személyes adatok törléséhez való jog
  • a Személyes adatok kezelésével szembeni tiltakozás és a kezelés korlátozása kérelmezésének joga
  • az adatok megosztásának, kezelésének és az Önnel folytatott kommunikáció korlátozott megtiltásának joga

A Személyes adatok integritásának védelme érdekében a kérelem teljesítése előtt megkíséreljük ellenőrizni az Ön személyazonosságát a webhely használatához köthető e-mail-címen vagy telefonszámon keresztül. Ha nem sikerül kielégítően ellenőrizni az Ön személyazonosságát, fenntartjuk a jogot, hogy megtagadjuk a kérelem teljesítését. Emellett megtagadhatjuk a kérelem teljesítését, ha más nyújt be kérelmet az Ön nevében, és nem tudjuk megerősíteni, hogy a kérelmet benyújtó személy az Ön felhatalmazása alapján jár el.

A közvetlenül a Munkáltatóknak átadott Személyes adatokért nem vállalunk felelősséget, és nem áll módunkban teljesíteni az olyan Személyes adatokkal kapcsolatos kérelmeket, amelyekre nincs ráhatásunk. Ha már benyújtotta a jelentkezést a munkáltatónak, közvetlenül a Munkáltatóval vegye fel a kapcsolatot további információért az Önt érintettként megillető jogokkal kapcsolatban.

Ha kérdései merülnek fel vagy panaszt kíván tenni azzal kapcsolatban, ahogyan a Személyes adatait kezeljük, arra kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.

9. Régióspecifikus információk

Az Indeed egy globális vállalat, amelynek a világ különböző pontjain működnek irodái. Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy az Ön személyes adatait az Indeed más leányvállalatainak, harmadik feleknek és üzleti partnereknek is továbbíthatjuk, amelyek esetenként más országokban működnek. Ha személyes adatait más országokba továbbítjuk, megtesszük a megfelelő intézkedéseket az adatok védelme érdekében. Ezekről alább olvashat. Ebben a részben az Ön régiójára vonatkozó specifikus tájékoztatást talál (ha van ilyen).

10. Kapcsolatfelvétel

Örömmel fogadjuk felhasználóink adatvédelemmel kapcsolatos kérdéseit. Ha szeretne többet tudni arról, hogy hogyan kezeljük az Ön személyes adatait, vegye fel velünk a kapcsolatot.

10.2 Panaszok és viták

Rendkívül komolyan vesszük az adatvédelemmel kapcsolatos kérdéseket és aggályokat, és elkötelezettek vagyunk az Ön adatainak felhasználásával kapcsolatos panaszok megoldása mellett. Ha úgy véli, hogy sérültek az adatvédelemmel kapcsolatos jogai, javasoljuk, hogy forduljon az adatvédelmi tisztviselőnkhöz.

Ha Ön az Európai Gazdasági Térség (EGT) vagy Svájc területén él, és panasza van az EU-USA vagy a Svájc-USA által elfogadott Adatvédelmi pajzs egyezmény keretében végzett adatkezeléssel kapcsolatban, akkor a BBB National Programs által működtetett BBB EU PRIVACY SHIELD rendszeren keresztül független vitarendezést is kérhet.

Az EGT vagy Svájc területén élő magánszemélyeket megkérjük, hogy először forduljanak postai úton vagy e-mailben az Indeed Inc. vállalathoz. Ha nem sikerül kielégítő megoldást találnuk az aggályára, és szeretne panaszt benyújtani, keresse fel a BBB webhelyét. Ezt a szolgáltatást díjmentesen veheti igénybe. Emellett a megfelelő adatvédelmi felügyeleti hatósághoz is fordulhat a panaszával. Az Európai Gazdasági Térségben (EGT) az Indeed elsődlegesen az Indeed Ireland Operations Limited vállalat révén van jelen, amely az ír adatvédelmi bizottság (Irish Data Protection Commission) felügyelete alá tartozik.

Cookie-szabályzat

Legutóbb frissítve: 2021. november 1.

Az Indeed webhelyeinek (a továbbiakban: „Webhely”) használatával vagy felkeresésével Ön beleegyezik abba, hogy az Indeed cookie-kat használjon az alábbiak szerint. 

A jelen Cookie-szabályzatban az „Indeed” és a „mi” kifejezés a következőket jelenti: ha Ön egyesült államokbeli lakóhellyel rendelkezik, az Indeed, Inc. vállalatot, ha az Egyesült Államokban az Indeed Staff szolgáltatást használja, az Indeed Staff LLC vállalatot, ha Japánban él, az Indeed Japan K.K. vállalatot, ha az Ön lakóhelye az Egyesült Államokon és Japánon kívül esik, az Indeed Ireland Operations Limited vállalatot.

Jelen Cookie-szabályzat a következő márkákra terjed ki: Indeed , Engineerjobs, Careesma, Gigajob, HRTechPrivacy.com, Resume.com, RescueMyResumes.com, Resumeperfector.com, Workopolis és Wowjobs (együttesen: „Indeed” vagy a „Webhelyek”).

Az Álláskeresők, Munkáltatók és Személyes adatok kifejezések meghatározását Adatvédelmi szabályzatunkban olvashatja. 

1. Bevezetés: Mit nevezünk cookie-nak?

Ebben a Cookie-szabályzatban elmagyarázzuk, hogy a rendszer mikor és miért küldhet cookie-kat a Webhelyek látogatóinak. A „cookie”-k olyan, csak szöveges információt tartalmazó fájlok, amelyeket a webhelyek nyilvántartási célból írnak az internetező felhasználók merevlemezére vagy egyéb webböngésző eszközére. A cookie-k révén a Webhelyek fontos információkat rögzítenek, amelyeknek köszönhetően Ön kényelmesebben használhatja a Webhelyeket. A cookie általában tartalmazza a tartomány nevét, ahonnan származik, az „élettartamát”, valamint egy véletlenszerűen generált egyedi számot vagy egyéb értéket. Egyes cookie-kat attól függetlenül használunk a Webhelyeken, hogy Ön be van-e jelentkezve a fiókjába. 

A munkamenet-cookie-k olyan ideiglenes cookie-k, amelyek addig maradnak böngészője cookie-fájljában, amíg el nem hagyja a Webhelyet. A maradandó cookie-k sokkal tovább maradnak böngészője cookie-fájljában (de hogy meddig, az az adott cookie élettartamától függ). A munkamenet-cookie-k segítségével követjük nyomon, hogy összesen hány látogató keresi fel az egyes Webhelyeinket. Arra is használhatjuk a cookie-kat, hogy megjegyezzük az Ön számítógépét, így amikor visszatér vele a Webhelyek valamelyikére, személyre szabottabb felhasználói élményt kínálhatunk Önnek. Ezekben az esetekben Személyes adatokat is hozzárendelhetünk a cookie-fájlokhoz.

2. A cookie-k használata

Külső félnek minősülő partnerektől (például a Google-tól és a Facebooktól) is származó cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és más, hasonló technológiákat használunk a mérési szolgáltatásokhoz, a hirdetések hatékonyabb célzásához, valamint marketingcélokra. Erre a Webhelyeken, az Indeed-alkalmazások letöltése és telepítése során, valamint a külső felekhez tartozó webhelyeken megjelenő hirdetéseink esetében kerül sor. Ezek a cookie-k, adatgyűjtő jeladók és más hasonló technológiák lehetővé teszik, hogy az Ön által felkeresett más webhelyeken is megjelenítsük promóciós anyagainkat, valamint több Munkáltatóval kössük Önt össze. Továbbá információkat oszthatunk meg külső felekkel (a külső felek webhelyeinek és/vagy közösségi oldalainak üzemeltetőit is ideértve) arról, hogy Ön milyen módon használja a Webhelyeket, hogy ennek alapján e külső felek célzott hirdetéseket és más, személyre szabott tartalmakat jeleníthessenek meg Önnek. 

Ezeket a cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és hasonló technológiákat az Indeed Célzott Hirdetések programjának működtetésére és más hirdetések kapcsán is használjuk, hogy meghatározzuk, a felhasználók mely hirdetéseket látták már, hányszor láttak egy adott hirdetést, és mely webhelyeken jelent meg az adott hirdetés. Emellett lehetővé tehetjük, hogy az Indeed Célzott Hirdetések programjában részt vevő Munkáltatók cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és hasonló technológiákat helyezzenek el a Webhelyen vagy a külső felekhez tartozó webhelyeken megjelenített hirdetésekben. Ennek célja, hogy a Munkáltatók felmérhessék, hogy az egyes felhasználók milyen módon lépnek interakcióba az általuk közzétett Álláshirdetéseket tartalmazó hirdetéseinkkel.

Emellett a Webhelyeinken cookie-k, adatgyűjtő jeladók és hasonló technológiák révén feltérképezhetjük, hogy mely felhasználók láttak egy konkrét Álláshirdetést, Céges oldalt, Toborzási eseményt vagy más hirdetést, amelyben egy adott Munkáltató szerepelt, majd átadhatjuk ezt az információt ennek Munkáltatónak.

CélokA cookie-k használata
Elemzési célokraAz Indeed és kapcsolt vállalkozásai (a meghatározást lásd az Adatvédelmi szabályzat 4.14 pontjában) cookie-kat használnak a felhasználói tevékenységek elemzésére abból a célból, hogy javítani tudják a Webhelyek, valamint az Indeed kapcsolt vállalkozásai webhelyeinek működését. Olyan összesített tendenciákat figyelhetünk meg a cookie-kkal, mint például a felhasználók által végzett álláskeresések átlagos száma. Az ilyen elemzések révén megérthetjük, hogyan fejleszthetjük tovább a Webhelyek működését és az általuk nyújtott felhasználói élményt.
Beállításainak tárolására és felhasználói élményének javításáraAz Indeed és kapcsolt vállalkozásai a cookie-kkal bizonyos információkat gyűjtenek a felhasználókról – például a böngészőjük típusát, szerverinformációkat, nyelvi és országbeállításaikat –, hogy azután ezeket a felhasználói beállításokat a Webhelyeken tárolva konzisztensebb és kényelmesebb felhasználói élményt nyújthassanak. Például cookie-ban tárolhatjuk a legutóbbi kereséseit, hogy amikor visszatér a Webhelyekre, könnyen megismételhesse ezeket a kereséseket, vagy pedig profiladatokat javasolhassunk, amikor fiókot regisztrál, és önéletrajzot (például Indeed-önéletrajzot) tölt ki valamely Webhelyen. 
Továbbá cookie-kal érjük el, hogy az ismételten felkeresett Webhelyek megjegyezzék az Ön bejelentkezett állapotát. Az IP-címét is felhasználhatjuk földrajzi helyének város- vagy irányítószám-szintű meghatározására, hogy annak alapján minél relevánsabb keresési eredményeket nyújthassunk Önnek.
Mérési szolgáltatások biztosítására, pontosabb hirdetéscélzás és hatékonyabb marketing eléréséreKülső félnek minősülő partnerektől (például a Google-tól és a Beeswaxtől) is származó cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és más hasonló technológiákat használunk a mérési szolgáltatásokhoz, a hirdetések hatékonyabb célzásához, valamint marketingcélokra. Ezeket használjuk, amikor meglátogatja a Webhelyeinket, vagy amikor letölt és telepít egy Indeed-alkalmazást. Ezek a cookie-k, adatgyűjtő jeladók és hasonló technológiák teszik lehetővé a számunkra, hogy az Ön által felkeresett más webhelyeken is megjelenítsük promóciós anyagainkat (többek között például a Webhelyeinken elérhető egyes Álláshirdetéseket és Céges oldalakat). 
Külső félnek minősülő hirdetési partnereink is használhatják ezeket a technológiákat az Ön böngészési érdeklődési körének időbeli és a felkeresett webhelyeken történő feltérképezésére annak érdekében, hogy célzott hirdetéseket, illetve egyéb, személyre szabott tartalmakat jeleníthessenek meg Önnek. 
Az Indeed továbbá információkat oszthat meg külső felekkel (beleértve a külső felek webhelyeinek üzemeltetőit is) arról, hogy Ön milyen módon használja a Webhelyeket, hogy ennek alapján a külső felek célzott hirdetéseket és más, személyre szabott tartalmakat jeleníthessenek meg Önnek. Cookie-kat használunk az Indeed Célzott Hirdetések Programjának támogatására is. Ezzel a programmal, illetve az egyéb hirdetésekkel kapcsolatban arra használjuk a – külső felektől is származó – cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és hasonló technológiákat, hogy meghatározzuk, a felhasználók mely hirdetéseket látták már, egy adott hirdetést hányszor láttak már, és mely webhelyeken jelent meg az adott hirdetés. 
Önnek joga van tiltakozni Személyes adatainak jogos érdekünkből történő marketingcélú felhasználása ellen. Ha szeretné megtiltani az adatok célzott hirdetések megjelenítéséhez való gyűjtését és felhasználását, vagy bármilyen más jogát szeretné gyakorolni, végezze el az Adatvédelmi szabályzatunk 10. szakaszában ismertetett lépéseket.
Átirányítások nyomon követéséreTöbbek között külső félnek számító partnereinktől is származó cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és hasonló technológiákat használunk ahhoz, hogy a felhasználói tevékenységeket társítsuk azzal a külső fél által üzemeltetett webhellyel, amelyről a felhasználó eljutott a Webhelyeinkre, illetve amelyre a felhasználó az Indeed Webhelyéről eljutott. E külső fél által üzemeltetett webhelyek között vannak olyanok, amelyek díjazásban részesülnek a Webhelyeinkre irányított felhasználók tevékenysége alapján, illetve amelyeknél mi díjazásban részesülünk a külső fél webhelyére irányított felhasználók tevékenysége alapján. 
Néhány felhasználói tevékenységgel kapcsolatos adatot azonban megoszthatunk a Munkáltatókkal, például arról, hogy mely felhasználók láttak egy adott Álláshirdetést, Céges oldalt, Toborzási eseményt vagy más hirdetést a Webhelyeinken, illetve azt a külső fél által üzemeltetett webhelyet, amelyen megnyitotta a Webhelyeken található Álláshirdetésre, Céges oldalra, Toborzási eseményre vagy más hirdetésre mutató hivatkozást. Cookie-k és a fentiekben említett technológiák segítségével társítjuk a felhasználói tevékenységet ahhoz az e-mail-kampányhoz, amely a Webhelyeinkre irányította a felhasználót.
Biztonsági célokraCookie-kat használunk bizonyos típusú kibertámadások korlátozására.
Tesztelési, felhasználhatósági és teljesítményjavítási célokraA cookie-k segítenek a konzisztens felhasználói élmény biztosításában, emellett cookie-k segítségével végzünk A/B-tesztelést Webhelyeink bizonyos részeivel kapcsolatban, hogy javíthassuk termékkínálatunkat. Cookie-kat használunk Webhelyeink teljesítményének és megbízhatóságának javítására is.
Csalás és a kéretlen levelek megakadályozásáraCsalások kiértékelésére és kivizsgálására is használunk cookie-kat. Vannak esetek, amikor a SiftScience-hez hasonló külső feleket alkalmazunk cookie-k vagy eszközök nyomon követésére, máskor saját indexeinkkel azonosítjuk az egyes cookie-kkal kapcsolatos tevékenységeket.
Megfelelőség biztosításáhozCookie-kat alkalmazhatunk a Webhelyeink használatával kapcsolatban gyűjtött forgalmi és tevékenységadatok anonimizálására. Elhelyezhetünk egy OptanonConsent nevű cookie-t is a számítógépén, amely az Ön cookie-engedélyezésre vonatkozó választását tárolja, amikor erre rákérdezünk.

3. Milyen cookie-kat használunk?

Minden Webhelyünkön különböző belső és külső felektől származó cookie-kat használunk azért, hogy eljuttathassuk Önhöz számtalan termékünket és szolgáltatásunkat. Ha Ön az alábbi táblázatban megadott valamelyik webhelyet használja, kövesse az adott márkára vonatkozó hivatkozást, amelyen megtalálja a Webhelyeinken használt cookie-k teljes listáját. A többi látogató csak a külső felektől származó cookie-kat tekintheti meg, amelyek az alábbi, második táblázatban szerepelnek.

MárkaCookie-lista
A HRTechPrivacy.com (hrtechprivacy.com) felhasználóiCookie-lista
Az Indeed Ireland (ie.indeed.com) felhasználóiCookie-lista
Az Indeed UK (uk.indeed.com) felhasználóiCookie-lista
Az Indeed US (indeed.com) felhasználóiCookie-lista
Az Engineerjobs UK (uk.engineerjobs.com) felhasználóiCookie-lista
A US Resume.com (resume.com) felhasználói Cookie-lista
A US RescueMyResumes.com (rescuemyresumes.com) felhasználói Cookie-lista
A US ResumePerfector (resumeperfector.com) felhasználói Cookie-lista

Esetenként külső feleknek is engedélyezzük, hogy cookie-kat helyezzenek el a Webhelyeinken. E cookie-k célja, hogy nyújthassuk és fejleszthessük a szolgáltatásainkat, valamint elérhetővé tegyük azokat az Ön számára. A cookie-k alkalmazása webhelyenként és piaconként eltérő lehet. Ha a fenti táblázatban nem találja meg az Ön által használt Webhelyeket, kérjük, tekintse át a böngészője beállításait, ahol megtalálja az eszközén tárolt összes cookie-t. Az alábbi listában az összes külső félnek számító cookie-szolgáltatót felsoroltuk, amellyel a jelen Cookie-szabályzat hatálybalépésének napján együttműködünk. Az egyes szolgáltatók adatvédelmi gyakorlataival kapcsolatos további tájékoztatásért keresse fel a webhelyüket:

Külső félnek számító cookie-szolgáltatóKülső fél webhelye
Appcasthttps://www.appcast.io/
AppsFlyerhttps://www.appsflyer.com/
Beeswaxhttps://www.beeswax.com/
DoubleClickhttps://www.google.com/
Facebookhttps://www.facebook.com/
HotJarhttps://www.hotjar.com/
HubSpothttps://www.hubspot.com/
Infogramhttps://infogram.com/
iSpot TVhttps://www.ispot.tv/
LinkedInhttps://www.linkedin.com/
Marketohttps://www.marketo.com/
Media.nethttps://www.media.net/
Microsoft (Bing)https://ads.microsoft.com/
MixPanelhttps://mixpanel.com/
Optimizelyhttps://www.optimizely.com/
Recruiticshttps://www.recruitics.com/
Scorecard Researchhttps://www.scorecardresearch.com/home.aspx
Sizmekhttps://www.sizmek.com/
Symphony Talenthttps://www.symphonytalent.com/
TEDhttps://www.ted.com/
Turnhttps://www.amobee.com/
Tribliohttps://www.triblio.com/
Twitterhttps://twitter.com/
YouTubehttps://www.youtube.com/

4. A cookie-k használatának Ön általi szabályozása

A fenti táblázatok bizonyos piacokon cookie-beállításokat is kínálnak a felhasználóknak. A felhasználók az alábbi vezérlőelemeket is használhatják:

A böngésző és az eszköz vezérlői

Egyes böngészők lehetővé teszik a cookie-k (például a külső felektől származó cookie-k) letiltását. Más böngészőkben a felhasználó egyenként ellenőrizheti és kezelheti a cookie-kat. Javasoljuk, hogy tekintse át böngészője beállításait és dokumentációját, ha szeretne többet megtudni a böngésző által kínált vezérlőkről, valamint ezek működéséről. Ne feledje, ha olyan cookie-t töröl az eszközéről vagy a böngészőjéből, amelyet az Indeed a Webhelyein használ, de nem kapcsolja be a külső felektől származó cookie-k letiltását, elképzelhető, hogy egy későbbi látogatása során ismét telepítjük a kérdéses cookie-t. Egyes külső felektől származó cookie-k létfontosságúak a Webhelyeken kínált szolgáltatások működéséhez. Elképzelhető, hogy ha letiltja a külső felektől származó cookie-kat, nem fogja tudni használni a Webhelyeken elérhető összes funkciót.

A Célzott Hirdetések letiltása

Ön letilthatja a külső félnek számító hirdetési partnereink – például a Google és a Beeswax – által végzett célzott hirdetési tevékenységeket is. Ehhez olvassa el az általuk biztosított forrásokat (például a Google Hogyan használja a Google a szolgáltatásainkat használó webhelyekről vagy alkalmazásokból származó adatokat? című cikkét), vagy forduljon a kérdéses félhez az Európai Unióban (Your Online Choices), az Egyesült Államokban (Your Ad Choices) és Kanadában (Your Ad Choices) elérhető, digitális hirdetésekhez kapcsolódó önszabályozási kezdeményezéseken keresztül. Ezt a listát időről időre frissíthetjük a más piacokon elérhetővé váló hasonló kezdeményezésekkel. Javasoljuk, hogy keresse fel ezeket az oldalakat, amelyeken többet tudhat meg az egyes szervezetek célzott hirdetésekkel kapcsolatos megközelítéséről, megismerheti a mechanizmusban részt vevő vállalatok listáját, valamint megtudhatja, hogy milyen választási lehetőségek állnak a webes felhasználók rendelkezésére. Ne feledje, hogy a külső felek megoldásainak letiltásához a választott opciót jelző, külső fél által biztosított cookie-ra lehet szükség, és ha törli a böngészőjében vagy az eszközén a külső felektől származó cookie-kat, elképzelhető, hogy a választott opció megváltozik vagy elfelejtődik.

5. Cookie-szabályzatunk módosításai

Nézze meg a Cookie-szabályzat elején a legutóbbi frissítés dátumát. Ennek alapján megállapíthatja, hogy legutóbb mikor módosítottuk a szabályzatot. A szabályzat bármely módosítása a fent jelzett, legutóbbi frissítés napján válik hatályossá. A Webhelyek használatával, vagy azzal, hogy ezeket a módosításokat követően adatokat szolgáltat nekünk, Ön elfogadja a módosított Cookie-szabályzatot. Ha az Indeed a Webhelyeken keresztül gyűjtött Személyes adatokat az adatgyűjtés idején megjelölttől lényegesen eltérő módon kívánja felhasználni, az Indeed erről e-mailben és/vagy a releváns Webhelyeken az ilyen felhasználást megelőzően 30 napon át közzétett értesítésben, illetve az egyéb, jogszabály által előírt módokon értesíti a felhasználókat.

Indeed adatvédelmi GYIK

A jelen Adatvédelmi szabályzat átfogó módon leírja, hogy az Indeed hogyan kezeli az Ön adatait. Ha szeretne többet megtudni az Indeed adatvédelemmel kapcsolatos megközelítéséről, kérjük, látogasson el a GYIK-oldalra.

Kapcsolatfelvétel

Általános támogatási kérdések esetén az alábbi táblázatban szereplő módokon veheti fel velünk a kapcsolatot:

Az Indeed ügyfélszolgálataAz Indeed támogatáskérő űrlapja
A Workopolis ügyfélszolgálataA Workopolis támogatáskérő űrlapja
Az EngineerJobs ügyfélszolgálataE-mail: privacycenter @ rgf-ohr.com (szóközök nélkül)
A WowJobs ügyfélszolgálataE-mail: privacycenter @ rgf-ohr.com (szóközök nélkül)
A GigaJob ügyfélszolgálataE-mail: privacycenter @ rgf-ohr.com (szóközök nélkül)
A Careesma ügyfélszolgálataA Careesma támogatáskérő űrlapja
Resume.comE-mail: support @ resume.com (szóközök nélkül)
RescueMyResumes.comE-mail: privacycenter @ rgf-ohr.com (szóközök nélkül)
ResumePerfector.comE-mail: privacycenter @ rgf-ohr.com (szóközök nélkül)

Ha adatvédelmi szabályzatunkkal kapcsolatban kérdése merül fel, írjon e-mailt nekünk a privacy-dept @ indeed.com (szóközök nélkül) címre.