HR Tech Privacy

Indeed

Az Indeed a világ első számú állásportálja1 havonta több mint 250 millió egyedi látogató2 keresi fel. Az Indeed számára az álláskeresők a legfontosabbak, ezért lehetővé teszi nekik, hogy ingyen kereshessenek az álláshirdetésekben, közzétegyék az önéletrajzukat, és cégek után kutassanak. Mindennap millióknak kínálunk fel új lehetőségeket.

1 comScore szerinti összes látogatás, 2020. március

2 Google Analytics, egyedi látogatók száma, 2020. február

Adatvédelmi szabályzat

Legutóbb frissítve: 2021. június 14

Az Indeed Adatvédelmi szabályzatának összefoglalása

1. Bevezetés

Összefoglaltuk Önnek az Indeed teljes adatvédelmi szabályzatát, hogy segítsünk megérteni a benne szereplő információkat, és tájékoztatást nyújtsunk felhasználóinknak az adataik kezelésének módjáról.

Adatvédelmi szabályzatunk ismerteti, hogyan gyűjtjük, használjuk fel és továbbítjuk az Öntől és Önről gyűjtött Személyes és Nem személyes adatokat, amikor Ön felkeresi vagy használja online és/vagy mobilos webhelyeinket, alkalmazásainkat, szolgáltatásainkat és szoftvereinket (együttesen: „Webhelyek”).

A jelen Adatvédelmi szabályzat a következő webhelyeinkre terjed ki: az Indeed, az Engineerjobs, a Careesma, a Gigajob, a Workopolis és a Wowjobs kapcsolt online és/vagy mobilos szolgáltatásai, alkalmazásai, webhelyei és szoftverei.

Az Indeed alapvető küldetése, hogy a felhasználóknak segítsen a munkakeresésben, a munkáltatóknak pedig a megfelelő jelentkezők megtalálásában. Mivel valamennyi kapcsolt vállalkozásunk magáénak vallja ezt a küldetést, kialakítottunk egy Adatvédelmi központot, hogy tájékoztatást nyújtsunk felhasználóinknak a kapcsolt vállalkozásainkról, valamint arról, hogy hogyan osztunk meg adatokat e vállalkozásokkal. A kapcsolt vállalkozások közötti adatmegosztási gyakorlatokról további információt az Adatvédelmi központ GYIK oldalán talál.

2. Ki felel az Ön adataiért?

Az Ön adataiért felelős Indeed-jogalany az Ön tartózkodási helyétől függ, illetve attól, hogy az Indeed teljes Adatvédelmi szabályzatának alábbi 1.1 szakaszában foglaltak szerint az Indeed az Ön adatkezelőjeként vagy adatfeldolgozójaként jár-e el. Kérjük, a felelős jogalany meghatározásához tekintse meg az alábbi táblázatot. 

A felhasználó tartózkodási helyeAdatkezelő 
Egyesült ÁllamokIndeed Inc.
Indeed Staff LLC, az Indeed Staff szolgáltatást igénybe vevő felhasználók esetén
Az Egyesült Államokon kívülIndeed Operations Ireland Limited
Indeed Hire Singapore Pte. Ltd. az Indeed Hire-t Japánban használók részére

3. Milyen adatokat gyűjtünk Önről?

A következő adatokat gyűjtjük a Webhelyeken:

  • amelyeket Ön a Webhelyeinken keresztül a rendelkezésünkre bocsát, például elérhetőségi adatokat, önéletrajzi adatokat, helyadatokat;
  • amelyeket a Webhelyeinken folytatott tevékenysége révén bocsát rendelkezésünkre, például az eszközéről származó, vagy a Webhelyeken elvégzett műveletekből (lefuttatott keresésekből, illetve álláshirdetésekből, amelyekre rákattint) származó adatokat;
  • amelyeket akkor ad meg, amikor állásra jelentkezik, amikor szűrő- vagy értékelő kérdéseket, illetve automatikus telefonos szűrést használ, vagy külső felek oldalairól jelentkezik be; és
  • amelyeket akkor bocsát a rendelkezésünkre, amikor díjfizetés ellenében igénybe vehető szolgáltatásokat használ, vagy Munkáltatóként megadja a szükséges munkáltatói adatokat, például ellenőrzés céljából.

Az Önnel kapcsolatban gyűjtött Személyes adatok típusáról, valamint az ilyen adatgyűjtés jogalapjáról részletes tájékoztatás az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 2. szakaszában található.

4. Miért gyűjtjük ezeket az adatokat?

Azért gyűjtjük és használjuk fel az Ön adatait, hogy az Álláskeresőknek segítsünk állást, a Munkáltatóknak pedig jelentkezőket találni, valamint hogy nyújthassuk Önnek szolgáltatásainkat, és továbbfejleszthessük azokat. Összességében (amennyiben alkalmazandó) a következő célokra használjuk fel Személyes adatait:

  • fiókja létrehozása, és állásértesítők, illetve egyéb promóciós anyagok küldése Önnek; 
  • releváns keresési eredmények és ajánlott állások biztosítása Önnek; 
  • az álláskeresési, jelentkezési és interjúztatási folyamat részét képező kommunikáció elősegítése;
  • önéletrajza elérhetővé tétele külső felek számára az Ön adatvédelmi beállításainak megfelelően (pl. privát vagy nyilvánosan elérhető önéletrajz); 
  • Álláskeresők és Munkáltatói álláshirdetések összepárosítása; 
  • a csalás, a kéretlen levelek és az egyéb, esetlegesen csalárd vagy jogellenes tevékenységek megakadályozása; 
  • a díjfizetés ellenében igénybe vehető szolgáltatások esetében a kapcsolódó fizetések lebonyolítása; 
  • automatizált adatfeldolgozás végrehajtása számos különböző szolgáltatásunk biztosítása érdekében; 
  • szolgáltatásaink és biztonsági funkcióink javítása és optimalizálása az Álláskeresők és a Munkáltatók számára azáltal, hogy az adatokat megosztjuk kapcsolt vállalkozásainkkal;
  • szolgáltatásaink javítása, a termékek minőségének fenntartása, valamint a felhasználók védelme; és 
  • az Indeed rendszerein nyilvánosan elérhetőként közzétett tartalmak összesítése és megosztása külső felekkel.

A Személyes adatainak felhasználási céljaival kapcsolatos részletes tájékoztatás az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 4., 5. és 9. szakaszában található.

5. Kikkel osztjuk meg ezeket az adatokat?

Adatait a következőkkel osztjuk meg: 

  • az Indeed kapcsolt vállalkozásai;
  • Munkáltatók és Álláskeresők (például ha valamely Álláskereső úgy dönt, hogy jelentkezik egy állásra); 
  • külső szolgáltatók, akik segítik működésünket, pl. az adattárolás vagy a csalások észlelése terén.

További részletekért lásd az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 4., 8., 9. és 11. szakaszát. 

6. Mennyi ideig tároljuk az Ön adatait?

Az Indeed addig őrzi meg az Ön Személyes adatait, amíg azok az Indeed szolgáltatásainak a biztosításához szükségesek, vagy amíg Ön nem kér minket, hogy töröljük a Személyes adatait. Emellett a helyi jogszabályok is kötelezhetnek minket bizonyos adatok megőrzésére. Ha törölni szeretné Személyes adatait, nyújtson be törlési kérelmet. Az adattárolás időtartamával kapcsolatos további részletekért lásd az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 2. szakaszát.

7. Milyen jogokat gyakorolhat Ön Személyes adataival kapcsolatban?

Az Indeed rendkívül komolyan veszi az adatvédelmet. Világszerte minden felhasználónk számára az általános adatvédelmi rendeletben (GDPR) biztosítottakhoz hasonló jogokat biztosítunk. E jogok közé tartozik a Személyes adatokhoz való hozzáférés; a Személyes adatok törlése; a Személyes adatok hordozható formátumban történő kézhezvétele; valamint a Személyes adatok bizonyos kezeléseinek korlátozása, illetve azok ellen való tiltakozás. Hozzájárulása visszavonásához is joga van azokban az esetekben, amelyekben a Személyes adatait az Ön hozzájárulásával használjuk fel. A jogaival és azok gyakorlásával kapcsolatos további tájékoztatásért olvassa el az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 10. szakaszát.

Emellett jogában áll panaszt tenni a helyi adatvédelmi felügyeleti hatóságnál, ha úgy véli, hogy az Indeed nem megfelelően használta fel az Ön adatait. Az ezzel kapcsolatos további részletekért olvassa el a Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 12. szakaszát. Ha Ön az Egyesült Államokban él, bizonyos esetekben további konkrét adatvédelmi jogok illetik meg. Ezekről az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának 13. szakaszában olvashat.

8. Kapcsolatfelvétel 

Az Indeed, Inc. vállalattal a 6433 Champion Grandview Way, Building 1, Austin, TX, 78750, USA címen, míg az Indeed Ireland Operations Limited vállalattal a 124 St. Stephen’s Green, Dublin 2, Írország címen léphet kapcsolatba; illetve bármelyik céget megkeresheti a Webhelyeinken elhelyezett kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül.

Ha fel szeretné venni a kapcsolatot az Indeed adatvédelmi tisztviselőjével, küldjön e-mailt a privacy-dept @ indeed.com (szóközök nélkül) címre.

Az Indeed teljes Adatvédelmi szabályzata

1. Bevezetés

Az Indeed nagyra becsüli felhasználói és ügyfelei abban megnyilvánuló bizalmát, hogy hozzáférést adnak neki Személyes adataikhoz. Az Adatvédelmi szabályzatból megismerheti, hogy mit teszünk e bizalom megőrzéséért és az adatok védelméért.

Közelebbről, a jelen Adatvédelmi szabályzat részletezi az Indeed és a jelen Adatvédelmi szabályzat által meghatározott kapcsolódó márkák – Engineerjobs, Careesma, Gigajob, Workopolis és Wowjobs (a továbbiakban együttesen, „Indeed” vagy „Webhelyek”) – által nyújtott online és/vagy mobilszolgáltatások, mobilalkalmazások, webhelyek és szoftverek elérésekor vagy használatakor Ön által megadott személyes és nem személyes adatok gyűjtésének, felhasználásának és közzétételének módját.

A jelen Adatvédelmi szabályzat elsősorban azt részletezi, hogy milyen módon gyűjtjük, használjuk fel és közöljük azokat a személyes és nem személyes adatokat, amelyeket Ön átad az Indeednek, amikor hozzáfér az Indeed vagy más Webhelyek online és/vagy mobilszolgáltatásaihoz, mobilalkalmazásaihoz és webhelyeihez, valamint az Indeed által ezen szolgáltatások vagy webhelyek használata során biztosított szoftverekhez. Alapvető küldetésünk, hogy a felhasználóknak segítsünk a munkakeresésben, a munkáltatóknak pedig a megfelelő jelentkezők megtalálásában. Mivel az összes kapcsolt vállalkozásunk magáénak érzi ezt a küldetést, kialakítottuk az Adatvédelmi központot, hogy tájékoztatást nyújtsunk felhasználóinknak kapcsolt vállalkozásainkról, valamint arról, hogy hogyan osztunk meg adatokat e vállalkozásokkal annak érdekében, hogy a lehető legjobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhassuk felhasználóinknak. A kapcsolt vállalkozások közötti adatmegosztási gyakorlatokról további információt az Adatvédelmi központ GYIK oldalán talál.

1.1 Az Ön adataiért felelős Indeed-szervezetek

Ez a szakasz határozza meg, hogy mely Indeed-jogalany az Ön személyes adatainak adatkezelője. 

 – Az Indeed mint Adatkezelő

A jelen Adatvédelmi szabályzatban az „Indeed” és a „mi” kifejezés a következőket jelenti: ha Ön egyesült államokbeli lakóhellyel rendelkezik, akkor az Indeed, Inc. vállalatot, kivéve, ha Ön az Indeed Staff szolgáltatást használja, mert akkor az Indeed Staff LLC vállalatot. Ha az Ön lakóhelye az Egyesült Államokon kívül található, az Indeed Ireland Operations Limited vállalatot (a továbbiakban: „Indeed Ireland”), kivéve az Indeed Hire szolgáltatást igénybe vevő japán felhasználókat, mert akkor az Indeed Hire Singapore Pte. vállalatot. Ltd.

A jelen Adatvédelmi szabályzat szerint feldolgozott személyes adatok adatkezelője az Indeed, kivéve ha a jelen szabályzat alábbi 1.1 szakasza erről máshogy nem rendelkezik.

Felhívjuk továbbá a figyelmét, hogy a Felhasználási feltételeinkben megjelölt szerződő jogalany eltérhet a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott adatkezelőtől.

 – Az Indeed mint Adatfeldolgozó

Az Indeed a Munkáltatóknak nyújtott egyes toborzási szolgáltatások tekintetében adatfeldolgozói, illetve ehhez hasonló szerepkörben jár el a hatályos adatvédelmi törvényeknek megfelelően, és az általa Öntől vagy Önről gyűjtött személyes adatokat a Felhasználási feltételekben foglaltak szerint, kizárólag a Munkáltató nevében dolgozza fel. Ez vonatkozik Jelentkezőimportálási szolgáltatásunkra is, melynek célja, hogy megkönnyítse a Munkáltatók számára a külső, vagyis nem a Webhelyeinken keresztül jelentkező pályázók megkeresését, interjúztatását és kezelését, illetve más olyan szolgáltatásokra, amelyek megkönnyítik a Munkáltatók számára a toborzási folyamat kezelését. Ha bármilyen kérdése lenne az ezen szolgáltatások keretében az Ön személyes adatainak az Indeed általi feldolgozásával, illetve az Ön ezen adatokhoz fűződő jogainak a gyakorlásával kapcsolatban, kérjük forduljon ahhoz a Munkáltatóhoz, amelynek az álláshirdetésére jelentkezett. A jelen Adatvédelmi szabályzatban tárgyalt további adatfeldolgozási tevékenységek nem érintik az e szolgáltatások keretében általunk gyűjtött személyes adatokat.

1.2 Néhány fontos fogalommeghatározás

Személyes adat (a továbbiakban: „Személyes adat”) azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó bármely információ. Nem személyes adat (a továbbiakban: „Nem személyes adat”) nem konkrét személyre vonatkozó bármely információ. Felhívjuk a figyelmét, hogy az Indeed minden esetben a hatályos jogszabályi fogalommeghatározást veszi alapul annak meghatározásakor, hogy a jelen Adatvédelmi szabályzat alkalmazásában mi minősül Személyes adatnak, és mi nem. Amikor a jelen Adatvédelmi szabályzat „adatokra” vagy az „Ön adataira” hivatkozik, az Személyes és Nem személyes adatokat is magában foglalhat.

A Webhelyek használatát kizárólag a saját munkájukkal vagy álláskeresési tevékenységükkel kapcsolatos álláslehetőségeket, szolgáltatásokat és tájékoztatást kereső magánszemélyek (a továbbiakban: „Álláskeresők”) számára tesszük elérhetővé. Adott esetben a Webhelyeket olyan magánszemélyek és/vagy szervezetek számára is elérhetővé tesszük, amelyek munkaerő-felvétellel vagy emberi erőforrásokkal kapcsolatos információkat keresnek, illetve saját célból vagy mások megbízásából szeretnének álláslehetőségekkel kapcsolatos információkat elérhetővé tenni (a továbbiakban: „Álláshirdetések”), beleeértve többek között a több fél számára hirdetési felületet vásárló ügynökségeket is (a továbbiakban: „Munkáltatók”).

1.3 Az Indeed Adatvédelmi szabályzatának hatálya

A jelen Adatvédelmi szabályzat kizárólag azokra az adatokra vonatkozik, amelyeket a Webhelyeken keresztül gyűjtünk, és nem terjed ki semmilyen egyéb adatgyűjtésre vagy adatkezelésre, beleértve a Webhelyekről hivatkozás útján elérhető más weboldalak külső félnek minősülő üzemeltetői által végzett adatgyűjtést is, illetve nem terjed ki semmilyen olyan információra, amelyet offline módon vagy bármely olyan webhely, termék vagy szolgáltatás révén gyűjtünk, amely nem jelenít meg a jelen Adatvédelmi szabályzatra mutató közvetlen hivatkozást.

Időnként előfordulhat, hogy a jelen Adatvédelmi szabályzatra a Webhelyeken, ezeken belül a különleges rendeltetésű weboldalakon vagy mobilalkalmazásokban közzétett értesítésekben hivatkozunk, például akkor, ha arra kérjük, hogy küldje el nekünk a Webhelyek fejlesztésével kapcsolatos ötleteit. Az Indeed bármikor módosíthatja a jelen Adatvédelmi szabályzatot.

Ha Ön Álláshirdetésre jelentkezett, kérjük, az Önt érintő további információkkal kapcsolatban olvassa el az adott Álláshirdetést. A jelenlegi és korábbi Indeed-alkalmazottakat kérjük, hogy forduljanak humánerőforrás-koordinátorukhoz a hatályos szabályzatokkal kapcsolatban.

1.4 Az Adatvédelmi szabályzat módosításai

Tekintse meg az oldal tetején a legutóbbi frissítés dátumát. Ennek alapján megállapíthatja, hogy legutóbb mikor módosítottuk a jelen Adatvédelmi szabályzatot. A jelen Adatvédelmi szabályzat bármely módosítása a fent jelzett, legutóbbi frissítés napján válik hatályossá. Ha a módosításokat követően tovább használja a Webhelyeket, vagy továbbra is adatokat szolgáltat nekünk, azzal Ön elfogadja a módosított Adatvédelmi szabályzatot. Ha az Indeed a Webhelyeken keresztül gyűjtött Személyes adatokat az adatgyűjtés idején megjelölttől lényegesen eltérő módon kívánja felhasználni, az Indeed erről e-mailben és/vagy a releváns Webhelyeken az ilyen felhasználást megelőzően 30 napon át közzétett értesítésben, illetve az egyéb, törvény által előírt módokon értesíti a felhasználókat.

1.5 Indeed adatvédelmi GYIK

Felhívjuk a figyelmét, hogy a jelen Adatvédelmi szabályzat átfogó módon ismerteti, hogy az Indeed hogyan kezeli az Ön adatait. Kérjük, az Indeed GDPR-rel, CCPA-ral és általános adatvédelemmel összefüggésben alkalmazott megközelítésével kapcsolatban, keresse fel az Indeed Adatvédelmi GYIK oldalát.

2. Gyűjtött adatok

Ön különböző típusú adatokat ad át az Indeednek, hogy a Webhelyeinken keresztül szolgáltatásokat, termékeket és funkciókat biztosíthassunk Önnek. 

2.1 Adatok, amelyeket Ön ad meg az Indeednek

– Az Ön fiókjából

Adatokat gyűjtünk Öntől, amikor létrehoz egy fiókot, információt kér, feliratkozik valamely szolgáltatásra, felmérésben vesz részt, értékelést vagy véleményt, illetve kérdést vagy választ ír, feltölt vagy létrehoz egy önéletrajzot, Indeed Assessment-érteklést tölt ki, módosítja az állásokhoz kapcsolódó preferenciáit, tartalmat tölt fel, vagy más módon, aktívan adatokat küld nekünk a Webhelyeinken keresztül. Ilyen adatok lehetnek egyebek között az Ön felhasználóneve, jelszava, vezeték- és utóneve, e-mail-címe, telefonszáma (mobiltelefonszáma is), postacíme, neme, foglalkozása, érdeklődési köre, elért eredményei, karriercéljai, szakmai bizonyítványainak vagy engedélyeinek számai, felhasználóknak küldött üzenetei, kívánt munkaidő-beosztása és fizetése, illetve az állásokkal kapcsolatos más preferenciái, valamint bármely olyan adat, amely szerepel a fiókprofiljában vagy az önéletrajzában, beleértve többek között a jelentkezési anyagait, a szűrőkérdésekre adott – az Indeednek, vagy az Indeeden keresztül a Munkáltatóknak elküldött – válaszait, valamint az Önnek küldött vagy a Webhelyünkön elérhető kérdőíveken megadott válaszait. Mindezeket az adatokat összekapcsolhatjuk az Ön Indeed-profiljával.

Az Indeed-alkalmazásokon (a definíciót lásd az Indeed Felhasználási feltételek bevezetőjében) keresztül lehetősége van konkrét helyadatokat megadni nekünk, amelyeknek segítségével még relevánsabb Álláshirdetéseket jeleníthetünk meg Önnek. Ebben az esetben az Indeed az adatok beküldésekor az Ön hozzájárulását kéri, és az adatkezelés csak az Ön hozzájárulása után történik meg. 

Ha Indeed-fiókot hoz létre, az Indeed létrehozhat és az eszközéhez rendelhet egy számlaszámhoz hasonló azonosítót is. Gyűjthetjük a nevet, amelyet az eszközéhez társított, az eszköz típusát, továbbá telefonszámot, országnevet és bármely egyéb információt, amelyet megad, például a felhasználónevet, az e-mail-címet vagy az irányítószámot. Ha például egy Álláskereső mobilkészülékkel éri el az Indeedet, az Indeed megjeleníthet a számára olyan releváns Álláshirdetéseket, amelyek helyeként ugyanaz az irányítószám van megadva, mint annak a területnek az irányítószáma, ahol a felhasználó épp a mobiltelefonját használja.

– A Webhelyeken folytatott tevékenységével

Ezenfelül a Webhelyek normál és szükséges működtetése során az Indeed valós időben gyűjtheti, elemezheti feldolgozhatja, tárolhatja és rögzítheti az Ön által a Webhelyeken végzett tevékenységeket, interakciókat és kommunikációt, ideértve többek között annak a begyűjtését, elemzését, feldolgozását, tárolását és rögzítését, hogy a Webhelyek mely területeit keresi fel (például mely URL-címeket nyitja meg), hová kattint, görget, mire viszi rá a kurzort, és minden más egyéb módot, amelyen keresztül használja a Webhelyeket vagy kommunikál azokkal, valamint azt is, hogy mikor és milyen hosszasan mentek végbe ezek a tevékenységek. Ez azt is jelentheti, hogy az Indeed információkat gyűjthet, elemezhet, kezelhet, tárolhat és rögzíthet Önről és az Ön számítógépéről vagy mobileszközéről, valamint a Webhelyeken végrehajtott tevékenységeiről, beleértve az Ön önéletrajzát, a végrehajtott kereséseit, azon állások megnevezését, amelyekre rákeresett, rákattintott vagy jelentkezett, ezen állások esetében a munkavégzés helyét, az Ön fizetési igényét és munkatapasztalatát, az Ön által megtekintett állások általános fizetési tartományát és elvárt tapasztalati szintjét (ahol ezek fel vannak tüntetve), azokat a konkrét Álláshirdetéseket, amelyekre jelentkezett, a Webhelyeken végzett tevékenységei dátumát, időpontját és típusát – például, hogy milyen gyakran frissíti az önéletrajzát és keres állásokat –, a munkamenet-tevékenységeit, a böngészője típusát, az operációs rendszerét, az eszköze típusát, a mobileszköze hirdetési azonosítóját, a MAC-címét, az IP-címét, valamint a Webhelyekhez köthető bármely egyéb viselkedését, tevékenységét, interakcióját vagy kommunikációját. Az Indeed azért végez ilyen tevékenységeket, hogy a Webhelye a szándékainak megfelelően tudjon működni. Ha nem szeretné, hogy a tevékenységeit ilyen módon gyűjtsék, feldolgozzák, elemezzék vagy rögzítsék, ne használja a Webhelyet.

A Munkáltatók esetében ide tartozhatnak az Álláshirdetésekkel vagy az Álláskeresők önéletrajzával, illetve jelentkezésével kapcsolatban végzett műveletek, például valamely Álláshirdetés szüneteltetése vagy lezárása, egy önéletrajz vagy jelentkezés megnyitása, megtekintése vagy megválaszolása, valamint az önéletrajzokkal, jelentkezésekkel és Álláshirdetésekkel kapcsolatos döntések meghozatala.

– Az Indeed Hire szolgáltatásban folytatott tevékenységével

A Munkáltatóknak felajánlhatjuk a lehetőséget, hogy használják az Indeed Hire szolgáltatásunkat. Ebben az esetben Ön további információkat adhat meg az Indeednek a toborzási igényeivel kapcsolatban. Az Indeed ezek alapján dönti el, hogy a Hire termék megfelelő-e az adott Munkáltató számára. Amikor egy Álláskereső jelentkezik az Indeed Hire által neki ajánlott állásra, adott esetben az Indeed elősegíti a toborzási folyamat bizonyos részeit, például az Álláskereső és a Munkáltató közötti tárgyalásokat. Ennek során gyűjtjük és feldolgozzuk a folyamat során az Indeednek átadott információkat, beleértve az Álláskereső által az állással vagy az interjúval kapcsolatban beküldött kérdéseket, a toborzási folyamatban való előrehaladással kapcsolatos információkat, valamint a fizetéssel kapcsolatos információkat.

– Amikor automatizált telefonos szűrést használ

Ha automatizált telefonos szűrőterméket használ, az Indeed rögzíti és tárolja a Munkáltató szűrőkérdéseire adott válaszait, és továbbítja azokat a Munkáltatónak. Abban az esetben, ha ilyen terméket szeretne használni, előzetesen hozzájárul ahhoz, hogy az Indeed meghallgassa és elemezze a felvételt a jelen Adatvédelmi szabályzattal összhangban.

– Amikor munkáltatói adatokat ad meg

Ha Ön Munkáltató, megkérhetjük, hogy fiókja hitelesítéséhez adjon meg bizonyos adatokat. Ezen adatok között szerepelhet többek között az Ön Szövetségi Munkáltatói Azonosítószáma (EIN), vállalkozásának nyilvántartásbavételi adatai, közüzemi számlája, a Munkáltató képviselőjének neve és e-mail-címe. Ezeket az adatokat kizárólag belső célokra használjuk fel, mindazonáltal teljesítjük a bűnüldöző hatóságok megkereséseit és a bírósági végzések rendelkezéseit.

– Amikor díjfizetés ellenében igénybe vehető szolgáltatásokat használ

A díjfizetés ellenében igénybe vehető szolgáltatásokkal kapcsolatban fizetési adatokat is gyűjtünk (például a hitel-, bank- vagy bármely más fizetési kártya sorszámának utolsó négy számjegyét és a kapcsolódó hitelesítési adatokat). Felhívjuk a figyelmét, hogy az Indeed a hitel-, bank- vagy bármely más fizetési kártya sorszámának csak az utolsó négy számjegyéhez fér hozzá, és nem tárolja a hitel-, bank- vagy bármely más fizetési kártya teljes számát, valamint biztonsági kódját.

– Az Indeed rendelkezésére bocsátott adatok módosítása

Ha Ön adatot oszt meg az Indeeddel, vagy módosítja a korábban megadott adatait, beleértve az Indeed-profilja esetleges beállításait is – például, hogy az Indeedre feltöltött önéletrajzának vagy az Indeed-profilja „Rólam” szakaszában megadott adatoknak a státusza „nyilvános” vagy „privát” legyen –, néhány napot is igénybe vehet, amíg ezek a módosítások megjelennek a Webhelyeken. Az adatok módosítása és a Webhelyeken való megjelenésük közötti időszakban a korábban megadott adatok lesznek láthatók, nem pedig az újak. Emiatt a Webhelyen az Ön által nyilvánosan megosztani kívánt adatok a Munkáltatók és más felhasználók számára továbbra is láthatók lesznek az Önéletrajz Keresése szolgáltatásban és az Indeed-webhelyek más felületein. 

2.2 Akkor gyűjtött adatok, amikor valamely külső fél webhelyéről jelentkezik állásra vagy fér hozzá az Indeed webhelyéhez

– Amikor valamely külső fél webhelyéről jelentkezik be vagy használja az Indeedet

Külső felek, egyebek közt a Facebook vagy a Google webhelyein is létrehozhat Indeed-fiókot, illetve bejelentkezhet ezekről a webhelyekről az Indeed-fiókjába. Ha még nem rendelkezik Indeed-fiókkal, de a Facebook- vagy Google-fiókjával bejelentkezik az Indeedbe, ezzel automatikusan létrehoz egy Indeed-fiókot, amely ugyanazt az e-mail-címet használja, mint amelyet a Facebook- vagy Google-fiókja. Ha beleegyezik abba, hogy megadja ezt az információt az Indeednek, a Facebook vagy a Google hitelesíteni fogja Önt, és átirányítja az Indeed rendszerébe. Felhívjuk a figyelmét, hogy amikor a Facebook- vagy Google-fiókjával jelentkezik be az Indeedbe, a Facebook vagy a Google cookie-kat fog küldeni Önnek, hogy Facebook- vagy Google-felhasználóként azonosíthassa.

Azzal, hogy a Facebook- vagy Google-fiókjával fér hozzá az Indeedhez, tudomásul veszi, hogy a Facebook vagy a Google hitelesítés céljából meg fog osztani bizonyos, a fenti bekezdésben részletezett adatokat annak érdekében, hogy Ön biztonságos módon férhessen hozzá az Indeedhez. Ezt bármikor letilthatja Facebook- vagy Google-fiókjában. Ezt az információt az Indeed használata szempontjából Indeed-fiókadatnak fogjuk tekinteni.

Módjában áll bármikor letiltani a Facebook- vagy Google-fiókja és az Indeed-fiókja összekapcsolását a Facebook- vagy Google-fiókja adatvédelmi beállításaiban. A Facebook vagy a Google engedélyt kérhet Öntől arra is, hogy további adatokat is megoszthasson az Indeeddel, többek között az Ön nevét, profilképét, nyilvános profiladatait és e-mail-címét. Ha megadja ezt az engedélyt, a kért információkat megosztják az Indeeddel. Az információk átadásának célja, hogy szolgáltatásokat nyújthassunk Önnek, például kitölthessük az Indeed-profilját. A megosztott adatok addig maradnak összekapcsolva az Indeed-profiljával, amíg nem módosítja vagy nem törli azokat.

FELHÍVJUK A FIGYELMÉT, HOGY A FACEBOOKKAL, A GOOGLE-LAL VAGY BÁRMELY MÁS KÜLSŐ FÉL WEBHELYÉVEL FENNÁLLÓ JOGVISZONYÁRA NÉZVE KIZÁRÓLAG AZ EZEN KÜLSŐ FÉL WEBHELYÉVEL FENNÁLLÓ MEGÁLLAPODÁSA AZ IRÁNYADÓ.

– Indeed for Chrome és mobilszoftvereink révén

Az Indeed információkat gyűjthet azokról a külső felekhez tartozó webhelyekről, amelyeket Ön mobilszoftverünk vagy az Indeed for Chrome alkalmazás használatával meglátogat. Ezek közé tartozhatnak az Álláshirdetésekkel kapcsolatos információk, az Ön által beküldött, mentett vagy frissített jegyzetek és jelentkezési státuszok, illetve az, hogy hogyan használja a webhelyeket, milyen egyéb műveleteket végez rajtuk, és hogy mi a felkeresett webhelyek URL-címe. A rendszerünk esetenként javasolja, hogy tüntesse fel az Indeed-profiljában szereplő információkat a külső felekhez tartozó webhelyeken keresztül beküldött jelentkezésekben, és ilyen esetekben láthatjuk, hogy módosítja-e a javaslatokat, de azt nem, hogy hogyan. Ezt azért tesszük, hogy az Álláskeresők rögzíthessék a számukra érdekes Álláshirdetéseket, hogy észleljük a külső felek webhelyein elhelyezett jelentkezési űrlapokat, és ezzel megadjuk a lehetőséget az Álláskeresőnek, hogy az Indeed-önéletrajza alapján automatikusan tölthesse ki az űrlap bizonyos részeit, illetve, hogy visszaigazolhassuk a jelentkezéseket. Az Indeed ezenkívül az Indeed for Chrome által gyűjtött információk alapján megismerheti, hogy Ön milyen típusú állások és Indeed-funkciók iránt érdeklődik, így jobb álláshirdetés-keresési találatokat és -javaslatokat, valamint termékfunkciókat tudunk biztosítani. 

– Amikor valamely külső fél webhelyéről jelentkezik állásokra

Bizonyos esetekben, amikor külső felek weboldalain jelentkezik állásra, az Indeed is hozzájut bizonyos adatokhoz az állásjelentkezés státuszával, valamint azzal kapcsolatban, hogy a munkáltató milyen döntéseket hozott a jelentkezéssel kapcsolatban. Az Indeed például tájékoztatást kap arról, hogy a jelentkezés eljutott-e az interjúztatás szakaszába, illetve hogy Ön elfogadta-e az állásajánlatot. Az Indeed ezen információk révén további betekintést nyer Webhelyei és funkcióik működésének hatékonyságába. A jelen Adatvédelmi szabályzat 4. részében ismertetjük, hogy az Indeed hogyan használja ezeket az információkat.

– Indeed IQ

Az Indeed programozható kampányoptimalizáló eszközt kínál, amellyel a Munkáltatók valós időben kezelhetik és követhetik az egyszerre több hirdetési oldalon és platformon közzétett hirdetéseiket, valamint optimalizálhatják ezek teljesítményét (A továbbiakban: „Indeed IQ”). Amikor rákattint egy, az Indeed IQ segítségével kezelt Álláshirdetésre, és megkezd, majd kitölt egy, az Indeed IQ segítségével generált jelentkezést a Munkáltató webhelyén vagy a Munkáltató jelentkezőkövető rendszere által működtetett webhelyen, az Indeed automatizált módon, többek között cookie-kkal és jeladókkal gyűjthet bizonyos információkat Önről és az Ön által a látogatás során végzett tevékenységekről. A gyűjtött információk közé tartoznak például az Ön eszközével kapcsolatos információk, az Álláshirdetések, amelyeket megtekintett/amelyekre rákattintott, az elkezdett és kitöltött jelentkezések, a hivatkozó URL-címek, valamint a webhely felkeresésének dátuma és időpontja. 

2.3 Bármely egyéb Személyes adat, amelyet az Indeed külső felektől kaphat

Minden egyéb Személyes adatot, amelyet az Indeed más, külső félnek minősülő forrásból szerez be, a külső felek webhelyein megjelenített szponzorált hirdetésekből származó adatokat is ideértve, az Indeed a jelen Adatvédelmi szabályzattal és valamennyi hatályos jogszabállyal összhangban kezel.

2.4 Az Ön adatainak tárolása

Az Indeed addig őrzi meg az Ön Személyes adatait, amíg azok az Indeed szolgáltatásainak nyújtásához szükségesek, vagy amíg Ön nem kér minket, hogy töröljük a Személyes adatait. Például ha a Munkáltató törli az állásjelentkezést a jelentkezői irányítópultjáról az Indeeden, az Indeed törölheti az adott jelentkezéshez kapcsolódó adatokat. Az is előfordulhat, hogy miután egy jelentkezés megérkezik a Munkáltatóhoz, az Indeed korlátozott ideig megőrzi a jelentkezés egy példányát, majd törli azt. Emellett a helyi jogszabályok is köteleznek bennünket bizonyos adatok megőrzésére.

Az Indeed az Adatvédelmi szabályzat jelen, 2. szakaszában részletezett információkat tárolhatja saját berendezésein is, vagy azoknak a külső feleknek a berendezésein, amelyekkel kapcsolatban áll. Ezekre a tárolási szolgáltatásokra a hatályos előírásoknak megfelelő védelmi intézkedések vonatkoznak.

2.5 Kötelező Személyes adatok

Az adatok megadásakor jelezni fogjuk Önnek, hogy szükséges-e megadnia bizonyos Személyes adatokat annak érdekében, hogy az Indeed meghatározott Indeed-szolgáltatásokat vagy -funkciókat biztosítson Önnek. Ha a szükséges Személyes adatokat nem adja meg, előfordulhat, hogy a meghatározott funkció vagy szolgáltatás nem lesz elérhető az Ön számára.

2.6 Az Indeed jogalapja az Ön Személyes adatainak gyűjtésére

Az Indeed különféle jogalapokon gyűjti és kezeli az Ön Személyes adatait a megadott Személyes adatok természetétől és az alkalmazott adatkezelés típusától függően.

– Szerződés teljesítése

Az Indeed azon az alapon végzi néhány Személyes adat kezelését, hogy ezt az Önnel kötött megállapodás teljesítése teszi szükségessé, vagy annak érdekében, hogy a felhasználó kérésére lépéseket tegyen, mielőtt ilyen megállapodást kötne. Ilyen például az az eset, amikor az Indeed elküldi az álláskereső jelentkezését egy munkáltatónak.

– Jogos érdek

A második jogalap, amelyre az Indeed támaszkodik az Ön Személyes adatainak más típusú kezelésekor az, hogy ez az Indeed vagy a Munkáltató jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges. Ilyen jogos érdek lehet az, amikor az Indeed marketinganyagokat küld Önnek a termékeiről és szolgáltatásairól, olyan esetekben, amikor úgy véli, hogy Ön indokolt módon elvárja tőlünk, hogy meghatározott típusú adatkezelést hajtsunk végre az Ön javára, amikor az adatkezelés feltétlenül szükséges csalás észlelése és megakadályozása céljából, vagy amikor az alábbi 4.14. szakasznak megfelelően az Indeed kapcsolt vállalkozásaival osztjuk meg az Ön Személyes adatait. Az Indeed csak akkor támaszkodik erre a jogalapra, ha az érintett érdekek és jogok, valamint az adatkezelés szükségességének mérlegelésével értékelést végez annak érdekében, hogy a szolgáltatásait, termékeit és funkcióit az Ön számára biztosítani tudja.

– Jogszabályi kötelezettségeknek való megfelelés

A harmadik jogalap, amelyre támaszkodunk bizonyos típusú adatkezelések esetében az az, hogy az Indeed jogszabályi kötelezettségeinek való megfelelés érdekében van szükség rá. Ilyen eset lehet például az, amikor az Indeednek egy meghatározott ideig meg kell őriznie bizonyos üzleti adatokat, hogy megfeleljen a helyi jogszabályi előírásoknak.

– Hozzájárulás

Végül, bizonyos esetekben az Indeed az Ön hozzájárulására támaszkodik a Személyes adatok kezelése során. Ha az Indeednek szüksége van az Ön hozzájárulására, az adatok megadásának időpontjában kérjük ezt Öntől, és csak az Ön hozzájárulása után kezdjük meg az adatok kezelését. Esetenként például a hozzájárulását fogjuk kérni, amikor marketingüzenetet, például Állásértesítést indít el az Indeed rendszerében (részletes ismertetésért lásd a jelen Adatvédelmi szabályzat 4. szakaszát). Hozzájárulását bármikor visszavonhatja a jelen Adatvédelmi szabályzat 10. pontjában foglaltaknak megfelelően (ha ez vonatkozik az adott esetre), vagy egy, a privacy-dept @ indeed.com (szóközök nélkül) címre küldött e-mailben.

3. A felhasználásra vonatkozó korlátozások 

3.1 Ha az Álláskereső meg akarja szüntetni álláskeresői fiókját

Ha az Álláskereső megszünteti a fiókot, többé nem lesz hozzáférése azokhoz az adatokhoz, amelyek az adott fiókban elérhetőek a számára, beleértve egyebek között a keresési előzményeket, az állásajánlat-keresési beállításokat, a mentett állásokat, azokat az állásokat, amelyekre az Álláskereső jelentkezett, az állásértesítéseket, az önéletrajzot és a fiókhoz társított más adatot. Ha az Álláskereső ugyanazt az e-mail-címet használja új fiók beállításához, ezek az előző fiókhoz kapcsolódó adatok nem válnak ismét elérhetővé az Álláskereső számára. Fontos továbbá megjegyezni, hogy az álláskeresői fiók megszüntetésével elveszítheti a hozzáférését egyes termékeinkhez, és a külső felek némelyikének webhelyén elérhető Log in with Indeed (Bejelentkezés Indeed-fiókkal) funkciót sem fogja tudni használni.

Az Indeed fenntartja a jogot arra, hogy a megszüntetett fiókokban lévő bármilyen anyagot (például a jogvitákkal kapcsolatos anyagokat) szükség szerint, a jogszabályok által megengedett mértékig megőrizzen jogainak védelme, illetve annak érdekében, hogy megfeleljen a helyi jogszabályok szerinti kötelezettségeknek (például, amikor a bűnüldöző hatóságok kérik az ilyen anyagok megőrzését). A megszüntetett fiók nem jelenti azt, hogy minden hozzá kapcsolódó adatot törlünk az Indeed rendszereiből, még ha a fiókadatok nem is lesznek könnyen elérhetők az Álláskereső eredeti fiókjában. Miután az Álláskereső megnyomja a fiók megszüntetésére utasító gombot az irányítópulton, az Indeed 24 órán belül hozzákezd a kérelem feldolgozásához, és 40 napon belül végrehajtja a törlést.

Ha az Álláskereső hozzá kíván férni az Indeed által tárolt Személyes adataihoz vagy törölni kívánja azokat, a jelen Adatvédelmi szabályzat 10. szakaszában felsorolt lépéseket kell követnie.

3.2 Ha a Munkáltató szeretné letiltani a munkáltatói fiókot

A Munkáltatók bármikor letilthatják a fiókjukat, ha felveszik a kapcsolatot az Indeed ügyfélszolgálatával. Felhívjuk a figyelmét, hogy az Indeednek a jogszabályi kötelezettségeinek teljesítése érdekében meg kell őriznie az adott fiókkal kapcsolatos üzleti információkat. Ha a Munkáltató képviselője szeretne hozzáférni az Indeed által tárolt Személyes adataihoz, vagy törölni kívánja azokat, a jelen Adatvédelmi szabályzat 10. szakaszában felsorolt lépéseket kell követnie.

3.3 Ha az Álláskereső törölni szeretné a jelentkezést

Ha az Álláskereső törölni szeretne egy jelentkezést, amelyet a Webhelyek valamelyikén keresztül küldött el, azt tanácsoljuk, hogy lépjen kapcsolatba közvetlenül a potenciális munkáltatóval, és tőle kérje a jelentkezés törlését. Azokkal a jelentkezésekkel kapcsolatban, amelyeket Ön mint Álláskereső a Webhhelyek valamelyikén keresztül (beleértve az Indeed Apply-gombok használatát is) küld el a Munkáltatónak (a kapcsolódó beküldött anyagokat is beleértve), vegye figyelembe, hogy: 1) a jelentkezéseit és az anyagait valószínűleg valamely Munkáltató kezeli; 2) ha a Személyes adatai törlését kéri, ahhoz az adott Munkáltatóhoz irányíthatjuk Önt, amely a szóban forgó Személyes adatokat tárolja.

3.4 Ha a Munkáltató által az Indeednek megadott kapcsolatfelvételi adatok nem helyesek

Az Indeed a Munkáltatóra vagy a Munkáltató képviselőjére hagyatkozik a jelentkezések megfelelő rendeltetési helyének megadása terén. Abban az esetben, ha az Indeednek megadott elektronikus rendeltetési hely nem helyes, az Ön jelentkezési anyaga nem fog eljutni a jelentkezés szándékolt címzettjéhez. Az ilyen jelentkezésekért az Indeed nem tartozik felelősséggel. Ha nem szeretné a jelentkezési anyagait ilyen módon elküldeni, akkor közvetlenül a Munkáltatónak kell küldenie azokat.

3.5 @Indeedmail-címek

Amikor az Indeed üzenetküldő rendszerén keresztül kommunikál, látni fog egy @indeedemail.com vagy @indeedmail.com végű e-mail-címet. Tudomásul veszi, hogy nem rendelkezik tulajdonjoggal ezen e-mail-címek tekintetében, amelyek ugyan konkrét Munkáltatók álláshirdetéseihez kapcsolódnak, de az Indeed tulajdonát képezik. Az Indeed üzenetküldő rendszere azonban az Ön Indeed-fiókjához vagy jelentkezéséhez társított nevet fogja megjeleníteni a Címzett vagy Feladó mezőben. Ezenkívül a fentiek érvényesek minden olyan e-mail-címre is, amelyeket az Indeed üzenetküldő rendszerén keresztül bonyolított kommunikáció során adnak hozzá egy beszélgetéshez. Vagyis, ha további címzetteket ad hozzá egy folyamatban lévő beszélgetéshez az Indeed üzenetküldő rendszerében, a további címzettekhez is hozzárendelünk egy @indeedemail.com vagy @indeedmail.com végződésű e-mail-címet. Az indeedemail.com és az @indeedmail.com végződésű e-mail-címekre küldött üzeneteket saját rendszereinkben tároljuk. Ha nem ért egyet a fentiekkel, ne küldjön üzenetet @indeedemail.com vagy @indeedmail.com végződésű e-mail-címre.

Arra is felhívjuk a figyelmét, hogy mivel ezeknek az üzenetproxy- és üzenetküldő rendszereknek a működéséhez külső felek szolgáltatása szükséges, előfordulhat technikai okokból bekövetkező késés ezen e-mail-szolgáltatók részéről.

3.6 Felhasználóink alsó korhatára

A Webhelyeket kizárólag a 16. életévüket betöltött személyek használhatják. Ha azonban a helyi jogszabályok ettől eltérő alsó korhatárt szabnak meg ahhoz, hogy jogszerűen nyújthassuk Önnek a Webhelyeken elérhető szolgáltatásokat, akkor azt az életkort kell alsó korhatárnak tekinteni. Az Európai Unión kívüli valamennyi jogrendszerben, ha Ön nem töltötte be a 18. életévét, illetve nem érte el a saját jogrendszere szerinti nagykorúságot, csak szülője, törvényes gyámja vagy egy felelős felnőtt felügyeletével használhatja a Webhelyeket.

Különböző intézkedésekkel igyekszünk garantálni, hogy ne fogadjuk el olyan természetes személyek regisztrációját, akik még nem töltötték be az alsó korhatárt, vagy nem felelnek meg az egyéb vonatkozó életkori követelményeknek. Ha Ön nem felel meg ezeknek az életkori követelményeknek, kérjük, írjon e-mailt a privacy-dept @ indeed.com (szóközök nélkül) címre.

4. Az információk célja, felhasználása és közlése

A jelen Adatvédelmi szabályzatnak megfelelően gyűjtött bármely információt, a Személyes adatokat is beleértve, a jelen Adatvédelmi szabályzat 4., 5. és 9. szakaszában meghatározott célok érdekében használhatjuk fel a szükséges mértékben. Az Indeed azért kapcsolja össze az Ön Személyes adatait az álláskeresői profiljával, hogy el tudja végezni a jelen Adatvédelmi szabályzatban részletezett tevékenységeket. Az Indeed arra használja ezeket az információkat, hogy segítsen az Álláskeresőknek állást, a Munkáltatóknak jelölteket találni. Ennek érdekében az Ön Személyes adatait arra használjuk, hogy:

  1. szolgáltatásokat, termékeket és funkciókat biztosítsunk Önnek, és segítsünk az Álláskeresőknek állást, a Munkáltatóknak jelölteket találni;
  2. mérjük és javítsuk ezeket a szolgáltatásokat, termékeket és funkciókat; és
  3. védjük a felhasználóinkat, és ügyféltámogatást biztosítsunk számukra.

Az említett célokkal, illetve az Ön adatainak felhasználásával és közlésével kapcsolatos további részletek az alábbiakban olvashatók.

4.1 Fiók létrehozása, állásértesítők és egyéb promóciós anyagok küldése Önnek

Az Indeed a hatályos jogszabályok által megengedett mértékben felhasználhatja az Ön által nekünk átadott adatokat– például az Ön kapcsolatfelvételi adatait, valamint az Ön Webhelyeinken végzett tevékenységeihez kapcsolódó adatokat – arra, hogy (i) fiókot hozzon létre Önnek; (ii) állásértesítőket küldjön Önnek; (iii) meghívót küldjön Önnek, amellyel az Indeed Hire rendszerében jelentkezhet egy állásra; és (iv) a Webhelyekkel kapcsolatos információkat küldjön Önnek, például oly módon, hogy megjelenítjük a promóciós anyagainkat külső felek platformjain. Az Indeed külső félnek minősülő partnereket is igénybe vehet arra, hogy az Indeed nevében elvégezzék ezeket a tevékenységeket.

Az Állásértesítő olyan e-mail, amelyre Ön feliratkozik, és amely Álláshirdetéseket jelenít meg az Ön által futtatott keresési lekérdezésre válaszul. A céges értesítő olyan Állásértesítő, amely Álláshirdetéseket, valamint az Ön által egy adott céggel kapcsolatban kért egyéb információkat jelenít meg. Az Állásértesítők a következőket is tartalmazhatják: Önnek ajánlott állások, az Indeed Célzott Hirdetései, olyan cégek, amelyek követése Önt érdekelheti, vagy egyéb műveletek, amelyeket Ön esetleg szeretne elvégezni a Webhelyeken. Az Indeed módosíthatja a Webhelyeken keresztül kiküldött Állásértesítők gyakoriságát.

A Jelentkezési meghívó egy e-mail, amelyben felkérjük Önt, hogy jelentkezzen egy állásra az Indeed Hire-ön, az Indeed optimalizált munkaerő-felvételi és toborzási szolgáltatásán keresztül. Ha az Ön tartózkodási helyén elérhető az Indeed Hire, az Indeed az Ön Indeeden végzett korábbi álláskeresései és jelentkezései, valamint az Ön által a Webhelyre feltöltött információk (köztük a Személyes adatok) alapján Jelentkezési meghívót küldhet Önnek. 

A promóciós anyagok megjelenítése során arra is felhasználhatjuk az Ön adatait, hogy célzott hirdetéseket, és egyéb, az Ön számára testreszabott tartalmakat jelenítsünk meg Önnek külső platformokon, például más online, nyomtatott vagy televíziós csatornákon. Ezek a hirdetések kizárólag a Webhelyek szolgáltatásaival, termékeivel és funkcióival kapcsolatosak, és mind azt a célt szolgálják, hogy segítsünk az Álláskeresőknek állást, a Munkáltatóknak pedig jelentkezőket találni. Ha szeretne leiratkozni a Webhelyek marketingüzeneteiről, olvassa el a jelen Adatvédelmi szabályzat 10.3 szakaszát.

Munkáltatói fiókok

A munkáltatói fiók beállításaiban a felhasználók felkérhetnek más felhasználókat munkáltatói fiókjaik összekapcsolására, és a meghívott felhasználókhoz különböző szerepköröket rendelhetnek, amelyek más-más szintű hozzáférést biztosítanak a meghívó fél fiókjában található információkhoz, például a jelöltek személyes adataihoz.  Ha Ön Munkáltatóként felkér egy másik Indeed-felhasználót a fiókjaik összekapcsolására, elfogadja, hogy a másik fiók tulajdonosa hozzáférést kaphat az Ön fiókjában található minden információhoz.  A hozzárendelt szerepkörtől függően a fiókhoz kapcsolt másik fél hozzáférhet például az önéletrajzokban szereplő elérhetőségekhez, a jelentkezések anyagaihoz és állapotához, a jelentkezőkkel folytatott kommunikációhoz, az Ön és a fiókhoz kapcsolt más felhasználók által végzett tevékenységekhez, a tevékenységek elvégzésének időpontjához, valamint a fiókban megadott számlázási adatokhoz. 

Ha Ön elfogadja egy másik felhasználó kérését, és összekapcsolja a Munkáltatói fiókját a másik felhasználó Munkáltatói fiókjával, azzal tudomásul veszi, hogy a Munkáltatói fiókjában végzett tevékenységekre vonatkozó minden információ – például, hogy milyen műveleteket végzett és mikor – láthatóvá válik az összes kapcsolt felhasználó számára.  A kapcsolt felhasználók nem fogják látni az Ön álláskeresői fiókjához kapcsolódó tevékenységeket – például az álláskereséseket és a jelentkezéseket –, illetve a preferenciákat és a profiladatokat. 

A fiókja összekapcsolását bármikor megszüntetheti a fiókbeállításokban.  A Munkáltatói fiók adminisztrátora bármikor bármelyik felhasználót leválaszthatja a Munkáltatói fiókról. 

4.2 Releváns keresési eredmények és Ajánlott állások biztosítása Önnek

Az Önnek kínált szolgáltatásaink, termékeink és funkcióink optimalizálása érdekében felhasználhatjuk az Ön korábbi keresési és böngészési előzményeit (például azt, hogy mely állásokra kattintott rá), jelentkezési anyagait és szűrőkérdésekre adott válaszait arra, hogy azonosítsuk Önt, meghatározzuk a releváns keresési eredményeket, és megkeressük Önt olyan állásokkal kapcsolatban, amelyek érdekesek lehetnek az Ön számára. Profiladatait is felhasználhatjuk annak érdekében, hogy testre szabjuk a Webhelyeken tapasztalt felhasználói élményt, és hogy olyan tartalmakat jelenítsünk meg Önnek, amelyek megfelelnek az Ön preferenciáinak. Ugyanarra a keresési lekérdezésre más találatokat jeleníthetünk meg, és teljes mértékben saját belátásunk alapján döntünk arról, hogy egy adott keresésre milyen Álláshirdetéseket jelenítünk meg. Ha olyan állásra jelentkezik, amelynek adminisztrációjáért az Indeed Hire termék felelős, az Indeed jogosult további munkakörökre való jelentkezésre is meghívni Önt.

4.3 Az Ön kapcsolatfelvételi adatai

Azzal, hogy megadja a Webhelyeknek a kapcsolatfelvételi adatait (például a nevét és az e-mail-címét) és egyéb Személyes, illetve Nem személyes adatait, hozzájárul ahhoz, hogy a szükséges mértékben felhasználhassuk ezeket az adatokat a 4., 5. és 9. szakaszban felvázolt célokra. Kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatások részeként kommunikáljunk Önnel, vagy egy külső fél nevében kommunikációt kezdeményezzünk Önnel a fiókján keresztül vagy más módon, például e-mailben, telefonon (mobiltelefonon is), szöveges üzenetben vagy postai levélben. Ennek keretében az Ön által nekünk megadott vagy külső felektől beszerzett elérhetőségeken keresztül is felvehetjük Önnel a kapcsolatot. Ha olyan állásra jelentkezik, amelynek adminisztrációjáért az Indeed Hire termék felelős, Toborzási szakértőnk az Ön elérhetőségei alapján jogosult állásinterjúkat lebonyolítani vagy megszervezni Önnel, valamint eljuttatni Önhöz a legfrissebb információkat a toborzási folyamat során. Emellett jogosultak vagyunk összesített formában elemezni felhasználóink elérhetőségi adatait, hogy jobban megértsük a felhasználóinkat, valamint továbbfejlesszük termékeinket és szolgáltatásainkat.

4.4 Önéletrajzi adatok

Amikor feltölti vagy módosítja az önéletrajzát, az Ön adatai – beleértve a Személyes adatait is – felkerülnek a Webhelyekre, és álláskeresői profilja részévé válnak. Fenntartjuk a jogot, hogy a Webhelyek szolgáltatásainak részeként a külső félnek minősülő partnereknek díjat számítsunk fel az Ön adataihoz való hozzáférésért, beleértve a Személyes adataihoz való hozzáférést is. Ha úgy dönt, hogy jelentkezik egy Álláshirdetésre, az Ön utasítására külső feleknek is elküldhetjük az önéletrajzát. Emellett az Ön álláskeresői profiljában szereplő információk felhasználásával javaslatokat jeleníthetünk meg Önnek, amikor egy külső félhez tartozó webhelyen vagy mobilszoftverünkben jelentkezik állásra. Az Ön adatait – a jelen Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően – olyan mértékben tesszük elérhetővé külső felek számára, ahogyan azt Ön az adatvédelmi beállításaiban meghatározta. Amikor az Álláskereső Indeed-profilt hoz létre, önéletrajza alapértelmezés szerint nyilvánosként kerül beállításra. Az Álláskereső bármikor módosíthatja önéletrajza adatvédelmi beállításait. Ezt az alábbiakban részletezzük.

– Privát önéletrajzok

A privát önéletrajzokat csak azok számára tesszük elérhetővé, akikhez az Álláskereső benyújtotta a jelentkezését, vagy akiknek a rendelkezésére bocsátotta az önéletrajzát. Ha ez megtörténik, Ön elérhetővé teszi az önéletrajzát, nevét és az önéletrajzába foglalt egyéb Személyes adatait külső felek számára. Ezek a külső felek érdeklődhetnek Ön mint potenciális alkalmazott iránt, és továbbíthatják az önéletrajzát más külső feleknek.

– Nyilvános önéletrajzok

A nyilvánosan közzétett önéletrajzok a Webhelyünket elérő minden felhasználó számára láthatók. Ide tartoznak az Indeed önéletrajz-kereső funkcióját használó felhasználók, a Munkáltatók, akiknek Céges oldalát Ön követi, valamint bárki, aki birtokába jut az Ön nyilvános önéletrajzát tartalmazó URL-címnek – ilyenek lehetnek például a Webhelyet elemző keresőmotorok és egyéb, külső felek. E széles körű láthatóság célja, hogy segítsünk Önnek állást találni. 

Amikor nyilvánossá teszi az önéletrajzát a Webhelyünkön (vagy feltölt egy önéletrajzot tartalmazó fájlt, amelyet nyilvánosnak állít be), hozzájárul, hogy az Indeed a Webhelyen nyilvánosan megossza az Ön önéletrajzának tartalmát, többek között az Ön nevét és más, az önéletrajzban szereplő Személyes adatait. 

Az Indeed ezenfelül felkínálhatja a lehetőséget, hogy Ön további információkat adjon meg a profiljában az álláshoz kapcsolódó preferenciáiról, például a kívánt beosztásról és fizetésről, költözési hajlandóságáról, engedélyeiről, bizonyítványairól, készségeiről és másokról. Ezeket az információkat arra használjuk, hogy segítsünk Önnek megfelelő állást találni. Önéletrajz-keresőnk segítségével a Munkáltatók kereshetnek a nyilvános önéletrajzok között, így megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb jelentkezőket. Ha nyilvánosan közzéteszi az önéletrajzát, azzal felhatalmazza az Indeedet, hogy az önéletrajzot minden olyan felhasználó rendelkezésére bocsássa, aki rákeres Önre a Webhelyeinken, hogy társítsa az Ön megadott preferenciáit a nyilvános önéletrajzával, és megossza ezeket az információkat a Webhelyeinken önéletrajzokat kereső Munkáltatókkal, és hogy lehetővé tegye, hogy a Munkáltatók megtekintsék, hogy Ön a közelmúltban aktív volt-e a Webhelyeken, hogy készen áll-e a munkavégzésre, valamint hogy megnézzék az Önnel való kapcsolatfelvétel lehetőségeit. Az Indeed Önéletrajz-kereső funkcióját használó Munkáltatók például az Ön nyilvános önéletrajza és a hozzá társított preferenciák alapján is kereshetnek a jelentkezők között. Ha nem szeretné, hogy az Indeed megossza ezeket az információkat a Munkáltatókkal, távolítsa el az adatokat az Indeed-önéletrajzából vagy a profiljából, vagy tegye priváttá az önéletrajzát az adatvédelmi beállításokban.

Ha fájl formájában tölti fel az önéletrajzát, és nyilvánosan elérhetővé teszi a fájlt, hozzájárul, hogy az Indeed kinyerje a fájl tartalmát, majd megossza a Webhelyén, és ennek részeként az Önéletrajz-keresőben is. 

Bizonyos esetekben – például az Önéletrajz-keresőt előfizetés nélkül használó felhasználók esetében – a nyilvános önéletrajzból eltávolítjuk az Ön nevét és kapcsolatfelvételi adatait. Az Önéletrajz-keresőre előfizető Munkáltatók látni fogják az Ön nevét és a nyilvános önéletrajzában szereplő összes többi adatot, azonban fenntartjuk a jogot, hogy eltávolítsuk a kapcsolatfelvételi adatait (például az e-mail-címét és a telefonszámát) addig, amíg Ön ki nem fejezi az érdeklődését az adott Munkáltató iránt. A Munkáltató azonban a Webhelyünkön elérhető Üzenetátviteli szolgáltatáson keresztül így is felveheti Önnel a kapcsolatot. Emellett hozzájárul, hogy az Indeed megossza az Ön által a Webhelyén nyilvánosként megjelölt, önéletrajzként feltöltött fájlokat azokkal a Munkáltatókkal, amelyek iránt Ön érdeklődését fejezte ki.

Az Indeed kifejezetten tiltja a Webhelyén végzett adatkinyerést, ugyanakkor előfordulhat, hogy bizonyos külső felek a feltételeket megszegve felhasználják ilyen célra a Webhelyet, így hozzájutnak a nyilvános önéletrajzban szereplő adatokhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Önéletrajz-kereső funkció még nem érhető el minden piacon. Ha Ön olyan piacon tartózkodik, ahol az önéletrajz-keresési funkció még nem működik, önéletrajza nyilvánosra állításával bárki számára hozzáférhetővé teheti az önéletrajzot, aki megnyitja a hozzá kapcsolódó URL-címet, ugyanakkor elképzelhető, hogy az önéletrajz nem lesz kereshető a Webhelyen. Ha egy olyan piacon, ahol az önéletrajz-kereső még nem érhető el, nyilvánosra állítja az önéletrajzát, az önéletrajz kereshetővé válhat, amikor az önéletrajz-kereső elérhetővé válik a piacon.

Az Indeed olyan böngészőbővítményeket és más eszközöket is biztosíthat, amelyekkel a Munkáltatók hatékonyabban kommunikálhatnak az Álláskeresőkkel, valamint eredményesebben használhatják fel az önéletrajzi adatokat. Ilyen eszköz lehet például az, amellyel a Munkáltató letöltheti, kibővítheti és a Munkáltató megbízásából adatfeldolgozással foglalkozó külső feleknek (például jelentkezőkövető rendszerekbe és egyéb, toborzáskezelő eszközökbe) továbbíthatja az Ön önéletrajzadatait. Kizárólag a Munkáltatók felelőssége, hogy az Indeedtől és más forrásokból beszerzett adatok felhasználása során betartsák a hatályos jogszabályokat, ezen belül teljesítsék a Webhelyünkről letöltött önéletrajzi adatok mások általi hozzáférése módjának korlátozására vonatkozó esetleges kötelezettségeket is.

– Önéletrajza adatvédelmi beállításainak módosítása

Ha Ön feltölti az önéletrajzát az Indeedre, az alapértelmezés szerint nyilvános lesz. Ezt bármikor megváltoztathatja az Indeeden található adatvédelmi beállításainak módosításával. Amennyiben az önéletrajzát nyilvánosról privátra állítja, az Indeed nem tudja azt garantálni, hogy a külső felek keresőmotorjai sem fogják az Ön önéletrajzának adatait a továbbiakban tartalmazni, mert ez a külső felek gyorsítótárai frissítésének a gyakoriságától függ. Emellett azok a Munkáltatók, akik mentették az Ön önéletrajzát, amíg az nyilvános volt, továbbra is hozzáférhetnek majd az Ön önéletrajzához a privátra való módosítást követően.

Az önéletrajza adatvédelmi beállításaiban végrehajtott módosítások érvénybe lépése akár néhány napig is eltarthat, azaz például, ha nyilvánosra állítja az önéletrajzát, azt ebben az időszakban továbbra is láthatják az Indeeden kereső Munkáltatók és más felhasználók.

– Önéletrajz-ellenőrzési szolgáltatások

Bizonyos esetekben önéletrajz-ellenőrzési szolgáltatásokat is kínálunk az Álláskeresőknek az önéletrajzuk kialakításához és tökéletesítéséhez. Ennek során például segítünk megérteni, hogyan elemzik az önéletrajzokat a jelentkezőkövető rendszerek és szoftverek, tájékoztatást nyújtunk a hatásosabb önéletrajz elkészítését segítő módszerekről, vagy személyre szabott önéletrajz-ellenőrzési videót küldünk Önnek. E szolgáltatások biztosítása során az Indeed visszajelzést küldhet Önnek, valamint kérdéseket tehet fel és megjegyzéseket fogalmazhat meg az Ön életrajzának tartalmával, az Indeed-önéletrajzával és a szolgáltatásokon keresztül beküldött más anyagokkal kapcsolatban.  Ezt a visszajelzést közvetlenül Önnek küldjük, és esetenként a fiókján keresztül is elérhetővé tesszük az Ön számára. A visszajelzést a Munkáltatóknak nem küldjük el.

4.5 Az Álláskeresők összepárosítása a Munkáltatókkal

Ön tudomásul veszi, hogy az Indeednek jogában áll ellenőrízni, hogy az Ön önéletrajzának szövegezése nem egyezik-e más személyek önéletrajzával vagy adott állásleírások és önéletrajz-kereső lekérdezések szövegével vagy fordítva. Az Indeed arra használhatja ezeket és a jelen Adatvédelmi szabályzatnak megfelelően gyűjtött egyéb információkat – például az Ön szűrőkérdésekre adott válaszait, valamint a Webhelyeken a közelmúltban végzett tevékenységeit –, hogy javítsa a Webhelyei, illetve más termékei és szolgáltatásai működését. Ennek keretében például az Indeed megjeleníthet vagy más módon elérhetővé tehet potenciálisan releváns állásleírásokat és önéletrajzokat az Álláskeresőknek és a Munkáltatóknak, valamint különbséget tehet az egymásnak megfeleltethető és nem megfeleltethető önéletrajzok és Álláshirdetések között.

Az Indeed ezenkívül átadhatja a jelen Adatvédelmi szabályzatnak megfelelően gyűjtött információkat − a Személyes adatokat is beleértve − olyan Munkáltatóknak, akiket esetleg érdekelhet az Önnel való kapcsolatfelvétel. Azzal, hogy állásra jelentkezik, megválaszolja a szűrőkérdéseket, megadja az elérhetőségeit, és ezzel jelzi egy adott Álláshirdetés iránti érdeklődését, használja az Indeed Hire szolgáltatást, vagy válaszol a Munkáltatótól érkező üzenetre (például érdeklődését fejezi ki egy adott Álláshirdetés iránt), hozzájárul ahhoz, hogy közöljük az adatait az adott Munkáltatóval. Az Indeed ezenkívül az Ön által kitöltött Indeed Assessment eredményeit is kiadhatja a Munkáltatóknak, amennyiben Ön ehhez az értékelés kitöltésekor hozzájárul. Az Indeed továbbá felhasználhatja az önéletrajzán keresztül az Indeednek megadott adatait arra, hogy előzetesen kitöltsön jelentkezési információkat az Ön számára, illetve egyéb hasonló célokra.

Ha Ön rendelkezik fiókkal vagy tárolt önéletrajzzal, hozzájárul ahhoz, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel, vagy ajánlhassuk Önt, illetve az Ön nyilvános önéletrajzát olyan Munkáltatóknak, akik esetleg érdeklődhetnek az Önével egyező Indeed-tevékenységeket végző személyek iránt.

Abban az esetben továbbá, ha az Ön lakóhelye az Egyesült Államokban van, és nyilvánosként állítja be az önéletrajzát, az Indeed kiadhatja az összes fent említett, Önre vonatkozó információt a Munkáltatóknak dolgozó vagy a Munkáltatók nevében eljáró toborzóknak. Ha ezeket az információkat nem szeretné megosztani, az önéletrajzát átállíthatja privátra.

4.6 A munkaerő-felvételi kampányok optimalizálása

Amikor az Álláskereső rákattint egy Álláshirdetésre vagy jelentkezik egy olyan állásra, amelyet az Indeed IQ rendszer kezel a mi Webhelyeinken vagy külső félhez tartozó webhelyen, például a Munkáltató webhelyén vagy a Munkáltató jelentkezőkövető rendszere által üzemeltetett webhelyen, az Indeed a szolgáltatáson keresztül jogosult bizonyos adatokat gyűjteni az Álláskeresőkről, valamint az általuk a Webhelyeken végzett tevékenységről. Ennek részletes ismertetéséért lásd a jelen Adatvédelmi szabályzat 2. szakaszát. Az Indeed arra használja fel ezeket az információkat, hogy felmérje a Webhelyeink hatékonyságát, valamint hogy a saját Webhelyeinken és a külső felek által üzemeltetett webhelyeken egyaránt garantálja az Indeed IQ által kezelt Álláshirdetések optimális teljesítményét.

4.7 Üzenetek küldése az Indeeden

Az Indeed kétirányú üzenetátivteli proxyt és üzenetátviteli szolgáltatásokat („Üzenetátviteli szolgáltatás”) kínál az Indeed-termékek felhasználóinak, többek között az Indeed Önéletrajz, az Indeed Apply, az Álláshirdetés feladása, az Indeed Chat, az Indeed Onboarding, az Indeed Text2Apply, az Indeed Community, illetve privát hívások, valamint további telefonos, szöveges, hangalapú vagy videó alapú elektronikus kommunikációs szolgáltatások használatakor. Bármely Üzenetátviteli szolgáltatás igénybevétele révén Ön elismeri, hogy az Indeed a kérésére küldi el az Ön nevében ezeket az üzeneteket. Ezen üzenetek többek között az önéletrajzát, kísérőleveleit, jelentkezéseit, kérdőívekre adott vagy egyéb válaszait, ajánlóleveleit és egyéb anyagait tartalmazzák. Az Indeed átviteli szolgáltatás segítségével olvasási visszaigazolást is képes biztosítani az üzenet feladójának, amelyek jelzi, ha a címzett megtekintette az üzenetet. Az Indeed emellett külön is értesítheti az Üzenetátviteli szolgáltatáson keresztül küldött üzenetek feladóját és címzettjét, hogy a feladó vagy a címzett a közelmúltban aktív volt-e a Webhelyen.

Automatizált módon kezeljük, nyomon követjük, felülvizsgáljuk, tároljuk és elemezzük ezeket a tartalmakat – amelyek Személyes adatokat is tartalmazhatnak – adatelemzési és minőség-ellenőrzési célból, a Webhelyekre vonatkozó szabályzatok és az Indeed más szabályzatainak betartatása, a tartalom moderálása, valamint annak érdekében, hogy javítsuk a Webhelyek vagy bármely egyéb Indeed-termék vagy -szolgáltatás minőségét. Javítjuk például az üzenetek megnyitási arányát azok kézbesítésének optimalizálása révén, optimalizáljuk a keresési eredményeinket, fejlesztjük az Álláshirdetéseket, lehetővé tesszük a jelentkezők számára jelentkezéseik kezelését, miután továbbították azokat az Indeed számára, az Ön szempontjából releváns termékfunkciókat és közléseket biztosítunk, valamint lépéseket teszünk a csalások és a kéretlen levelek megakadályozása érdekében. Ezek közül bizonyos tevékenységeket a jelen Adatvédelmi szabályzat „Adatok továbbítása a szolgáltatóknak” címet viselő szakaszában foglaltaknak megfelelően más szolgáltatók végeznek el az Indeed megbízásából. Előfordulhat, hogy e tevékenységek hatására, illetve műszaki hiba esetén bizonyos körülmények között az ilyen tartalmaknak a szándékolt címzett részére történő továbbítása késik vagy meghiúsul. Az Indeed erről értesítést küldhet Önnek (de nem köteles ezt megtenni). Amikor Ön Üzenetátviteli szolgáltatást vesz igénybe vagy a Webhelyen keresztül bármely egyéb módon Felhasználói tartalmat küld el, hozzájárul ezekhez a tevékenységekhez, és elismeri, hogy ezek szükségesek a Webhelyek minőségének fenntartásához, valamint az Üzenetátviteli szolgáltatás biztosításához.

4.8 Szöveges üzenetek küldése Önnek a Munkáltatókkal való találkozókról

Az Indeed felajánlhatja azt a lehetőséget, hogy szöveges üzeneteket küld Önnek, amikor a Munkáltató interjút vagy egyéb eseményt ütemezett be Önnel, amikor valamely Munkáltató az Ön nyilvános önéletrajza alapján szeretné felvenni Önnel a kapcsolatot, vagy válaszolt a jelentkezésére az Indeed e-mail-átviteli rendszerében. Ebben az esetben Önnek meg kell adnia a telefonszámát az Indeed hozzájárulási űrlapján. Telefonszáma megadásával Ön kijelenti és igazolja, hogy ez a szám az Öné, és hogy jogosult szöveges üzeneteket fogadni ezen a számon. Az Indeed csak egy emlékeztető szöveges üzenet küldését vállalja az ilyen interjúkkal vagy az Indeed e-mail-átviteli rendszerén keresztül érkezett üzenetekkel kapcsolatban, és Ön hozzájárul az ilyen szöveges üzenetek fogadásához mobiltelefonján, az automata rendszerek által küldött üzenetek fogadását is beleértve. Bármikor leiratkozhat erről a szolgáltatásról, ha a szöveges üzenetre a STOP szóval válaszol, vagy kapcsolatba lép az Indeed ügyfélszolgálatával. Ha a STOP üzenettel válaszol az Indeed által küldött SMS-értesítésre, azzal az Indeed összes SMS-értesítéséről leiratkozik, a Text2Apply programhoz és a Toborzási eseményekhez kapcsolódó értesítéseket kivéve. Ha szeretne leiratkozni ezekről a termékekről, válaszoljon STOP üzenettel az ezekre a termékekre vonatkozó szövegesüzenet-váltáson belül.

4.9 Az Álláskeresők és a Munkáltatók közötti telefonos átviteli rendszer támogatása

Adott esetben az Indeed felajánlhat az Álláskeresőknek és a Munkáltatóknak egy olyan lehetőséget is, amely telefonos átviteli megoldást használ a jelentkezések beküldésének, az állásinterjúk lefolytatásának vagy az álláshirdetésekkel kapcsolatos egyéb kommunikációnak a megkönnyítésére. Ez a rendszer maszkolt vagy proxy-telefonszámokat használ a felhasználók védelme érdekében, és csak azon felhasználók számára elérhető, akik a Webhelyen ezt külön kiválasztják. Az ezen üzenetátviteli rendszeren keresztül folytatott beszélgetéseket és elküldött üzeneteket nem rögzítjük, bár a hívás sikerességéről és időtartamáról gyűjthetünk adatokat. Ezeket a funkciókat az Indeed számára külső szolgáltatók biztosítják, például a Twilio.

4.10 Az Álláskeresők és a Munkáltatók közöttii szöveges üzenetátviteli szolgáltatás támogatása

Az Indeed felkínálhatja az Álláskeresők és a Munkáltatók számára azt a lehetőséget, hogy igénybe vegyenek egy automatikus tárcsázást használó, szöveges üzenetek küldésére alkalmas átviteli szolgáltatást a jelentkezések beküldéséhez szükséges kapcsolattartás, valamint az álláshirdetésekhez kapcsolódó kommunikáció elősegítése érdekében. A szolgáltatás igénybevételéhez az Álláskeresőnek szöveges üzenetben el kell küldenie a Munkáltató előre meghatározott kulcsszavát egy telefonszámra vagy egy rövid kódra, amelyet a Webhelyeinken vagy a reklámanyagainkban (például a Munkáltató munkavégzési helyén kihelyezett hirdetésen vagy szórólapon) találhat meg. Az előre meghatározott kulcsszó telefonszámra vagy rövid kódra történő elküldésével Ön hozzájárul, hogy a jelentkezési folyamat részeként szöveges üzeneteket küldjünk Önnek a Munkáltató álláshirdetéseiről, valamint tudomásul veszi, hogy az Indeed felhasználhatja az Ön Személyes adatait a jelentkezése Munkáltatóhoz történő beküldésére, és más, a jelen Adatvédelmi szabályzatban ismertetett célokra. Ha bármikor le szeretne iratkozni ezekről a szolgáltatásokról, küldje el a STOP szöveges üzenetet a megadott telefonszámra vagy rövid kódra, vagy lépjen kapcsolatba az Indeed ügyfélszolgálatával. A SZOLGÁLTATÁS STRUKTURÁLATLAN BESZÉLGETÉSI FORMÁTUMA MIATT NEM FELTÉTLENÜL ISMERÜNK FEL MÁS, LEIRATKOZÁSRA IRÁNYULÓ PRÓBÁLKOZÁSOKAT.

4.11 Csalás és kéretlen levelek megakadályozása

Az Indeed arra is felhasználhatja a jelen Adatvédelmi szabályzattal összhangban gyűjtött információkat, hogy segítse a Webhelyekkel, valamint a termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos problémák diagnosztizálását, hogy megakadályozzon valószínűsíthetően csalárd vagy jogellenes cselekményeket, és hogy megvédje az egyéneket az egyéb, olyan tevékenységekkel szemben, amelyek károsak lehetnek Ön vagy mások számára. Az Indeed megvizsgálhat és közölhet Öntől származó, illetve Önre vagy az Indeed Ön általi használatára vonatkozó információkat, ha jóhiszeműen úgy véli, hogy ez a vizsgálat vagy információközlés (a) észszerűen szükséges ahhoz, hogy megfeleljen valamely jogi eljárásnak (idézéseket, házkutatási parancsokat és bírósági végzéseket is beleértve), valamint a bűnüldöző szervek utasításainak és rendelkezéseinek; (b) segítséget nyújt ahhoz, hogy megakadályozza, megvizsgálja vagy azonosítsa az esetleges jogsértéseket a Webhelyek használatával kapcsolatban; (c) védi vállalatunk vagy a nyilvánosság jogait, jó hírnevét, tulajdonát vagy biztonságát; vagy (d) szükséges a nemzetbiztonsági követelményeknek való megfeleléshez.

Például az Indeed köteles alávetni magát az Egyesült Államok szövetségi kereskedelmi bizottsága, Írország adatvédelmi bizottsága és sok más szabályozó hatóság nyomozó és végrehajtó hatalmának.

Különféle módszereket alkalmazunk a rendellenes tevékenységek és képernyőtartalmak észlelésére és kezelésére, hogy megakadályozzunk olyan visszaéléseket, mint például a kéretlen levelek vagy a csalások. Ezek az észlelési módszerek azonban nem tökéletesek, és álpozitív eredményeket is hozhatnak. Erőfeszítéseink eredményeként előfordulhat, hogy egyes felhasználók esetében átmenetileg vagy véglegesen felfüggesztünk vagy megszüntetünk bizonyos funkciókat.

– Csalás és kéretlen levelek megakadályozása az üzenetekben

Az Indeed fenntartja a jogot arra is, hogy kizárjon olyan üzeneteket az üzenetátviteli rendszeréből, amelyekről megállapítja, hogy nem felelnek meg a Webhelyek szabályainak vagy a Felhasználási feltételeink bármely más feltételének. Az Indeed továbbá fenntartja a jogot arra, hogy vizsgálatokat végezzen annak megállapítására, hogy Ön csalást követ-e el, kéretlen leveleket küld-e az Indeednek vagy felhasználóinak, vagy más módon csalárd tevékenységet végez-e a Webhelyeken. Az Indeed arra is fenntartja magának a jogot, hogy az ilyen vizsgálatok során feltárt információkat átadja a rendőrségnek vagy más külső feleknek, ha jóhiszeműen úgy véli, hogy Ön a jelen Adatvédelmi szabályzatot vagy a hatályos Felhasználási feltételeket megsértve használja a Webhelyeket.

Az Indeed fenntartja a jogot, hogy bármely e-mail-átvitellel összefüggésbe hozható fél személyazonosságát leellenőrizze és megerősítse. Ez többek között kiterjedhet arra, hogy az adott e-mail-címhez a vonatkozó álláshirdetésben hozzárendelt munkáltatói képviselőkkel leellenőriztetjük az adott e-mail feladójának személyazonosságát.

4.12 Fizetések lebonyolítása

Ha megadja nekünk hitelkártya-, bankkártya- vagy egyéb fizetésikártya-adatait a fizetések végrehajtásához, ezeket az információkat (például a hitelkártyaszámok utolsó négy számjegyét és a kapcsolódó hitelesítési adatokat) csak a fizetés feldolgozására fogjuk használni. Az Ön által nekünk megadott hitelkártya-, bankkártya- vagy egyéb fizetésikártya-adatokat és az azokhoz kapcsolódó számlázási és fizetési adatokat – kizárólag a hitelképesség ellenőrzése, a nekünk történő kifizetések teljesítése, valamint az Ön számlájának a kezelése céljából – megoszthatjuk a megbízásunkból eljáró vállalatokkal, például pénzforgalmi adatfeldolgozókkal és/vagy hitelügynökségekkel.

4.13 Személyes adatainak automatizált kezelése

A Webhelyek teljesítményének optimalizálása érdekében automatizált adatkezelést végzünk a Személyes adatokon, amelynek célja a felhasználó bizonyos jellemzőinek kiértékelése. Automatizált adatkezelés segítségével elemezzük és állapítjuk meg például a felhasználó személyes preferenciáit és érdeklődési köreit. Ilyen adatkezelést akkor végzünk, ha az a felhasználóinkkal kötött megállapodás teljesítésemiatt szükséges, annak érdekében, hogy szolgáltatásokat nyújthassunk az Álláskeresők és a Munkáltatók számára (például a jelentkezések és az önéletrajzok elemzése a Munkáltatók megbízásából), vagy más esetekben, a felhasználók hozzájárulása alapján.

Az ilyen adatkezelés bizonyos esetekben lehetőséget ad nekünk arra, hogy hatékonyan tegyük lehetővé az Álláskeresők és a Munkáltatók egymásra találását, hogy az Álláskeresőknek eljuttassuk az Állásértesítőket, az ajánlott állásokat és az Álláskereső érdeklődésére inkább számot tartó állásokhoz kapcsolódó Jelentkezési meghívókat, hogy egy adott Munkáltató számára konkrét álláskeresői jelentkezéseket küldjünk el, hogy keresési eredményeket jelenítsünk meg, illetve hogy a felhasználók védelme érdekében bizonyos csalásfelderítési és kéretlen üzenetek azonosítására szolgáló tevékenységeket végezzünk. Az ilyen adatkezelési tevékenységekre a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott biztonsági intézkedéseket alkalmazzuk, hogy megvédjük a felhasználóink adatait. Ha vitatni kívánja az említett automatizált adatkezelés nyomán hozott döntést, küldjön e-mailt a privacy-dept @ indeed.com (szóközök nélkül) címre.

4.14 Az Ön adatainak megosztása a kapcsolt vállalkozásainkkal

Alapvető küldetésünk, hogy segítsünk az Álláskeresőknek nagyszerű állásokat találni, a Munkáltatóknak pedig nagyszerű jelentkezőket. Ezt a küldetést az összes kapcsolt vállalkozásunk magáénak vallja. A küldetés támogatása érdekében megosztunk bizonyos információkat kapcsolt vállalkozásainkkal. Az információmegosztás szempontjából a jelen Adatvédelmi szabályzat az irányadó. Emellett kialakítottuk az Adatvédelmi központot, hogy tájékoztatást nyújtsunk felhasználóinknak a kapcsolt vállalkozásainkról, valamint arról, hogy hogyan osztunk meg adatokat e vállalkozásokkal annak érdekében, hogy a lehető legjobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhassuk felhasználóink számára. Javasoljuk, hogy további információkért keresse fel az Adatvédelmi központot.

Az Ön által az Indeed rendelkezésére bocsátott adatokat megoszthatjuk a kapcsolt vállalkozásainkkal a szolgáltatásnyújtás, a Webhelyek fejlesztése és az elérhető funkciók optimalizálása érdekében, valamint a jelen szabályzatban ismertetett egyéb célokból. Az adatok ilyen módon való megosztása megerősíti az arra vonatkozó képességünket, hogy segítsünk az Álláskeresőknek állást, a Munkáltatóknak pedig megfelelő jelentkezőket találni. Ha nem továbbítanánk ilyen információkat, nem tudnánk nyújtani a szolgáltatásainkat, sem működtetni a Webhelyeinket. Ha nem szeretné, hogy az információit ilyen módon továbbítsuk, kérjük, ne használja a Webhelyeket.

Kapcsolt vállalkozásaink közé tartoznak többek között a következők: Glassdoor, SimplyHired, Indeed Flex/Syft, Resume.com, RescueMyResumes.com és Resumeperfector.com. Az Indeed kapcsolt vállalkozásaival kizárólag konkrét célokból, valamint a jelen Adatvédelmi szabályzat és a kapcsolt vállalkozások adatvédelmi szabályzatainak betartásával osztunk meg adatokat.

– Szolgáltatások fejlesztése

A kapcsolt vállalkozásokkal való adatmegosztás révén az Álláskeresők személyre szabottabb és jobb tartalmat, teljesítményt, funkciókat és szolgáltatásokat érhetnek el. Az Indeed és kapcsolt vállalkozásai az Ön keresési és böngészési előzményeinek (pl. a kattintással megtekintett állásoknak), IP-címének, illetve önéletrajz- vagy profiladatainak felhasználásával jelenítenek meg például releváns keresési eredményeket és Állásértesítőket, valamint ezek segítségével szűrik és jelenítik meg a karrieradatokat (pl. a céges értékeléseket, az Álláshirdetésekhez elérhető fizetési adatokat, az interjútippeket stb.). Az adatok ilyen megosztásának célja továbbá az adatelemzés, a tesztelés, a kutatás és a szolgáltatások fejlesztésének támogatása.

A Munkáltatók ezenkívül a megosztott adatoknak köszönhetően jobban átláthatják az Álláshirdetéseik teljesítményét. Például bizonyos esetekben megosztjuk velük az Álláshirdetéseiket érintő felhasználói kattintásokkal kapcsolatos adatokat, amelyek segítségével a Munkáltatók megállapíthatják, hogy az Álláshirdetéseik milyen mértékben keltik fel a jelentkezők érdeklődését. Ha a Munkáltatók megkapják a platformunk hatékonyabb használatához szükséges információkat, hatékonyabb Álláshirdetéseket oszthatnak meg.

– Több Munkáltató, több Álláshirdetés és több Álláskereső

Az adatok ilyen megosztása lehetővé teszi az Álláskeresők számára, hogy az Álláshirdetések és a Munkáltatók még nagyobb adatbázisához férjenek hozzá, a Munkáltatóknak pedig még több Álláskereső elérését biztosítja. Az Indeed például ennek révén ajánlhat a Webhelyeinken vagy a kapcsolt vállalkozásaink weboldalain található állásokat vagy Munkáltatókat. Ez emellett elősegíti a jelentkezést és a Webhelyeken szereplő Álláshirdetések megjelenítését a kapcsolt vállalkozásaink weboldalain, és fordítva.

Az Indeed és kapcsolt vállalkozásai például Álláskeresőket ajánlhatnak a Munkáltatóknak, valamint Álláshirdetéseket az Álláskeresőknek. Ez az Álláskeresőkre, a Munkáltatókra, valamint az Indeed és kapcsolt vállalkozásai által közzétett Álláshirdetésekre egyaránt érvényes. Az Indeed és kapcsolt vállalkozásai a Munkáltatók adatait (például fiókadatait és felhasználóik tevékenységével kapcsolatos adatait) is megoszthatják egymással, így jobb felhasználói élményt kínálhatnak az érintett Munkáltatóknak.

– Fokozott biztonság a felhasználóknak

Az adatok ilyen megosztása lehetővé teszi az Indeed és a kapcsolt vállalkozásaink számára, hogy a Személyes adatok feldolgozásával fokozzák a felhasználók biztonságát és a belső műveletek hatékonyságát, hibaelhárítást végezzenek, valamint eredményesebben tárják fel és előzzék meg a csalásokat és a kéretlen üzeneteket.

4.15 Adatok továbbítása a Munkáltatóknak 

Az Indeed az Álláskeresők utasítására továbbítja az Álláskeresők Személyes adatait a Munkáltatóknak. Az adatok ilyen továbbítására az álláskeresés, a jelentkezés és az interjúztatás folyamatának keretében kerül sor. Ezt a témát a jelen Adatvédelmi szabályzat 2. és 4. szakasza tárgyalja részletesebben. Az ilyen Személyes adatok kezelése a jelen feltételek, valamint az adott Munkáltató feltételei szerint történik. Ha egy álláskereső a saját országán kívüli országban lévő állásra jelentkezik az Indeeden keresztül, előfordulhat, hogy alacsonyabb szintű adatvédelmet nyújtó országokba is elküldjük a Személyes adatait.

A Munkáltatói fiókok tulajdonosai elfogadják, hogy teljesítik a vonatkozó adatvédelmi szabályok által előírt, a Személyes adatok gyűjtése, kezelése és tárolása tekintetében fennálló valamennyi kötelezettségüket, továbbá megfelelő védelmet nyújtanak az érintetteket megillető összes olyan jognak, amelyet a hatályos adatvédelmi szabályok biztosítanak.

4.16 Adatok továbbítása az Álláskeresők részére

Az Indeed a Munkáltatók bizonyos adatait továbbítja az Álláskeresők részére. Ide tartozik az Álláshirdetések, a Céges oldalak és a bérinformációk közzététele a Webhelyeken, valamint az Álláshirdetések közzététele a külső felekhez tartozó webhelyeken. Az Indeed emellett bizonyos esetekben információt nyújt az Álláskeresőknek a Munkáltatók Webhelyek rendszerében rögzített tevékenységeiről és válaszadási arányáról is, amivel segítséget nyújt az Álláskeresőknek a foglalkoztatási kiértékelésében. Ide tartozhat a Munkáltató képviselőjének neve; a település/állam, ahol a Munkáltató található; az, hogy a Munkáltató tett-e valamilyen lépést az Álláskereső önéletrajzával vagy jelentkezésével kapcsolatban (például ha megnyitotta, megtekintette, megválaszolta azt, vagy döntést hozott azzal kapcsolatban); hogy a Munkáltató kapcsolatba lépett-e más Álláskeresőkkel vagy megtekintette-e más Álláskeresők önéletrajzát; hogy a Munkáltató tett-e valamilyen lépést az Álláshirdetéssel kapcsolatban (például szünetelteti vagy lezárta). Ha Ön Munkáltatóként használja a Webhelyeket (például Álláshirdetés közzététele, vagy Álláskeresőnek az Indeed Önéletrajzprogramon keresztüli megkeresése révén), hozzájárul ahhoz, hogy az Indeed továbbítsa ezeket az adatokat az Álláskeresők részére.

4.17 Adatok továbbítása szolgáltatóknak 

Előfordulhat, hogy külső feleket veszünk igénybe a működésünkkel kapcsolatos szolgáltatások biztosítása, a Webhelyeink, szolgáltatásaink, termékeink és funkcióink fejlesztése, felhasználóink védelme és igényeik jobb megértése, valamint a szolgáltatások és a felhasználói élmény optimalizálása érdekében.  A Webhelyek használatával Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az Indeed ilyen külső szolgáltatókat alkalmaz többek között például az Ön Webhelyeinken végzett tevékenységeinek, interakcióinak és kommunikációinak a gyűjtésére, feldolgozására, elemzésére és rögzítésére, ahogyan az a jelen Adatvédelmi szabályzat 2. szakaszában olvasható.

Ezek a szolgáltatók szolgáltatásaik biztosítása során hozzáférhetnek a Személyes adatokhoz, és munkájuk részeként más országokba továbbíthatják azokat. Ezekre az adattovábbításokra a jelen Adatvédelmi szabályzat 4., 5. és 9. szakaszában megjelölt célok teljesítése érdekében kerül sor.

Szolgáltatásaink fejlesztése

A külső felek adatpontokat bocsáthatnak a rendelkezésünkre, többek között például arról, hogy Ön mennyi időt tölt adott oldalakon és milyen hivatkozásokra kattint, illetve a felhasználói preferenciák feltérképezésére szolgáló egyéb adatokat is szolgáltathatnak. Ezek az adatok a felhasználói visszajelzésekkel együtt segítenek szolgáltatásaink fejlesztésében és karbantartásában. A külső felek cookie-kat és egyéb technológiákat alkalmazhatnak az Ön felhasználói tevékenységével és eszközeivel kapcsolatos adatok – például az eszköz típusa, a böngészőadatok és a nyelvi beállítások – gyűjtésére.

A minőség fenntartása és felhasználóink védelme

Az Indeed meghatározott helyzetekben továbbíthatja az Ön Személyes adatait olyan, külső félnek minősülő szállítóknak, amelyek segítenek az Indeednek megvédeni a felhasználóit, és fenntartani az ezeknek a felhasználóknak nyújtott szolgáltatások, termékek és funkciók színvonalát. Ilyen például az, amikor az Indeed szállítókat vesz igénybe a csalások észlelésére. Az ilyen szállítók közé tartozik például a SiftScience, az Emailage és a PerimeterX. Az ilyen szállítók egy másik kategóriájába tartozhatnak azok a szolgáltatók, amelyeket az Indeed annak megakadályozására használ, hogy az ügyfelek nyilvánosan közölt hitelesítő adatokkal hozzanak létre Indeed-fiókot. Ilyen szállító például a SpyCloud.

Fizetések lebonyolítása

Az Indeed az Ön által az Indeed részére megadott hitelkártya-, bankkártya- vagy egyéb fizetésikártya-adatokat és az azokhoz kapcsolódó számlázási és fizetési adatokat – kizárólag a hitelképesség ellenőrzése, az Indeednek történő kifizetések teljesítése, valamint az Ön számlájának a kezelése céljából – megoszthatja az Indeed nevében eljáró vállalatokkal, például pénzforgalmi adatfeldolgozókkal és/vagy hitelügynökségekkel. 

– Az Indeed alkalmazásainak telepítése és használata

Az Indeed alkalmazásainak telepítése, letöltése és használata során az Önnek történő megfelelő szolgáltatások biztosítása és a hirdetés-hozzárendelés támogatása érdekében egyes szolgáltatókkal megoszthatjuk a felhasználói adatok egy korlátozott körét. A megosztott adatok között szerepelhet az Ön IP-címe vagy más egyedi azonosítója, valamint az Indeed-alkalmazás telepítésével kapcsolatos eseményadatok.

Ez különféle okokból történhet, többek között a külső fiókokkal történő felhasználói bejelentkezés lehetővé tétele érdekében. A megosztás emellett segíthet abban, hogy az elejétől a végéig feltérképezhessük és optimalizálhassuk felhasználóink ügyfélútját a következők révén: (i) annak megértése, hogyan jutottak el a felhasználók a Webhelyekre; (ii) a hirdetéseink teljesítményének eredményesebb mérése; továbbá (iii) annak vizsgálata, amikor a felhasználók különböző eszközökkel érték el a Webhelyeket.

Amikor Ön letölt vagy telepít egy Indeed appot, tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Személyes adatait továbbíthatjuk ilyen szolgáltatóknak. Ön továbbá elfogadja az Indeed Cookie-szabályzatát, Adatvédelmi szabályzatát, valamint a hatályos felhasználási feltételeket. Tájékoztatjuk, hogy bármikor élhet a jelen Adatvédelmi szabályzat 10. szakaszában ismertetett jogaival, így például tiltakozhat Személyes adatai jogos érdekünkből történő, marketingcélú felhasználásával szemben.

Például a következő típusú technológiák segíthetik elő ilyen jellegű műveletek elvégzését: pixelek, JavaScript-kódtöredékek, illetve cookie-k.

– Adatok tárolása

Tájékoztatjuk, hogy külső félnek számító felhőszolgáltatókat is igénybe vehetünk, amelyek hosztolási, adattárolási és más szolgáltatásokat biztosítanak nekünk. Ezek a partnerek gyakran alku tárgyát nem képező, általános szerződési feltételek mellett biztosítják a szolgáltatásaikat. Ezek a szolgáltatók tájékoztattak bennünket vagy közzétették, hogy a rendszereikben tárolt információk védelmére általuk megfelelőnek ítélt biztonsági intézkedéseket alkalmaznak, illetve, az általános megítélés szerint ilyen intézkedéseket alkalmaznak. Mi azonban (a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben) elhárítjuk a felelősséget minden olyan kárral kapcsolatosan, amely abból eredhet, hogy ezek a cégek esetleg nem rendeltetésszerűen használják fel ezeket az információkat, beleértve a Személyes adatokat.

– Szakmai bizonyítványok és engedélyek ellenőrzése

Az Ön által az Indeed számára megadott szakmai bizonyítványok és engedélyek számát megoszthatjuk a kibocsátó szervezettel vagy hatósággal, hogy ellenőrizzük az adott bizonyítvány vagy engedély érvényességét. Ezt az ellenőrzést kizárólag az Ön kérésére végezzük, amikor például bizonyítványokat vagy engedélyeket ad hozzá az Indeed-profiljához.

4.18 Nyilvánosan elérhető információk továbbítása

Amikor a felhasználók azzal a szándékkal tesznek közzé tartalmat a Webhelyeken, hogy az más személyek számára nyilvánosan elérhető és kereshető legyen, az Indeed fenntartja magának a jogot arra, hogy ezeket az információkat összesítse és külső felekkel megossza. Ha például egy Munkáltató állást tesz közzé a Webhelyeken, az Indeed saját belátása szerint, illetve az Indeed és a külső felek között fennálló megállapodásnak megfelelően megoszthatja az adott Álláshirdetést vagy az Álláshirdetésben közölt információkat külső felekkel. Az Indeed fenntartja a jogot arra is, hogy nyilvános forrásokból összesített információkat osszon meg ebben a minőségében.

4.19 Külső felek webhelyei, amelyekre az Indeedről hivatkozások mutatnak

Ön olyan külső fél által üzemeltetett webhelyet vagy szolgáltatást is használhat, amelyre az Webhelyeken elhelyezett hivatkozáson keresztül jut el. Az ilyen esetekben az Ön által külső félnek továbbított bármely információt úgy kell tekinteni, hogy azt annak a külső félnek továbbította és nem az Indeednek, és arra a külső fél adatvédelmi szabályzata és felhasználási feltételei vonatkoznak. További tájékoztatásért olvassa el a jelen Adatvédelmi szabályzat Külső felek webhelyeire mutató hivatkozások címet viselő 8. szakaszát.

4.20 Az EU (és az Európai Gazdasági Térség („EGT”)) és Svájc lakosai Személyes adatainak továbbítása

Ezzel kapcsolatban olvassa el a jelen Adatvédelmi szabályzat 11. szakaszát.

5. A Nem személyes adatok további felhasználási módjai és közlése

Ez a szabályzat a Nem személyes adatok általunk történő felhasználására is vonatkozik. A Nem személyes adatokat bármilyen célból jogosultak vagyunk felhasználni és közölni, kivéve, ha a hatályos jogszabályok másként rendelkeznek. Ha bármely Nem személyes adatot Személyes adatokkal összekapcsolunk, az ilyen összekapcsolt adatokat csak a jelen Adatvédelmi szabályzat 4. és 9. szakaszában leírt célok érdekében használjuk fel és közöljük, amíg azok ilyen összekapcsolt állapotban vannak.

6. Biztonság

Az Indeed törekszik arra, hogy észszerű biztonsági intézkedéseket alkalmazzon az Indeed ellenőrzése alatt álló Személyes adatok elvesztésének, megváltoztatásának és nem rendeltetésszerű felhasználásának megakadályozására. Ugyanakkor nincsen olyan módszer az adatok internetes továbbítására és elektronikus tárolására, amely 100%-os biztonságot adna. Továbbá vegye figyelembe, hogy a böngészőjén keresztül küldött e-mailjei, üzenetei és más felhasználókkal hasonló eszközökön keresztül folytatott kommunikációi nem titkosítottak. Ezért bár mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvédjük az információit, a biztonságukat nem tudjuk garantálni. További tájékoztatásért lásd a következő oldalt

Tájékoztatjuk, hogy a jelen szabályzat 4.17 szakaszának megfelelően külső félnek számító felhőszolgáltatókat is igénybe vehetünk. 

7. Cookie-k

A cookie-k olyan kis információdarabok, amelyeket a böngészője tárol számítógépe merevlemezén. A cookiek használatáról a Cookie-szabályzatunkban talál további tájékoztatást.

– A követés letiltására irányuló kérések

Nem reagálunk a böngésző Követés letiltása (DNT) jelzésére, ha a felhasználó bekapcsolta azt a webböngészőjében. Ha cookie-kat állítunk be vagy olvasunk olyan nem hozzánk tartozó webhelyeken, amelyek beépítették az álláskeresési és megjelenítési funkcióinkat, azt azért tesszük, hogy például személyre szabott álláskeresési élményt nyújtsunk a felhasználóknak ezeken a webhelyeken. Nem osztunk meg semmilyen információt ezekkel a külső felekkel arról, hogy Ön hogyan használja a Webhelyeinket. Amikor azok a külső felek, amelyeket integráltunk a Webhelyekbe (az Indeed Cookie-szabályzatában leírt módon), beállítják vagy olvassák saját – külső féltől származónak minősülő – cookie-jaikat, lehet, hogy reagálnak a DNT-jelzésre, de lehet, hogy nem.

8. Külső felek webhelyeire mutató hivatkozások

A Webhelyek más, külső felek által üzemeltetett webhelyekre mutató hivatkozásokat tartalmazhatnak. Előfordulhat, hogy amikor Ön ilyen hivatkozásokra kattint, elhagyja a Webhelyeinket. Az Ön által használt böngésző emellett közölheti a külső fél webhelyével annak a Webhelyeinkhez tartozó oldalnak az URL-címét, amelyről Ön átkattintott, és ez az URL tartalmazhatja azokat a keresési kifejezéseket és szűrőket, amelyeket Ön a Webhelyeinken megadott. A Webhelyek elérhetővé tehetnek Céges oldalakat is, amelyek külső félnek minősülő Munkáltatók által megadott információkat tartalmazhatnak.

NEM TARTOZUNK FELELŐSSÉGGEL AZÉRT AZ INFORMÁCIÓGYŰJTÉSÉRT, -FELHASZNÁLÁSÉRT, -KÖZLÉSÉRT, VAGY EGYÉB ADATVÉDELMI GYAKORLATÉRT, AMELYET BÁRMELY KÜLSŐ FÉL, KÖZTÜK KAPCSOLT VÁLLALKOZÁSAINK, KÜLSŐ SZOLGÁLTATÓK, MUNKÁLTATÓK (A CÉGES OLDALLAL RENDELKEZŐ MUNKÁLTATÓKAT IS BELEÉRTVE), KÜLSŐ FELEK KÖZÖSSÉGIMÉDIA-PLATFORMJAI, AZ OLYAN ESZKÖZÖKET VAGY OPERÁCIÓS RENDSZEREKET BIZTOSÍTÓ KÜLSŐ FELEK, AMELYEKEN A WEBHELYEK ELÉRHETŐK, ÉS AZ OLYAN WEBHELYEKET ÜZEMELTETŐ HARMADIK FELEK FOLYTATNAK, AMELYEKRE A MI WEBHELYEINKRŐL HIVATKOZÁS MUTAT. ÖN RENDELKEZHET OLYAN JOGOKKAL, AMELYEKET KÖZVETLENÜL ÉRVÉNYESÍTHET EZEKKEL A KÜLSŐ FELEKKEL SZEMBEN, EZÉRT HA TÖBBET SZERETNE TUDNI ERRŐL, TANULMÁNYOZZA AZ ADATVÉDELMI SZABÁLYZATAIKAT.

9. Felvásárlások és egyéb átszervezések

A jelen Adatvédelmi szabályzattal összhangban gyűjtött információkat, a Személyes adatokat is beleértve, közölhetjük egy vagy több külső féllel az Indeed tulajdonosi szerkezetében vagy irányításában történő változásokkal kapcsolatban (például fúzió, eladás vagy más tranzakció esetén), vagy egyéb átszervezéssel vagy közös vállalattal vagy engedményezéssel, átruházással kapcsolatban, vagy egyéb, a vállalkozásunk, az eszközeink vagy részvényeink egészét vagy egy részét érintő egyéb intézkedéssel (például csőddel vagy hasonló eljárással) kapcsolatban, és ezek a külső felek felhasználhatják ezeket az információkat a jelen Adatvédelmi szabályzattal összhangban. Hasonlóképpen, a jelen Adatvédelmi szabályzattal összhangban gyűjtött információkat, a Személyes adatokat is beleértve, közölhetjük egy vagy több külső féllel bármely felvásárlás vagy fúzió kapcsán, amikor az Indeed vásárol fel ilyen külső felet vagy egyesül vele.

10. A Személyes adataihoz fűződő jogok gyakorlása

A Webhelyek felhasználói élhetnek az alább ismertetett jogokkal. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ilyen kérelmek teljesítése előtt bizonyos esetekben megpróbáljuk ellenőrizni a személyazonosságát a Webhelyek használatához kapcsolódó e-mail-címe vagy telefonszáma segítségével, és fenntartjuk a jogot, hogy megtagadjuk a kérelem teljesítését, ha ez a folyamat nem zárul kielégítő eredménnyel. Ha Ön meghatalmaz valakit arra, hogy az Ön nevében kérelmet nyújtson be, szintén megtagadhatjuk a kérelem teljesítését, ha nem tudjuk Önön keresztül megerősíteni, hogy a kérelmet benyújtó személy az Ön felhatalmazása alapján jár el.

10.1 A Személyes adatok helyesbítésének joga

A Webhelyek felhasználói az adott Webhelyen módosíthatják és frissíthetik a Webhely által tárolt Személyes adataik többségét. Ha ezzel kapcsolatban kérdései merülnek fel, vagy panaszt kíván tenni, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ha ezt nem szeretné megtenni, hivatalosan kérheti az Indeedet, hogy az Ön nevében helyesbítse valamely pontatlan Személyes adatát úgy, hogy a fiókjához társított e-mail-címről e-mailt küld a privacy-dept @ indeed.com (szóközök nélkül) címre.

10.2 A Személyes adatok kezelésének tiltására vagy korlátozására való jog

Ha kérdései merülnek fel vagy panaszt kíván tenni azzal kapcsolatban, ahogyan a Személyes adatait kezeljük, arra kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ha ezt nem szeretné megtenni, hivatalos kérelemben tiltakozhat az ellen, hogy az adott Webhely kezelje a Személyes adatait, illetve korlátozhatja az adatkezelést. Önnek joga van például tiltakozni az ellen, hogy az adott Webhely jogos érdekből, marketingcélra felhasználja az Ön Személyes adatait. Ehhez töltse ki ezt az űrlapot, és kérje az adatai törlését.

10.3 A marketingcélú üzenetek letiltása és a hozzájárulás visszavonása

Ha többé nem szeretne marketinganyagokat kapni tőlünk a Személyes adatai alapján, számos lehetőség közül választhat.

Ha le szeretne iratkozni bármely Webhely marketingcélú e-mailjeiről, kattintson a „leiratkozás” (vagy hasonló) lehetőségre az e-mailben (ha van ilyen). Ne feledje, hogy ezzel csak az adott marketingcélú üzenetről iratkozik le.

Ha minden állásértesítőre vonatkozóan módosítani szeretné ezt a beállítást, kattintson „Az állásajánlat-értesítés szerkesztése” (vagy más hasonló) opcióra, és módosítsa a feliratkozásait. Fiókja irányítópultjáról (ha van ilyen) is elérheti és módosíthatja (az állásértesítőkre és az ajánlott állásokra vonatkozó, illetve az egyéb értesítőkkel kapcsolatos) feliratkozásait, továbbá az ügyfélszolgálathoz is fordulhat ugyanebben az ügyben.

Ezenkívül úgy is lemondhat minden marketingüzenetet, hogy e-mailt ír a privacy-dept @ indeed.com (szóközök nélkül) címre. Kérését észszerűen kivitelezhető határidőn belül és a hatályos jogszabályokkal összhangban teljesítjük.

Kérjük ne feledje, hogy ettől függetlenül továbbra is küldhetünk Önnek más, például adminisztratív jellegű üzeneteket.

10.4 A Személyes adatokhoz való hozzáféréshez és az adathordozhatósághoz való jog

A Webhelyek felhasználói az adott Webhelyen hozzáférhetnek a Webhelynek megadott Személyes adataik többségéhez. Ha ezzel kapcsolatban kérdései merülnek fel, vagy panaszt kíván tenni, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot. Ha ezt nem szeretné megtenni, hivatalosan is kérheti, hogy hozzáférhessen az Indeed által tárolt Személyes adataihoz. Ehhez töltse ki ezt az űrlapot. Az egyes Webhelyek hordozható formátumban bocsátják a rendelkezésére Személyes adatait. Ha több e-mail-címet használt az érintett Webhelyekkel való kommunikáció során, küldjön újabb kérést a további e-mail-címekről, hogy az azokhoz kapcsolódó személyes adatokat is kiadhassuk Önnek.

10.5 Személyes adatok törléséhez való jog

A Webhelyek felhasználói a Webhelyen módosíthatják és frissíthetik az egyes Webhelyek által tárolt Személyes adataik többségét. Ha ezzel kapcsolatban kérdései merülnek fel, vagy panaszt kíván tenni, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ha ezt nem szeretné megtenni, hivatalosan is kérheti, hogy töröljük az adott Webhelynek megadott Személyes adatokat. Ehhez töltse ki ezt az űrlapot. Az ilyen jellegű kérelem megerősítése után az adott Webhely elindítja a kérelem teljesítéséhez szükséges intézkedéseket, ideértve az adott Webhelyen regisztrált fiók törlését. Ha a törlési kérelem olyan Személyes adatokra vonatkozik, amelyekkel kapcsolatban korábban azt kérte, hogy hozzuk nyilvánosságra azokat az adott Webhelyen (például az Álláskereső nyilvános önéletrajzot tett közzé), észszerű erőfeszítéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy más adatkezelőket is tájékoztassunk erről a kérelemről. Ha több e-mail-címet használt az érintett Webhelyekkel való kommunikáció során, küldjön újabb kérést a további e-mail-címekről, hogy az azokhoz kapcsolódó személyes adatokat is törölhessük.

FELHÍVJUK FIGYELMÉT, hogy a személyes adatok törlésének kérelmezését követően már nem fogja tudni használni ugyanezt az e-mail-címet a szóban forgó webhelyen. Ez többek között magában foglalja azt is, hogy nem tud majd fiókot létrehozni, állásértesítőket fogadni, illetve álláshirdetésekre sem tud majd jelentkezni az adott e-mail-címmel. Ha pusztán meg szeretné szüntetni a fiókját, kattintson a fiókja oldalán található „fiók megszüntetése” gombra. Amennyiben Ön a törlési kérelme elküldését követően webhelyünkön bármilyen műveletet hajt végre vagy azzal egyéb módon interakcióba lép, például az Indeed-jelentkezés vagy Egyszerűsített jelentkezés használatával a törlési kérelme által érintett webhelyen tárolt álláshirdetésre jelentkezik (ideértve a webhely által a kapcsolt webhelyeken tárolt álláshirdetéseket is), előfordulhat, hogy ezekkel a műveletekkel kapcsolatban nem kap meg bizonyos értesítéseket a törlési kérelme által érintett webhelyről vagy a webhely más felhasználóitól. Ezenfelül Ön tudomásul veszi, hogy a személyes adatok törlésére vonatkozó kérelem benyújtásával elveszíti az aktív sorsolásokban, versenyekben, nyereményjátékokban és más promóciókban való részvétel jogát. Az Indeed által tárolt személyes adatainak törlése nem érinti azokat az üzeneteket, amelyeket mások megbízásából, az Indeed üzenetátviteli szolgáltatásának használatával összefüggésben kezelünk, és ezen illetők továbbra is hozzáférhetnek az Önnek küldött vagy Öntől kapott valamennyi üzenethez.

Ha Ön Álláskereső, és törölni szeretne egy jelentkezést, amelyet az adott Webhelyről küldött el, lépjen kapcsolatba közvetlenül a potenciális Munkáltatóval, és kérje a jelentkezés törlését. Ha Ön olyan álláskereső, aki az Indeednél való munkára jelentkezett, olvassa el a jelentkezéskor kapott adatvédelmi szabályzatot, amelyben további útmutatást talál jogainak gyakorlásáról.

10.6 A hozzájárulás visszavonása

Egyes tevékenységek esetében kérjük az Ön hozzájárulását ahhoz, hogy használhassuk a Személyes adatait. Ön jogosult arra, hogy bármikor visszavonja ezt a hozzájárulást. Amennyiben egy mobilalkalmazás útján helymeghatározási adatokat szolgáltat, bármikor kikapcsolhatja a készüléken a helymeghatározási szolgáltatásokat. Más, az Ön hozzájárulásán alapuló szolgáltatások esetében az adott szolgáltatás munkafolyamatának keretében vonhatja vissza a hozzájárulást. Emlékeztetjük, hogy az általunk a hozzájárulás visszavonását megelőzően végzett adatkezelés jogszerű marad.

10.7 Néhány korlátozás

A helyesbítéshez, tiltakozáshoz, korlátozáshoz, hozzáféréshez, adathordozáshoz és törléshez való jogok bizonyos korlátozások alá esnek a hatályos jogszabályok szerint. Az egyes kérelmeket a hatályos jogszabályokban előírt időtartam alatt teljesítjük, amely akkor kezdődik, amikor visszaigazoljuk, hogy megkaptuk a kérelmét. Felhívjuk a figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok által megengedett esetekben az Indeed díjat számíthat fel az ugyanazon természetes személytől érkező további kérelmekért. A díjat az Indeed határozza meg, és csak a hatályos jogszabályok által megengedett mértékben számítja fel.

11. Az EGT-ben vagy Svájcban lakhellyel rendelkező természetes személyektől származó Személyes adatok

11.1 GDPR szerinti adatvédelem

Adott esetben az Indeed Ireland az Európai Bizottság által elfogadott általános szerződési feltételek alapján továbbítja az EGT-ben és Svájcban élő magánszemélyek Személyes adatait az EGT-n és Svájcon kívüli országokba. Ezek az egyezmények magukban foglalják a GDPR V. fejezetében (illetve adott esetben a 28. cikkében) szereplő védelmi intézkedéseket és előírásokat is. 

11.2 Az Adatvédelmi Pajzs elvei és Keretegyezménye

Az Indeed Ireland továbbít bizonyos Személyes adatokat az egyesült államokbeli Indeed, Inc. vállalatnak. Az ilyen adattovábbításokra a 11.1 szakasz vonatkozik, emellett azonban az Indeed, Inc. és annak Prehire, Inc. nevű leányvállalata a következőket is betartja: az EU-USA Adatvédelmi Pajzs Keretegyezményt (amely az EGT összes országára érvényes) és a Svájc-USA Adatvédelmi Pajzs Keretegyezményt az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma által meghatározott módon az EU tagállamokból (és az EGT-országokból), Svájcból és az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba továbbított Személyes adatok gyűjtése, felhasználása és megőrzése tekintetében. Az Indeed Inc. igazoltan betartja az Adatvédelmi Pajzs tájékoztatásra, választási lehetőségre, a külső fél részére történő adattovábbításokért való elszámoltathatóságra, biztonságra, az adatok sértetlenségére, célhoz kötöttségre, hozzáférhetőségre, jogorvoslatra, végrehajthatóságra és felelősségre vonatkozó elveit. Ha a jelen Adatvédelmi szabályzat rendelkezései és az Adatvédelmi Pajzs elvei ellentétesek lennének egymással, az Adatvédelmi Pajzs elveit kell irányadónak tekinteni. Ha többet szeretne megtudni az Adatvédelmi Pajzs programról, és meg szeretné tekinteni a tanúsítványunkat, látogasson el a https://www.privacyshield.gov/ honlapra. Az Adatvédelmi Pajzs alkalmazásával kapcsolatos további információkért olvassa el az Adatvédelmi GYIK dokumentumot.

11.3 A külső fél részére történő adattovábbításokért való elszámoltathatóság alapelve

A külső fél részére történő adattovábbítással összefüggésben az Adatvédelmi Pajzshoz csatlakozott szervezetek felelősséggel tartoznak azoknak a Személyes adatoknak a kezeléséért, amelyeket az Adatvédelmi Pajzs keretében kapnak, és a későbbiekben azokat a képviseletükben eljáró külső fél számára továbbítanak. Az elvek értelmében továbbra is az Indeed Inc. marad a felelős azért, ha a képviselője az ilyen Személyes adatokat nem az elvekkel összhangban kezeli, hacsak az Indeed Inc. nem bizonyítja, hogy nem felelős a kárt okozó eseményért.

11.4 Független vitarendezés a természetes személyek számára az EU-ban és Svájcban

Az (EGT összes országára érvényes) EU-USA és a Svájc-USA Adatvédelmi Pajzs elveinek megfelelően az Indeed kötelezettséget vállal arra, hogy megoldást nyújt az Ön adatvédelmével, valamint a Személyes adatok általa történő gyűjtésével és felhasználásával kapcsolatos panaszokra. Azoknak az EGT-ben vagy Svájcban lakóhellyel rendelkező természetes személyeknek, akiknek kérdései merülnek fel, vagy panaszt kívánnak tenni a jelen Adatvédelmi szabályzattal kapcsolatban, először az Indeed Inc. vállalattal kell felvenniük a kapcsolatot a következő címen: Indeed Privacy Program, Director of Privacy, Indeed, Inc., 6433 Champion Grandview Way, Building 1, Austin, TX, 78750, USA, vagy pedig e-mailt kell küldeniük a privacy-dept @ indeed.com (szóközök nélkül) címre.

Az Indeed Inc. kötelezettséget vállalt arra is, hogy az EU-USA és a Svájc-USA Adatvédelmi Pajzs elveinek hatálya alá tartozó megoldatlan adatvédelmi panaszokat a BBB EU PRIVACY SHIELD nevű nonprofit, alternatív vitarendezési szolgáltató elé utalja. A szolgáltató székhelye az Egyesült Államokban található, és működését a Council of Better Business Bureaus nevű szervezet irányítja. Ha nem kap kellő időben visszaigazolást a panasza beérkezéséről, vagy ha nincs megelégedve a panasz kezelésével, további információért és kifogás benyújtásához keresse fel az Adatvédelmi Pajzs uniós webhelyét.

Bizonyos korlátozott feltételek fennállása esetén az EGT-ben vagy Svájcban lakóhellyel rendelkező természetes személyek kötelező erejű választottbírósági eljáráshoz is folyamodhatnak az Adatvédelmi Pajzs Választottbírósági Testületénél.

12. Általános érdeklődés és panaszok

12.1 Kapcsolatfelvétel az Indeeddel

Az Indeed, Inc. vállalattal a 6433 Champion Grandview Way, Building 1, Austin, TX, 78750, USA címen, míg az Indeed Ireland Operations Limited vállalattal a 124 St. Stephen’s Green, Dublin 2, Írország címen léphet kapcsolatba; illetve bármelyik céget megkeresheti a Webhelyeinken elhelyezett kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül. Ha az Indeed adatvédelmi tisztviselőjével szeretné felvenni a kapcsolatot, küldjön e-mailt a privacy-dept @ indeed.com (szóközök nélkül) címre.

12.2 Panaszok

Ha úgy véli, hogy az Indeed megsértette az Ön adatvédelemhez fűződő jogait, jogában áll panaszt tenni a megfelelő adatvédelmi felügyeleti hatóságnál. Ha például az Ön lakóhelye az EGT területén van, az Indeed EGT-n belül elsődlegesen az írországi székhelyű Indeed Ireland Operations Limited vállalat révén van jelen, amely az Ír adatvédelmi bizottság (Irish Data Protection Commission) felügyelete alá tartozik. Ebben az esetben olvassa el az ezen a hivatkozáson elérhető tájékoztatást. Ha az Ön lakóhelye az EGT-ben vagy Svájcban van, és olyan adattovábbítással és adatkezeléssel kapcsolatban kíván panaszt tenni, amelyet az (EGT összes országára érvényes) EU-USA és a Svájc-USA Adatvédelmi Pajzs ielveivel összhangban hajtottak végre, igénybe veheti a jelen Adatvédelmi szabályzat 11. szakaszában részletezett független vitarendezési megoldásokat.

13. Az Ön adatvédelemmel kapcsolatos jogai Kaliforniában

Azáltal, hogy gyakorolja az Adatvédelmi szabályzat jelen szakaszában ismertetett jogokat, kijelenti, hogy Kalifornia szövetségi állam lakosa:

Minden felhasználónk jogosult hitelesített kérelmet benyújtani az Indeednek a Személyes adataival kapcsolatban. A folyamat részleteiről az Adatvédelmi szabályzat 10. szakaszában tájékozódhat. Ez a szakasz tartalmazza azokat a címeket is, amelyekre a Személyes adataival kapcsolatos kérelmeket elküldheti az Indeed részére.

13.1 A Személyes adatok megismeréséhez való jog

Jogában áll kérelmezni, hogy betekinthessen az Önről gyűjtött, felhasznált, közölt és „értékesített” Személyes adatokba (az adatok „értékesítéséről” bővebben a 13.2 szakaszban tájékozódhat). Ha élni szeretne ezen jogával, további információt az Adatvédelmi szabályzat 10. szakaszában talál.

Az Indeed Adatvédelmi szabályzatának összefoglalója az alábbi szakaszokban bemutatja az elmúlt tizenkét (12) hónap során gyűjtött személyes adatok kategóriáit (3. szakasz), az adatgyűjtés okait (4. szakasz), valamint azoknak a külső feleknek a kategóriáit, amelyekkel az adatokat megosztottuk (5. szakasz). Ezekkel a témakörökkel bővebben az Adatvédelmi szabályzat teljes változatának következő szakaszaiban foglalkozunk: az Adatvédelmi szabályzat 2. szakasza bemutatja a gyűjtött Személyes adatok kategóriáit; a 4., az 5. és a 9. szakasz a személyes adatok felhasználási céljait tárgyalja; a 4., valamint a 8., a 9. és a 11. szakaszban pedig a külső felekkel közölt személyes adatokról tájékozódhat.

13.2 A Személyes adatok értékesítésének megtiltásához való jog

A CCPA letiltási oldalán többet is megtudhat arról, milyen megközelítést alkalmaz az Indeed Kalifornia szövetségi állam személyes adatok értékesítésének tilalmára vonatkozó követelményével kapcsolatban, miért vonatkozik ez a követelmény a Webhelyek használatára, illetve arról, miként élhet ezen jogával. A fenti oldalon magyarázatot kaphat arra, hogyan határozza meg Kalifornia állam fogyasztóvédelmi törvénye (a továbbiakban: „CCPA”) az „értékesítés” kifejezést, és hogy miért érvényes ez a meghatározás a felhasználóinknak kínált termékek és szolgáltatások biztosításához szükséges bizonyos Személyes adatok továbbítására is. 

Kalifornia szövetségi állam „Shine the Light” átláthatósági törvénye (a polgári törvénykönyv 1798.83. cikke) értelmében Kalifornia lakosait bizonyos jogok illetik meg, ha a Személyes adataikat külső feleknek továbbítják e felek közvetlen üzletszerzési céljaira. Az Indeed irányelve az, hogy az Ön Személyes adatait nem adja tovább külső feleknek e felek közvetlen üzletszerzési céljaira, ha Ön azt a lehetőséget választotta, hogy adatait ilyen célból ne adjuk tovább külső félnek. Ha szeretné, hogy személyes adatait ne osszuk meg ilyen célokból, a jelen Adatvédelmi szabályzat 10. szakaszában leírtak szerint kérheti tőlünk, hogy töröljük a Személyes adatait.

13.3 A megkülönböztetés tilalmához való jog az adatvédelmi jogok gyakorlása során

A CCPA értelmében semmiféle hátrányos megkülönböztetés nem fogja Önt érni jogainak gyakorlásában.

Cookie-szabályzat

Legutóbbi frissítés: 2021. június 14

Az Indeed webhelyeinek (a továbbiakban: „Webhely”) használatával vagy felkeresésével Ön beleegyezik abba, hogy az Indeed cookie-kat használjon az alábbiak szerint. 

A jelen Cookie-szabályzatban az „Indeed” és a „mi” kifejezés a következőket jelenti: ha Ön egyesült államokbeli lakóhellyel rendelkezik, az Indeed, Inc. vállalatot, ha az Egyesült Államokban az Indeed Staff szolgáltatást használja, az Indeed Staff LLC vállalatot, ha az Ön lakóhelye az Egyesült Államokon kívül esik, az Indeed Ireland Operations Limited vállalatot.

Jelen Cookie-szabályzat a következő márkákra terjed ki: Indeed, Engineerjobs, Careesma, Gigajob, Workopolis és Wowjobs (együttesen: a „Webhelyek” vagy a „Webhelyeink”).

Az Álláskeresők, Munkáltatók és Személyes adatok kifejezések meghatározását Adatvédelmi szabályzatunkban olvashatja. 

1. Bevezetés: Mit nevezünk cookie-nak?

Ebben a Cookie-szabályzatban elmagyarázzuk, hogy a rendszer mikor és miért küldhet cookie-kat a Webhelyek látogatóinak. A „cookie”-k olyan, csak szöveges információt tartalmazó fájlok, amelyeket a webhelyek nyilvántartási célból írnak az internetező felhasználók merevlemezére vagy egyéb webböngésző eszközére. A cookie-k révén a Webhelyek fontos információkat rögzítenek, amelyeknek köszönhetően Ön kényelmesebben használhatja a Webhelyeket. A cookie általában tartalmazza a tartomány nevét, ahonnan származik, az „élettartamát”, valamint egy véletlenszerűen generált egyedi számot vagy egyéb értéket. Egyes cookie-kat attól függetlenül használunk a Webhelyeken, hogy Ön be van-e jelentkezve a fiókjába. 

A munkamenet-cookie-k olyan ideiglenes cookie-k, amelyek addig maradnak böngészője cookie-fájljában, amíg el nem hagyja a Webhelyet. A maradandó cookie-k sokkal tovább maradnak böngészője cookie-fájljában (de hogy meddig, az az adott cookie élettartamától függ). A munkamenet-cookie-k segítségével követjük nyomon, hogy összesen hány látogató keresi fel az egyes Webhelyeinket. Arra is használhatjuk a cookie-kat, hogy megjegyezzük az Ön számítógépét, így amikor visszatér vele a Webhelyek valamelyikére, személyre szabottabb felhasználói élményt kínálhatunk Önnek. Ezekben az esetekben Személyes adatokat is hozzárendelhetünk a cookie-fájlokhoz.

2. A cookie-k használata

Külső félnek minősülő partnerektől (például a Google-tól és a Facebooktól) is származó cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és más, hasonló technológiákat használunk a mérési szolgáltatásokhoz, a hirdetések hatékonyabb célzásához, valamint marketingcélokra. Erre a Webhelyeken, az Indeed-alkalmazások letöltése és telepítése során, valamint a külső felekhez tartozó webhelyeken megjelenő hirdetéseink esetében kerül sor. Ezek a cookie-k, adatgyűjtő jeladók és más hasonló technológiák lehetővé teszik, hogy az Ön által felkeresett más webhelyeken is megjelenítsük promóciós anyagainkat, valamint több Munkáltatóval kössük Önt össze. Továbbá információkat oszthatunk meg külső felekkel (a külső felek webhelyeinek és/vagy közösségi oldalainak üzemeltetőit is ideértve) arról, hogy Ön milyen módon használja a Webhelyeket, hogy ennek alapján e külső felek célzott hirdetéseket és más, személyre szabott tartalmakat jeleníthessenek meg Önnek. 

Ezeket a cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és hasonló technológiákat az Indeed Célzott Hirdetések programjának működtetésére és más hirdetések kapcsán is használjuk, hogy meghatározzuk, a felhasználók mely hirdetéseket látták már, hányszor láttak egy adott hirdetést, és mely webhelyeken jelent meg az adott hirdetés. Emellett lehetővé tehetjük, hogy az Indeed Célzott Hirdetések programjában részt vevő Munkáltatók cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és hasonló technológiákat helyezzenek el a Webhelyen vagy a külső felekhez tartozó webhelyeken megjelenített hirdetésekben. Ennek célja, hogy a Munkáltatók felmérhessék, hogy az egyes felhasználók milyen módon lépnek interakcióba az általuk közzétett Álláshirdetéseket tartalmazó hirdetéseinkkel.

Emellett a Webhelyeinken cookie-k, adatgyűjtő jeladók és hasonló technológiák révén feltérképezhetjük, hogy mely felhasználók láttak egy konkrét Álláshirdetést, Céges oldalt, Toborzási eseményt vagy más hirdetést, amelyben egy adott Munkáltató szerepelt, majd átadhatjuk ezt az információt ennek Munkáltatónak.

CélokA cookie-k használata
Elemzési célokraAz Indeed és kapcsolt vállalkozásai (a meghatározást lásd az Adatvédelmi szabályzat 4.14 pontjában) cookie-kat használnak a felhasználói tevékenységek elemzésére abból a célból, hogy javítani tudják a Webhelyek, valamint az Indeed kapcsolt vállalkozásai webhelyeinek működését. Olyan összesített tendenciákat figyelhetünk meg a cookie-kkal, mint például a felhasználók által végzett álláskeresések átlagos száma. Az ilyen elemzések révén megérthetjük, hogyan fejleszthetjük tovább a Webhelyek működését és az általuk nyújtott felhasználói élményt.
Beállításainak tárolására és felhasználói élményének javításáraAz Indeed és kapcsolt vállalkozásai a cookie-kkal bizonyos információkat gyűjtenek a felhasználókról – például a böngészőjük típusát, szerverinformációkat, nyelvi és országbeállításaikat –, hogy azután ezeket a felhasználói beállításokat a Webhelyeken tárolva konzisztensebb és kényelmesebb felhasználói élményt nyújthassanak. Például cookie-ban tárolhatjuk a legutóbbi kereséseit, hogy amikor visszatér a Webhelyekre, könnyen megismételhesse ezeket a kereséseket, vagy pedig profiladatokat javasolhassunk, amikor fiókot regisztrál, és önéletrajzot (például Indeed-önéletrajzot) tölt ki valamely Webhelyen.  Továbbá cookie-kal érjük el, hogy az ismételten felkeresett Webhelyek megjegyezzék az Ön bejelentkezett állapotát. Az IP-címét is felhasználhatjuk földrajzi helyének város- vagy irányítószám-szintű meghatározására, hogy annak alapján minél relevánsabb keresési eredményeket nyújthassunk Önnek.
Mérési szolgáltatások biztosítására, pontosabb hirdetéscélzás és hatékonyabb marketing eléréséreKülső félnek minősülő partnerektől (például a Google-tól és a Beeswaxtől) is származó cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és más hasonló technológiákat használunk a mérési szolgáltatásokhoz, a hirdetések hatékonyabb célzásához, valamint marketingcélokra. Ezeket használjuk, amikor meglátogatja a Webhelyeinket, vagy amikor letölt és telepít egy Indeed-alkalmazást. Ezek a cookie-k, adatgyűjtő jeladók és hasonló technológiák teszik lehetővé a számunkra, hogy az Ön által felkeresett más webhelyeken is megjelenítsük promóciós anyagainkat (többek között például a Webhelyeinken elérhető egyes Álláshirdetéseket és Céges oldalakat).  Külső félnek minősülő hirdetési partnereink is használhatják ezeket a technológiákat az Ön böngészési érdeklődési körének időbeli és a felkeresett webhelyeken történő feltérképezésére annak érdekében, hogy célzott hirdetéseket, illetve egyéb, személyre szabott tartalmakat jeleníthessenek meg Önnek.  Az Indeed továbbá információkat oszthat meg külső felekkel (beleértve a külső felek webhelyeinek üzemeltetőit is) arról, hogy Ön milyen módon használja a Webhelyeket, hogy ennek alapján a külső felek célzott hirdetéseket és más, személyre szabott tartalmakat jeleníthessenek meg Önnek. Cookie-kat használunk az Indeed Célzott Hirdetések Programjának támogatására is. Ezzel a programmal, illetve az egyéb hirdetésekkel kapcsolatban arra használjuk a – külső felektől is származó – cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és hasonló technológiákat, hogy meghatározzuk, a felhasználók mely hirdetéseket látták már, egy adott hirdetést hányszor láttak már, és mely webhelyeken jelent meg az adott hirdetés.  Önnek joga van tiltakozni Személyes adatainak jogos érdekünkből történő marketingcélú felhasználása ellen. Ha szeretné megtiltani az adatok célzott hirdetések megjelenítéséhez való gyűjtését és felhasználását, vagy bármilyen más jogát szeretné gyakorolni, végezze el az Adatvédelmi szabályzatunk 10. szakaszában ismertetett lépéseket.
Átirányítások nyomon követéséreTöbbek között külső félnek számító partnereinktől is származó cookie-kat, adatgyűjtő jeladókat és hasonló technológiákat használunk ahhoz, hogy a felhasználói tevékenységeket társítsuk azzal a külső fél által üzemeltetett webhellyel, amelyről a felhasználó eljutott a Webhelyeinkre, illetve amelyre a felhasználó az Indeed Webhelyéről eljutott. E külső fél által üzemeltetett webhelyek között vannak olyanok, amelyek díjazásban részesülnek a Webhelyeinkre irányított felhasználók tevékenysége alapján, illetve amelyeknél mi díjazásban részesülünk a külső fél webhelyére irányított felhasználók tevékenysége alapján.  Néhány felhasználói tevékenységgel kapcsolatos adatot azonban megoszthatunk a Munkáltatókkal, például arról, hogy mely felhasználók láttak egy adott Álláshirdetést, Céges oldalt, Toborzási eseményt vagy más hirdetést a Webhelyeinken, illetve azt a külső fél által üzemeltetett webhelyet, amelyen megnyitotta a Webhelyeken található Álláshirdetésre, Céges oldalra, Toborzási eseményre vagy más hirdetésre mutató hivatkozást. Cookie-k és a fentiekben említett technológiák segítségével társítjuk a felhasználói tevékenységet ahhoz az e-mail-kampányhoz, amely a Webhelyeinkre irányította a felhasználót.
Biztonsági célokraCookie-kat használunk bizonyos típusú kibertámadások korlátozására.
Tesztelési, felhasználhatósági és teljesítményjavítási célokraA cookie-k segítenek a konzisztens felhasználói élmény biztosításában, emellett cookie-k segítségével végzünk A/B-tesztelést Webhelyeink bizonyos részeivel kapcsolatban, hogy javíthassuk termékkínálatunkat. Cookie-kat használunk Webhelyeink teljesítményének és megbízhatóságának javítására is.
Csalás és a kéretlen levelek megakadályozásáraCsalások kiértékelésére és kivizsgálására is használunk cookie-kat. Vannak esetek, amikor a SiftScience-hez hasonló külső feleket alkalmazunk cookie-k vagy eszközök nyomon követésére, máskor saját indexeinkkel azonosítjuk az egyes cookie-kkal kapcsolatos tevékenységeket.
Megfelelőség biztosításáhozCookie-kat alkalmazhatunk a Webhelyeink használatával kapcsolatban gyűjtött forgalmi és tevékenységadatok anonimizálására. Elhelyezhetünk egy OptanonConsent nevű cookie-t is a számítógépén, amely az Ön cookie-engedélyezésre vonatkozó választását tárolja, amikor erre rákérdezünk.

3. Milyen cookie-kat használunk?

Minden Webhelyünkön különböző belső és külső felektől származó cookie-kat használunk azért, hogy eljuttathassuk Önhöz számtalan termékünket és szolgáltatásunkat. Ha Ön az alábbi táblázatban megadott valamelyik webhelyet használja, kövesse az adott márkára vonatkozó hivatkozást, amelyen megtalálja a Webhelyeinken használt cookie-k teljes listáját. A többi látogató csak a külső felektől származó cookie-kat tekintheti meg, amelyek az alábbi, második táblázatban szerepelnek.

MárkaCookie-lista
Az Indeed Ireland (ie.indeed.com) felhasználóiCookie-lista
Az Indeed UK (uk.indeed.com) felhasználóiCookie-lista
Az Indeed US (indeed.com) felhasználóiCookie-lista
Az Engineerjobs UK (uk.engineerjobs.com) felhasználóiCookie-lista

Esetenként külső feleknek is engedélyezzük, hogy cookie-kat helyezzenek el a Webhelyeinken. E cookie-k célja, hogy nyújthassuk és fejleszthessük a szolgáltatásainkat, valamint elérhetővé tegyük azokat az Ön számára. A cookie-k alkalmazása webhelyenként és piaconként eltérő lehet. Ha a fenti táblázatban nem találja meg az Ön által használt Webhelyeket, kérjük, tekintse át a böngészője beállításait, ahol megtalálja az eszközén tárolt összes cookie-t. Az alábbi listában az összes külső félnek számító cookie-szolgáltatót felsoroltuk, amellyel a jelen Cookie-szabályzat hatálybalépésének napján együttműködünk. Az egyes szolgáltatók adatvédelmi gyakorlataival kapcsolatos további tájékoztatásért keresse fel a webhelyüket:

Külső félnek számító cookie-szolgáltatóKülső fél webhelye
Appcasthttps://www.appcast.io/
AppsFlyerhttps://www.appsflyer.com/
Beeswaxhttps://www.beeswax.com/
DoubleClickhttps://www.google.com/
Facebookhttps://www.facebook.com/
HotJarhttps://www.hotjar.com/
HubSpothttps://www.hubspot.com/
Infogramhttps://infogram.com/
iSpot TVhttps://www.ispot.tv/
LinkedInhttps://www.linkedin.com/
Marketohttps://www.marketo.com/
Media.nethttps://www.media.net/
Microsoft (Bing)https://ads.microsoft.com/
MixPanelhttps://mixpanel.com/
Optimizelyhttps://www.optimizely.com/
Recruiticshttps://www.recruitics.com/
Scorecard Researchhttps://www.scorecardresearch.com/home.aspx
Sizmekhttps://www.sizmek.com/
Symphony Talenthttps://www.symphonytalent.com/
TEDhttps://www.ted.com/
Turnhttps://www.amobee.com/
Tribliohttps://www.triblio.com/
Twitterhttps://twitter.com/
YouTubehttps://www.youtube.com/

Az Indeed esetenként a Konverziókövető kódját is a Munkáltatók rendelkezésére bocsátja. A Munkáltató elhelyezheti a webhelyén a kódot, amely pingeli az Álláskereső adatgyűjtő jeladóját, és nyomon követi, hogy az Álláskereső mikor jelentkezik valamelyik állásra az adott Munkáltató webhelyén. Ez a Konverziókövető minden olyan esetben az Indeednek tulajdonítja az állásra való jelentkezést, amikor az Álláskereső az Indeeden indította keresését, bármely közbenső tevékenysége ellenére is. Az Indeednek nincs hozzáférése a Munkáltató tartományán belüli cookie-khoz. A Konverziókövető pusztán egy olyan számláló, amely értesíti az Indeedet az Álláskeresők jelentkezéseiről. Ha szeretné eltávolítani magát az Indeed álláskeresési adatgyűjtő jeladójából, kattintson az adatgyűjtőjeladó-letiltási hivatkozásunkra.

4. A cookie-k használatának Ön általi szabályozása

A fenti táblázatok bizonyos piacokon cookie-beállításokat is kínálnak a felhasználóknak. A felhasználók az alábbi vezérlőelemeket is használhatják:

A böngésző és az eszköz vezérlői

Egyes böngészők lehetővé teszik a cookie-k (például a külső felektől származó cookie-k) letiltását. Más böngészőkben a felhasználó egyenként ellenőrizheti és kezelheti a cookie-kat. Javasoljuk, hogy tekintse át böngészője beállításait és dokumentációját, ha szeretne többet megtudni a böngésző által kínált vezérlőkről, valamint ezek működéséről. Ne feledje, ha olyan cookie-t töröl az eszközéről vagy a böngészőjéből, amelyet az Indeed a Webhelyein használ, de nem kapcsolja be a külső felektől származó cookie-k letiltását, elképzelhető, hogy egy későbbi látogatása során ismét telepítjük a kérdéses cookie-t. Egyes külső felektől származó cookie-k létfontosságúak a Webhelyeken kínált szolgáltatások működéséhez. Elképzelhető, hogy ha letiltja a külső felektől származó cookie-kat, nem fogja tudni használni a Webhelyeken elérhető összes funkciót.

A Célzott Hirdetések letiltása

Ön letilthatja a külső félnek számító hirdetési partnereink – például a Google és a Beeswax – által végzett célzott hirdetési tevékenységeket is. Ehhez olvassa el az általuk biztosított forrásokat (például a Google Hogyan használja a Google a szolgáltatásainkat használó webhelyekről vagy alkalmazásokból származó adatokat? című cikkét), vagy forduljon a kérdéses félhez az Európai Unióban (Your Online Choices), az Egyesült Államokban (Your Ad Choices) és Kanadában (Your Ad Choices) elérhető, digitális hirdetésekhez kapcsolódó önszabályozási kezdeményezéseken keresztül. Ezt a listát időről időre frissíthetjük a más piacokon elérhetővé váló hasonló kezdeményezésekkel. Javasoljuk, hogy keresse fel ezeket az oldalakat, amelyeken többet tudhat meg az egyes szervezetek célzott hirdetésekkel kapcsolatos megközelítéséről, megismerheti a mechanizmusban részt vevő vállalatok listáját, valamint megtudhatja, hogy milyen választási lehetőségek állnak a webes felhasználók rendelkezésére. Ne feledje, hogy a külső felek megoldásainak letiltásához a választott opciót jelző, külső fél által biztosított cookie-ra lehet szükség, és ha törli a böngészőjében vagy az eszközén a külső felektől származó cookie-kat, elképzelhető, hogy a választott opció megváltozik vagy elfelejtődik.

5. Cookie-szabályzatunk módosításai

Nézze meg a Cookie-szabályzat elején a legutóbbi frissítés dátumát. Ennek alapján megállapíthatja, hogy legutóbb mikor módosítottuk a szabályzatot. A szabályzat bármely módosítása a fent jelzett, legutóbbi frissítés napján válik hatályossá. A Webhelyek használatával, vagy azzal, hogy ezeket a módosításokat követően adatokat szolgáltat nekünk, Ön elfogadja a módosított Cookie-szabályzatot. Ha az Indeed a Webhelyeken keresztül gyűjtött Személyes adatokat az adatgyűjtés idején megjelölttől lényegesen eltérő módon kívánja felhasználni, az Indeed erről e-mailben és/vagy a releváns Webhelyeken az ilyen felhasználást megelőzően 30 napon át közzétett értesítésben, illetve az egyéb, jogszabály által előírt módokon értesíti a felhasználókat.

Indeed adatvédelmi GYIK

A jelen Adatvédelmi szabályzat átfogó módon leírja, hogy az Indeed hogyan kezeli az Ön adatait. Ha szeretne többet megtudni az Indeed adatvédelemmel kapcsolatos megközelítéséről, kérjük, látogasson el a GYIK-oldalra.

Kapcsolatfelvétel

Általános támogatási kérdések esetén az alábbi táblázatban szereplő módokon veheti fel velünk a kapcsolatot:

Az Indeed ügyfélszolgálataAz Indeed támogatáskérő űrlapja
A Workopolis ügyfélszolgálataA Workopolis támogatáskérő űrlapja
Az EngineerJobs ügyfélszolgálataE-mail: privacycenter @ rgf-ohr.com (szóközök nélkül)
A WowJobs ügyfélszolgálataE-mail: privacycenter @ rgf-ohr.com (szóközök nélkül)
A GigaJob ügyfélszolgálataE-mail: privacycenter @ rgf-ohr.com (szóközök nélkül)
A Careesma ügyfélszolgálataA Careesma támogatáskérő űrlapja

Ha adatvédelmi szabályzatunkkal kapcsolatban kérdése merül fel, írjon e-mailt nekünk a privacy-dept @ indeed.com (szóközök nélkül) címre.